Näin Kakkonen uudistuu

Ajankohtaista

Näin Kakkonen uudistuu

Julkaistu maanantaina 09.01.2012

YLE Kuvapalvelu

 

Uusia ohjelmia uusilla ja tuttuja ohjelmia tutuilla paikoilla.

 

Lapset saavat jatkossa entistäkin enemmän ohjelmaa Kakkoselta. Alkuiltaan lisäämme toisen tunnin lastenohjelmia, kun Galaxi tarjoillaan Pikku Kakkosen perään arkisin iltakuudelta.

Asiaohjelmisto luo sekin nahkaansa. Tuomme uusia faktasarjoja klo 19.30 –ohjelmapaikalle jokaiseen arki-iltaan: Keväällä näemme Rintheessä, Sohvasurffaajat, Soramonttuprinsessat, Suhdekorjaamo, Menestyksen hinta, Blogistania… uudenlaisia reality- ja dokumenttisarjoja kaikki.

Kansainvälinen ohjelmisto tuoreistuu myös. HBO:n Boardwalk Empire avaa sunnuntain uuden laatupaikkamme klo 21. Keväällä se saa jatkokseen Pan Am –sarjan. Torstaissa klo 22.05 nähdään jatkossa laadukasta scifiä ja kauhua, keväällä kovan luokan fantasiaa Game of Thrones –sarjassa ja lisää vampyyreita True Bloodin neljännellä kaudella. Keski-illan klo 20.30 –ohjelmapaikka tarjoaa komediasarjoja jokaisena arki-iltana.

Muutakin mielenkiintoista ja uutta on luvassa heti alkuvuodesta. Märät säpikkäät tuo ruutuun kaksi suorapuheista nuorta naista Lapista, roisin huumorin ja kunnon säpinän kera. Kakola tulee sekin taas, nyt tyttöjen kokemana. Ja Hullu juttu vyöryy uusin jutuin torstai-iltaan. Penkkiurheilijat saavat kokonaan uuden ohjelman, kun Urheilukatu 2 avataan tammikuun puolivälissä. Siinä tavataan huippu-urheilijoita muuallakin kuin kilpakentillä.

YLE Kuvapalvelu

Kakkonen ei kuitenkaan ole kokonaan muuttumassa. Paljon vanhaakin säilyy. Hyvillä katselupaikoilla pysyvät monet vanhat tutut: Satuhäät, Ajankohtainen kakkonen, Silminnäkijä, keskiviikon draamapaikka, Tartu Mikkiin, saksalaisdekkarit…

Kun uusiudumme ja nuorennumme, joudumme samalla luopumaan joistakin teille katsojille tutuiksi tulleista suosikkiohjelmista. Näistä Dokumenttiprojekti, Inhimillinen tekijä, Seitsemäs taivas, Tangomarkkinat ja vanhat kotimaiset elokuvat jatkavat elämäänsä TV1:ssä. Menestystä niille.

Näillä näkymin luovumme kokonaan muutamista vanhoista tuotteistamme: Suomi Express, Mansikkapaikka, Kesäillan valssi, Estradilla, Iskelmä Finlandia ja Sata Häme Soi –tapahtuman harmonikkakilpailut. Kiitos niille ja näiden ohjelmien esiintyjille ja tekijöille. Olette tehneet hyvää työtä kanavalle. Suomi Express korvautuu Uutisten Suora linja -ohjelmalla. Se avaa suoran yhteyden katsojilta meille päin ja netistä televisioon. Musiikkitarjontamme taas keskittyy jatkossa YLE Live -ohjelmapaikan nimen alle.

Alkuvuoden uusintoja ovat mm. arkiaamupäivien Vuoristosairaala, maanantaista keskiviikkoon alusta asti esitettävä Sydänmailla ja kotimaiset dokumenttiklassikot tiistaisin päivällä. 

Kakkonen jatkaa lasten, urheilun ja tapahtumaviihteen kanavana ja pyrkii olemaan entistä elämyksellisempi. Pysymme suuren yleisön kanavana, emmekä ole joistakin lehtikirjoitusten väitteistä poiketen muuttumassa nuorisokanavaksi. Haluamme uudistua ja se ei kai ole huono asia, perinteistään ylpeälle televisiokanavallekaan.

