Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
25.10.2007
 

Kotiäidistä uranaiseksi

Onko työelämään tie tukossa, jos on viettänyt vuosia kotiäitinä? Rohkaisevan esimerkin tarjoaa lahtelainen Riitta Nikunen, joka oli 16 vuotta kotona - ja suoritti onnistuneen paluun työelämään.

 

Dekkaririkos menestyy

Dekkarit ovat maailman luetuin kirjallisuuslaji. Murhat, poliisit ja yksityisetsivät viehättävät kaikkia kansalaisuuksia. Mikä kuvitellussa rikoksessa kiehtoo?

 

Muistatko miten 1960 - 70-luvuilla kuivattiin hiukset?

Jo 1970-luvun naisilla oli kiire. Ei ollut aikaa odotella tukan kuivamista. Siihenpä löytyikin oiva apu: hiustenkuivaaja. Pussi päähän ja ilmaa pussiin, ja johan tukka kuivui.

 

Reittä ja revää Häplänperältä

Naisia pidetään ikuisina valittajina. Niinpä kapakan pöydässä joukko naisia päätti, että valitetaan sitten kunnolla ja julkisesti. Syntyi ohjelmaryhmä ”Häplänperän valittajat”.

 

Lilli Stenius – taiteilijaelämää Roomassa

Lilli Stenius on Roomassa asuva kuvataiteilija. Hänen vanhempansa olivat suomenruotsalaisia, mutta he asuivat aikoinaan seitsemän lapsensa kanssa Roomassa.

 

Studiokeskustelu dekkareiden yhteiskunnallisuudesta

Paula Arvas on kirjallisuudentutkija Helsingin yliopistosta. Dekkareissa häntä kiehtoo hyvä tarina, selkeä alku ja selkeä loppu, myös selkeä hyvä ja paha.