Hullussa jutussa nuorta verta

Kakkonen kertoo

Hullussa jutussa nuorta verta

Julkaistu torstaina 08.03.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 8.3. – 3.5.2012 klo 20. Ei esitystä 5.4. (Jalkapallon naisten EM-karsinta). Jaksot katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Moni tv-ohjelma pysyttelee aika turvallisella alueella. Me olemme rohkeampia ja provosoivampia!

Hullun jutun uusi toimittaja Ina Mikkola vastaa puhelimeen New Yorkissa. Ajoittain linja pätkii melko pahasti, mutta pääasia ei jää epäselväksi: Mikkola on löytänyt unelmapestinsä.

- Olin aloittamassa kolmatta opiskeluvuottani tv- ja radiotyön linjalla Metropoliassa, kun kuulin, että Hullulla jutulla on haku päällä. Koska kyseessä oli yksi lempiohjelmistani, oli pakko kokeilla, koska tarjolle ei välttämättä tulisi uutta tilaisuutta.

Katsojana Mikkola toteaa saaneensa Hullusta jutusta aina mielenkiintoista pohdittavaa.

- Vaikka käsittelyssä olisi ollut ihan perusaihe, näkökulma sellaiseenkin oli aina jotenkin erilainen. Lisäksi Hullu juttu ei ole ainoastaan asiapitoinen, vaan myös todella viihdyttävä ohjelma.

Samoja ohjenuoria Mikkola noudattaa ohjelmantekijänäkin.

- Hullussa jutussa saa heittäytyä ja keksiä sekojakin ideoita. Ohjelman jokainen jakso kääntää jonkun asian tai ilmiön ympäri ja antaa niistä jotain uutta ajateltavaa. Juuri sellaista tv:tä pitäisi tehdä enemmänkin.

Ohjelman konseptissa on kuitenkin myös haasteensa.

- Olisi varmaan helpompi tehdä perinteisempää asia- tai ajankohtaisohjelmaa. Hullussa jutussa pitää keksiä koko ajan uutta – ja paljon.

Ina Mikkolalla on tv-työssä myös henkilökohtainen missio.

- Haluaisin saada nuoret katsomaan enemmän asiaohjelmia ja Yleä. En usko, että asiassa on kyse kiinnostuksen puutteesta. Ylipäätään en suostuisi tekemään mitä tahansa media-alan töitä, vaan haluan tehdä jotain merkityksellistä. Muuttaa omalta osaltani maailmaa vähän paremmaksi.

Hullun jutun isä, tuottaja Esko Naskali on siirtynyt sivuun ohjelman toimitustyöstä, vaikka sparraakin toki taustalla ja juontaa edelleen jaksot. Toisena toimittajana jatkaa Marjut Tervola.

- Olen tietysti tosi erilainen kuin Esko jo sen vuoksi, että olen puolet nuorempi ja nainen. Mutta on meissä jotain samaakin. Ainakin olemme molemmat aika ärhäköitä.

Ina Mikkolan ensimmäinen Hullu juttu nähdään 29.3. Sitä edeltävissä jaksoissa Tervolan toimittajaparina nähdään Lotta Backlund.

Teksti: Miika Jalonen

Hullun jutun omat sivut

Näin Kakkonen uudistuu

Tutustu uuteen ohjelmistoon

 

Asiasanat:

Muualla Yle.fi:ssä