Elämyksellistä uutta vuotta Kakkosen seurassa!

YLE KuvapalveluTimo Järvi
ohjelmapäällikkö
YLE TV2

 

Tutustu uuteen ohjelmistoon

 

Kuvat:

Soramonttuprinsessat -sarjan päähenkilöitä ovat teini-ikäiset, Jokamies-sarjassa ajavat kaksostytöt Jessica ja Marianne. Sarja alkaa 5.3.

Blogistania esittelee 21.3. alkaen kymmenen nuorta naista, joiden bloggaukset vaihtelevat saumasukista ja hatuista tilkkutöiden kautta huippumuotiin.

Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 10.01.2012

Tärkeintä on, ettei Pasila katoa mihinkään ohjelmistosta.

tiistaina 10.01.2012

Just joo, kakkonen uudistuu. Olen katsonut sekä Yle Suoraa linjaa että Rintheessä. Täytyy vaan ihmetellä ohjelmien huonoa tasoa. Suora linja on sekava, toimittajakaan ei tunnu tietävän missä mennään, onko hienoa että käytetään pätkiviä skype-yhteyksiä... Ylen Jyväskylän toimituksen toiminnan loppuminen on vain ajan kysymys, liipasimellahan sen tv-tuotanto on jo ollutkin. Rintheessä-ohjelmassa on varmaan hienoa ja kivaa, että kuvataan keskenkasvuisia, kiroilevia, ammattitaidottomia ja bilettäviä työntekijöitä. Haluavatko niiden yritysten omistajat todellakin profiloitua tuolla tavalla, koska satun tietämään, että heillä on jo nyt vaikeuksia saada Leville osaavia työntekijöitä talvisesongiksi? Yle tuntuu kuvittelevan, että nuoria katsojia houkutellaan aivottomalla tuotannolla. Vai onko kyse siitä, että ohjelmatuotanto on ulkoistettu ties mille firmoille ja lisäksi käytetään aina kun mahdollista palkattomia harjoittelijoita? Onneksi on sentään vielä ykkönen olemassa.

keskiviikkona 11.01.2012

Minusta on surullista, että Kakkonen pilaa itsensä tällä tavalla.

keskiviikkona 11.01.2012

Ei näin. Seitsemän Taivas oli hyvä. Viihdettä on jo ihan tarpeeksi. Todella surullista.

keskiviikkona 11.01.2012

Ikävä jää entistä kakkosta. Oli Maalaiskomediaa ja hienoja dokumenttituotantoja. No, eipähän tarvitse viihtyillä enää tällä teinikanavalla.

keskiviikkona 11.01.2012

"Kakkonen jatkaa lasten, urheilun ja tapahtumaviihteen kanavana ja pyrkii olemaan entistä elämyksellisempi."

Entistä elämyksellisempi ehkä kyllä, mutta vain nuorisolle!! En nyt itse kuulu Kesäillan valssin tai Estradilla-konserttien yleisöön, mutta tiedän tusinoittain ihmisiä, jotka jäävät nyt näitä sekä monia muita e l ä m y k s i ä vaille ja voivat saman tien vaikka poistaa koko kakkosnäppäimen kaukosäätimestään. Ja tämä vain siksi, että edellämainittujen ohjelmien kaltainen
t a p a h t u m a v i i h d e ei ilmeisesti ole kanavajohtajien mielestä tarpeeksi trendikästä esitettävää. Nuorissa on tulevaisuus, se on totta, mutta ei kai se tarkoita, etteivät keski-ikäiset ja sitä vanhemmat tarvitse enää tv-ohjelmia ollenkaan.

torstaina 12.01.2012

Rintheessä-ohjelma oli kyllä semmoista kuraa ettei jaksanut minuuttia kauempaa kattella. Aivonsa menettäneiden ammattitaidottomien nuorisojunttien sekoilua. Kiitos, ei tätä.

