Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Markku Paretskoi - Pahkasian isä
 
Kategoriat:

Markku Paretskoi on sanojen ammattilainen. Hän kirjoittaa kaikkea mahdollista pakinoista elokuvakäsikirjoituksiin. Sanat ovat hänen intohimonsa.

- Jokaisella meillä on luurankoja kaapissaan, myöntää Paretskoi. Hänen luurankonsa on Pahkasika. Kulttimainetta kerännyt sarjakuvalehti Pahkasika oli voimissaan 70-luvun lopusta lähtien, mutta 2000-luvulla aika ajoi lehdestä ohi. Pahkasian isän mukaan todellisuus on nykyään paljon naurettavampaa kuin hänen huumorilehtensä.

39 kaveria

copyright YLE/videokuvaa

Kun pikku-Markku meni vuonna 1963 kansakouluun, hän sai 39 erittäin hyvää kaveria, jotka ovat hänen ystäviään vielä tänäkin päivänä. - Aakkoset ovat mun ystäviä ja työkavereita. Niiden kanssa minä puljaan vieläkin. Kirjoitan aakkosten kirjaimista sanoja, sanoista lauseita ja lauseista lähettelen laskuja juttujen julkaisijoille, kertoo Markku Paretskoi.

Paretskoin ystävyys kirjainten kanssa meinasi tosin lopahtaa heti alkuunsa, kun hänelle valkeni että iso-I ja pikku-l ovat aapisessa ihan samannäköisiä. Siitä lähtien mies on epäillyt kaikkea mitä hänelle opetetaan ja päättänyt ottaa asioista itse selvää.

copyright YLE/videokuvaa

Sanojen mahti

Markku Paretskoi tietää, että sanoilla voi vaikuttaa, koskettaa ja valistaa lukijoita. Hän kritisoi tämän päivän joukkotiedotusta hampaattomaksi.
- Nykyään joukkotiedotuksessa pyritään tekemään jutut kaikille, sen pienimmän yhteisen nimittäjän mukaan. Ei siellä kovin kunnianhimoisia koukkuja voi olla, Paretskoi toteaa.

Kirsi Markkanen / PRIIMA