torstaina 12.01.2012

Niin uudistuu ja alkaa muistutaa enemmän ja enemmän kaupallisia kanavia, tositv:tä muuta vastaavaa ja nyt kun on vielä kohta pakko maksaa, kaupallisia ei niin Yle ei enää pittaa mitä näissä suojatyöpaikoissa kun voi tehdä mitä mieleen juolahtaa uudistumisen nimissä, EI hyvä.

torstaina 12.01.2012

On kyllä surullista, että TV2 mokaa tällä tavalla ja tiputtaa tahallaan katsojat kanavaltaan pois. Mansikkapaikan loppuminen on jo jotain sellaista mitä ei aikuinen ihminen edes tajua.
Rintheessä ohjelman katsoin kerran, tai siis sen 10min mitä jaksoin suttuista kuvanlaatua ja aneemista surkuttelua katsoa. Teini-ikäinen poika, jolle ohjelma oli suunnattu lähti lukemaan kirjaa neljän minuutin kohdalla.
En voi tajuta miksi nuorennetaan ohjelmakaavaa, kun netit ja kaverit vievät nuorien ajan eikä telkkarista katsota kuin ns. ''laatusarjat'', joihin Ylellä ei ole varaa ja profiilia. Meitä aikuisia ja varsinkin eläikäisiä ihmisiä, jotka sohvaa kuluttaa on huomattavasti enemmän ja luulisi se olevan myös TV2 tiedossa. Miksi lähte kilpailemaan muutamasta hassusta silmäparista MTV3 ja Nelosen kanssa. Lähes idioottimaista ajattelutapaa ajaa vanhat vakiintuneet katsojat TV1 ja Teeman puolelle ja samalla lopettaa tutut ja turvalliset tanssiohjelmat esimerkiksi pois ja saada huonot katsojaluvut.

Uskon, että tämä on YLE:n taktiikka lopettaa pikkuhiljaa TV2 pois ja tehdä uraitsemurha ja säästää rahaa ja lopettaa Tohloppin toiminta kokonaan. Syvä osanottoni teille sadoille työntekijöille siellä, jotka jouduttu luopumaan työstänne herrojen hölmöilyn takia.

torstaina 12.01.2012

Epäilyni tätä kakkosen kanavauudistusta kohtaan näyttävät vaan vahvistuvan - ollaan menossa kohti sontatunkiota, eli saamaan joukkoon vastaavien kaupallisten kanssa.

Sääli että juuri ne laadukkaat ohjelmat kuten Mansikkapaikka ja Esdraadilla sekä maalaiskomediat lopettavat ja kanavalta siirtyvät muut kuten Dokumenttiprojekti, Inhimillinen tekijä, Seitsemäs taivas, Tangomarkkinat ja vanhat kotimaiset elokuvat ykköselle. On ollut myös hyvä, että on näytetty Iskelmä Finlandia ja Sata Häme Soi –tapahtuman harmonikkakilpailut.

Näillä näkymillä minulla, kohta viisikymppisellä, ei ole enää tarvetta katsoa kakkosta. Toivottavasti ykkönen ja varsinkin Teema lisäisivät hyviä musiikkiohjelmia (sekä myös noita mainittuja).

torstaina 12.01.2012

Ei jessus mitä ala-arvoista "jöyrnälismiä" tuo suora linja ja YLE:n missiona on houkutella nuoria naisia katsojikseen, sori mutta tuo tyyli innoittaa "tykkäämään teistä Facebookissa" ehkä niitä kahta mummoa jotka osaavat käyttää nettiä. Mitä mieltä olette neonkeltaisista sormikkaista, kommentoikaa netissä...ei jessuss.....

torstaina 12.01.2012

Kakkosen ohjelmistouudistus on typeryydessään samaa luokkaa Yle Puheen pilaamisen kanssa. Onko todellakin tarkoitus kilpailla kaupallisten kanavien kanssa? Miksei sitten Kakkosta kaupallisteta rehellisesti ja myydä jollekin kaupalliselle taholle? Samalla tulevaisuuden Kaikille Pakollinen YLE-vero (tm) saataisiin edes vähän halvemmaksi.

Aamulehdessä luki, että saksalaiset poliisisarjat on siivottu pois, koska nuorisoa ei ne kiinnosta. No, tosiasia on, ettei nuorisoa kiinnosta nykyään koko televisio. Kaikki niiden "fanittamat" jutut löytyvät netistä. Ne on ne yli nelikymppiset, jotka televsiota katsovat, ja ennen muinoin myös maksoivat, lupamaksurahoilla.

Vai kuvitellaanko nyt siellä YLEssä, kun se on saanut virallisen suojatyöpaikan aseman verotusoikeuksineen, että ihan sama mitä tehdään, kunhan palkka, ja johtajien bonukset juoksevat.

torstaina 12.01.2012

Olen lukenut kaikki aikaisemmat kommentit ja yhdyn niihin. Niissä on oikeastaan sanottu kaikki mikä TV 2 kanavan sisällönuudistamisessa on mennyt pieleen. Se katsojakunta joka katsoo televisiota on aikuisemmassa väestössä ja niissä jotka eivät jaksa raplata tietsikkaa ja nettiä sekä toivovat laadukkaita ja mielekkäitä televisiokanavien sisältöjä. Myös hyvä huumori kuten esim Putous on, menee ja musiikkiohjelmat. Miksi meillä ei näytetä sellaisestakin musiikkimaasta kuin Italia tulevia musiikkikilpailuja ja festivaaleja. Katsoin itse netin kautta muutamia UUden vuoden ohjelmia. Ihan mahtavaa. Skippaan itse koko kakkosen. Onneksi on koti-tv ja tallenus. Meillä on oma televisio johon koostamme eri kanavilta vain ne ohjelmat joita haluamme katsoa. Tämä ei ole katsojan vika, vaan mahdollisuus. Niin surkeaa on ohjelmatarjonta.

perjantaina 13.01.2012

Jutun perusteella tullaan pilaamaan kakkosen lisäksi myös ykkönen. Kakkonen oli profiloitunut ihan oikealla tavalla tähän asti. Nyt menetetään katsojat molemmilta kanavilta. Ainoa kanava, jolle suon jatkossa verorahoituksen on Teema.

Miettikää nyt vähän mitä teette siellä Ylessä! Verorahoilla tuollaisten ohjelmien kustantaminen tekee ylestä vain entistäkin epäsuositumman. Voi että kun poliitikot olisivat päättäneet budjettirahoituksen, niin olisi edes joku "poliisi" Ylelle seuraamassa kuinka sitä rahaa käytetään. Uusi korvamerksitsemätön verotusmalli on suoraan sanottuna surkea, eikä palvele ketään muita kuin ylen suojatyöpaikkalaisia.

lauantaina 14.01.2012

Tähän asti Kakkonen on ollut ihan paras kanava, parhaat ohjelmat, parhaat kuuluttajat. Mutta nyt osan ohjelmista siirryttyä ykköselle ja osan loputtua todennäköisesti seuraan enemmän YLE TV1:stä. Vaikka tietysti tulee kakkosellakin hyviä ohjelmia Keskiviikon draamasarjat esim. Karjalan kunnailla ja sitten Uusi Päivä, muita sellaisia on vielä YLE Uutiset Suora Linja ja Alueuutiset.

sunnuntaina 15.01.2012

Joku viisas sanoi digi-tv:n tullessa, että kanavat lisääntyvät mutta ohjelmien taso laskee. Tismalleen näin on käynyt. Henk.koht. kaipaan kunnon draamasarjoja joissa on alku ja loppu ja asiat saavat ratkaisunsa, eikä vain ilmesty tuotantokautta kauden perään. Joitakin minisarjoja yle onkin esittänyt, kunhan ne vain onnistuu bongaamaan.
Jos vertaa ylen tarjontaa vaikkapa brittien BBC:hen niin hepposta on!
Kanavien runsaudesta huolimatta on viime aikoina ollut useita iltoja jolloin on vaikeuksia löytää edes siedettävää katsottavaa. Onneksi on kirjasto!

sunnuntaina 15.01.2012

Sangen mielenkiintoista uudistusta. Katselin parhaaseen katoja-aikaan "Rintheessä" ohjelmaa, jossa likipitäen naitiin ja dokattiin ihan reilusti. Ikään kuin se olisi jokin hyve. Pikku mussukoille oikein kunnon sekopäistä opetusmateriaalia, joka näköjään sunnuntaina vielä uusitaan "Pikku kakkosen" ohjelma-aikaan.

Minne menet YLE hulluudessasi???????

sunnuntaina 15.01.2012

Ylessä kannattaa varmaan nyt ottaa uudistukset mietintään. Palaute on ollut eri medioissa kautta linjan erittäin kielteistä. Kansan on tulevaisuudessa TV2:sta verotuksessa pakko maksaa, kuunnelkaa siis ja toimikaa. TV:ssä on jo ennestään riittävästi ala-arvoista "viihdettä".

maanantaina 16.01.2012

Luulisi Järven tällaisesta palautteesta antavan vastineen ja lupaavan vetää edes hieman pakkia ääliömäisessä uudistuksessa, mutta on tainnut jäätyä kuten kaimansa Näsi ja Pyhä.

Luin kaikki edellä olevat palautteet ja voin yhtyä jokaiseen mielipiteeseen. Kaupalliset kanavat lakauttavat ohjelman jos ei kansaan uppoa. Kysynkin miksi Rintheessä tulee vieläkin parhaalla paikalla arki iltana. Uskon, ettei kyseinen hirvitys ole saanut ainuttakaa positiivista palautetta.

Kumpa pian päästäisiin mukaan taas sorabisneksen kiemuroihin ja herrat tulisi järkiin siitä mikä on se OIKEA kohdeyleisö, jolle se on tehny koko kanavan eliajan ohjelmaa. Jos eivät tule, TV2 on tiensä päässä ja Tohloppi hiljenee.

maanantaina 16.01.2012

Mikä tässä uudistusuutisessa on silmiinpistävintä?

Se, ettei meitä katsojia tai katsojien toiveita ole otettu ohjelmistossa huomioon ollenkaan. Olen lukemattomia kertoja pyytänyt TV2:sta jatkamaan saksalaissarjojen uusintoja (Siska, Vanha Kettu, Kahden keikka jne.), ja vastauksena tähän asiakaspalautteeseen TV2 päätti tehdä päinvastoin.

Minulla on ehdotus - antakaa nyt ihmeessä nuo sarjat vaikkapa TV1:n esitettäväksi, koska mm. viimeisimmät "Siskan" uusinnat keräsivät tasaisen varmasti yli 300 000 katsojan yleisöt. Verrataan tätä vaikka "Pasilaan", joka kerää hädin tuskin 100 000 katsojaa, ja TV2 pitää "Pasilan" katsojamääriä onnistuneina(?) Ei minulla mitään "Pasilaa" vastaan ole, mutta nuo saksalaisdekkarit ovat varmasti uusintansa ansainneet - ne kestävät katselua vuodesta toiseen.

maanantaina 16.01.2012

Ei kai se nyt niin ole, että 15-35 -vuotiaiden kuuluu katsoa mainosrahotteisia kanavia ja YLE:n tarjonta on tarkoitettu ensisijaisesti näitä vanhemmille ja nuoremmille? Erilaisia toiveita ohjelmiston suhteen on varmasti yhtä paljon kuin katsojiakin.

Kiitos uusien, hienojen sarjojen hankkimisesta YLE:lle ja siitä, että YLE pyrkii entistä paremmin huomioimaan kaikenikäiset katsojat. Odotan mielenkiinnolla näkeväni, millaiseksi kakkosen uusi linja muovautuu.

keskiviikkona 18.01.2012

Sekö muka kanavaa nuorentaa, että TV-kuuluttajille annetaan kenkää! Voi itku sentään.
TV2 on dinosaurus ja sellaisena se olisi saanut pysyäkin. Johanna ja Tiia olivat ainoat ilonpilkahdukset koko kanavalla!
Jos kerran tälle linjalle lähdetään niin muistetaan potkaista myös puoluesihteerin rouva pois ykköseltä ja lahdataan Pikku Kakkonen, sillä se on auttamattomasti vanhanaikainen. Eihän siinä ole edes trendikästä homoa.

keskiviikkona 18.01.2012

Järvi pois pilaamasta hyvää kanavaa ja kuuluttajat takas

torstaina 19.01.2012

Tämäkin kanava on kohta pelkkää tosi-tv:tä ja Twilightia. Saisiko meille keski-ikäisille, epätrendikkäille ja uudistumiskyvyttömille taviksille edes yhden oman kanavan, kiitos! (Bergerac ja Näkemiin Vaan, Muru! ruutuun.)

Ja juontajat ehdottomasti takaisin!

perjantaina 20.01.2012

Parille täällä minut nimeltä mainitsevalle tiedoksi: en ole lainkaan YLEn tv-kanavien uudistamisen arkkitehti. Asia on päätetty minua ylemmällä tasolla YLEssä. En ole siksi oikea henkilö täällä haukuttavaksi tai uudistuksen pakkien vetäjäksi.

Kanavauudistusta olen silti valmis puolustamaan. Asia kun on varsin yksinkertainen ja helposti perusteltavissa. YLE on tähän asti ylipalvellut televisiotarjonnallaan vanhempaa väkeä ja alipalvellut nuorempia katsojia. Kaikki YLEn suomenkieliset tv-kanavat ovat nauttineet yli 50-vuotiaiden suurta suosiota, mutta tavoittaneet heikosti nuorempia, erityisesti alle 30-vuotiaita katsojia. Tämä on nähtävissä lukuisista erilaisista tutkimuksista, kyselyistä ja mittauksista, on siis täyttä faktaa. Ja tämä ikävääristynyt tarjonta ei ole ollut minusta nuorempia kohtaan oikein. Hekin ansaitsevat oman julkisen palvelunsa, myös televisiossa.

Eikä yhden lyhyen Rintheessä -sarjan perusteella kannata eikä voi arvioida kokonaisen tv-kanavan uudistamisen onnistumista tai epäonnistumista. Katsokaa Kakolaa, uusia HBO-sarjoja, tulossa olevia kotimaisia Sohvasurffaajia tai Soramonttuprinsessat -dokumenttisarjaa tai monia monia muita uutuuksiamme. Kannattaa tehdä hieman pidempää seurantaa ennen lopullisia johtopäätöksiä. Niin ainakin itse teen. Hieman kärsivällisyyttä siis, kiitos.

lauantaina 21.01.2012

Tämä kakkosen "urheilukanavan" uudistus on kyllä minunkin mielestäni mennyt aivan pieleen. Tätä nuorille tarjottavaa höpöhöpöä tulee kyllä mainoskanavilta tuutin täydeltä. Miksi Ylen pitää tehdä samanlaista ohjelmaa? Mainoskanavilta ei katseltavaa ohjelmaa löydy ollenkaan. Mitä nyt sitten voi enää katsoa? Kyllä julkisilla varoilla tuotettava tarjonta pitäisi olla laadukkaampaa!

sunnuntaina 22.01.2012

TV2:n uudistus tärveli hyvän kanavan täysin :(
Herää kysymys, mihin Yle varansa käyttää, kun tuntuu, ettei ainakaan ohjelmien laatuun?
Pelkkää hömpää vaan tuutin täydeltä, kuka järkevä sellaista kaipaa?
Ensi vuonna tulee yle-vero voimaan, eikä enää auta edes toosan heittäminen ovesta pihalle, on vaan maksettava...on se niin väärin!

sunnuntaina 22.01.2012

Suomi Express oli hyvä ohjelma, nyt sen muka kovaa uutisten Suora linja...hah...

tiistaina 24.01.2012

Kyllä on uudistuksen myötä mennyt Tv2:n ohjelmat ja kiinnostavuus todella surkeaan jamaan. Kaikki parhaat ohjelmat on lopetettu tai siirretty muille kanaville (Kesäillan valssi, Iskelmä Finlandia, Estradilla... jne ).
Musiikkiohjelmat on parasta viihdettä ja parasta rentoutumista TV:n ääressä. Nyt TV2:lta ei tule kuin yksi katsomisen arvoienen ohjelma ja se on Tartu Mikkiin.
Jos jostain musiikkiohjelmasta oli pakko luopua niin oli pois jätetty euroviisut vai mikä uuden musiikin roskakilpailu se nykyisin onkaan.
Ei kaikki nuoretkaan välitä katsella aina vaan jotain reality-sarjoja. Niistä on jo hohto ja viehätys kadonnut tyystin, mutta tietysti niitä näytetään ja tehdään kun niiden tekemineen ei paljon maksa.

torstaina 26.01.2012

P.s. Ja kuuluttajat takas

torstaina 26.01.2012

Niin piti vaan sanoa että kuka viitsii katsoa Kakolaa.
rikollisten hyysäystä.

perjantaina 03.02.2012

Johannaa ja Tiia ei saa poistaa ruudusta, itse olen 22-vuotias ja kasvanut heidän mukanaan.

tiistaina 14.02.2012

Ylessä on siis neropatteja oikein ylemmälläkin taholla! Tietysti! Eihän tällaista ääliömäisyyttä muuten saa läpi. Joku jolla vielä järki pelaisi voisi sanoa vastaan Ylen sisällä. Ennen kuin on liian myöhäistä.
Järvi mainitsi yhdellä sanalla saksalaisdekkarit, juu eipä näy enää nostalgisia Matulan vanhoja jaksoja valkoisessa Giuliassa. Vaatimattomat 30 vuotta hemmo kuitenkin sarjaa teki. Nekö on nyt kaikki meillä nähty?
Derrickiä tehtiin 274 jaksoa. Nekin on tietty kaikki nähty? Eihän niitä katsokaan kuin yli 50-vuotiaat ylen palkkaamien ikäkonsulttien mielestä. Juu, näinhän se tietysti on. Eihän vuorokauden eri kellonajoilla voi olla mitään tekemistä katsoja-ikärakenteen kanssa?

Miten olisi jos näyttäisitte näitä saksalaishelmiä öisin. Saataisiin tallenettua ne ja katsottua päiväaikaan, kun kakkoselta tulee muuta roskaa ja Johanna ja Tiiakin on korvattu jollain teini ässän suhitajan äänellä.

Samoin kuin Radio Suomea kuuntelee vain yli 55-vuotiaat. Ei tietenkään nuoremmat, jotka ajavat arkisin autoillaan töihin ympäri uuttamaata. Kuulun näihin ihmisiin ja olen toistakymmentä vuotta kuunnellut täällä päin ajellessani aina Radio Suomea mm. aamuisin kullan arvoisten liikennetiedotusten takia. Tästä suurkiitos Tiina Von Martensille. Hän voisi järjestää liikennetiedotuskurssin muille kyseiseen aamutoimitukseen osallistuville toimittajille.

tiistaina 14.02.2012

Toivon että T(eini V(iihde) kakkosen väki
arvostaisi myös meidän (ikä)ihmisten mielipiteitä,
nyt kun koko kansakin on määrätty verollepantavaksi.
Ja kuuluttajat takaisin.

keskiviikkona 15.02.2012

Mitä haittaa niistä näkyvistä kuuluttajista on ollut? Päinvastoin, ne ovat olleet TV2:n 'kasvot' ja ominaispiirre joka on erottanut ne muista kanavista.
Ne halvatun 'voice over' kuuluttajat ovat monella kanavalla ärsyttäviä, persoonattomia höpöttäjiä. Ja se joillakin kanavilla yleistynyt tapa jossa seuraavaan ohjelmaa aletaan spiikata jo vaikka edellinen vielä pyörii taustalla - ei hyvä. Mikä ihmeen kiire niillä on? Miksei ohjelman anneta tulla kunnolla loppuun asti, vaan pienennetään se johonkin ruudun kulmaan tai pahimmassa tapauksessa katkastaan kesken?
Onko se jumalaton kiire ja hosuminen sitten niin trendikästä ja nuorekasta? Itse katson kuuluvani tähän Kakkosen uuteen suunniteltuun pääkohderyhmään, mutta silti jään kaipaamaan kuuluttujien jotenkin rauhottavaa olemusta. Ja toivotavasti se uudistunut ohjelmisto ei ole pelkästään sellaista samanlaista tuubaa - anteeksi kulttuuria, mitä monet muut kanavat jo suoltavat ilmoille....

keskiviikkona 15.02.2012

Television ohjelmien taso tuntuu laskevan nyt myös TV2-kanavalla. Monet muut ovat jo näyttäneet esimerkkiä. Sama ohjelma esitetään vähintään kolmeen kertaan. Ei kai ole tarkoitus, että ohjelmat opitaan ulkoa. Kuuluttajat ovat olleet tärkeä osa kanavan antia ja tulleet monille katsojille läheisiksi. Kuuluttajien myötä kanavan kotoisuus katoaa ja valitettavasti osa katsojistakin. Kun rahoitus hoidetaan verovaroista, niin ohjelman laatu ei enää ole pääasia vaan sen hinta. Asiakas ei voi enää luopua TV-luvasta, vaan maksaa joka tapauksessa.

torstaina 16.02.2012

olen 22v ja kakkosella parasta on ollut symppikset kuuluttajat ja nytkö nekin viedään pois:O en tiedä ketää meistä nuoristakaan ketkä tykkäisivät ainakaan tästä "uudesta" kakkosesta-.- näitä massakanavia alkaa muutenkin olemaan jo täysin liikaa!

lauantaina 18.02.2012

Sama täällä, olen 22v. enkä tiedä yhtäkään nuorta, joka tästä uudistuksesta pitäisi. Yle on tehnyt kaikki mahdollisimman väärin tässä uudistuksessa.

tiistaina 21.02.2012

Hyvin näyttää onnistuvan kakkosen alasajo marginaalikanavaksi. Viime viikon sadan katsotuimman ohjelman joukossa tasan kaksi kakkosen ohjelmaa (Tehdas ja alueuutiset). Alle 200000 katsojan jäivät Uutta päivää lukuunottamatta kaikki himoitun nuoren kohderyhmän ohjelmat. No mutta jos tavoite oli saada 100000 oikeaa katsojaa 500000 väärän katsojan tilalle, niin varmaan voitte olla tyytyväisiä.

perjantaina 24.02.2012

Hyvä idea, nimittäin se että saksalaisdekkarit lähetetään vaikka 03.00 yöllä kunhan ne tulevat ja ne voi ottaa levyn kulmalle. Sitten ne voi katsoa lauantaina saunan jälkeen niinkuin kuuluukin. Sitten voitte aivan rauhassa lähettää vaikka sitä joutavaa paskaa mitä sieltä tässä kuussakin on tullut. Ei sitä muuten tule ensi lauantainakaan. Arvattavasti dekkarit saa taas väistyä kun kesällä tulee pallonpotkintaa ja em-kisoja. Yle on ikävä kyllä "täysillä mukana".

lauantaina 25.02.2012

Parhaiten yle 2 uudistuisi lisäämällä uusia kotimaisia ohjelmia ja pitämällä kiinni parista "laadukkaammasta" ulkomaisesta ohjelmasta (Game of Thrones on ainut ohjelma, jota katson televisiosta tällä hetkellä). Vaikka säästöjä tulisi tehdä, voitaisiin kanavasta muovata Radio Mafian henkistä jatkajaa. Tärkeintä olisi mielestäni saada "tekemisen henki" ja "sielu" ohjelmiin, näin ohjelmille voidaan antaa anteekis mm huonompi kuvanlaatu kunhan välittyy käsitys että vaivaa kuitenkin on nähty.

tiistaina 28.02.2012

Olen pettynyt kakkosen uudistukseen. Olisin odottanut enemmän ammattitaidolla tehtyjä ohjelmia. Onneksi on teema. Ja dokumenttiprojekti ykkösellä.

torstaina 12.04.2012

Eipä ole juuri tullut vastauksia TV2:n "ylemmältä taholta" tähän kanavaprofiilin uudistukseen. Kakkoselta ei tule enää mitään katsottavaa. Yle hylkää julkisen palvelun tehtävänsä näyttämällä "sitäsamaa" mitä kaikilla muillakin, mutta vain vielä epätasokkaammin, kun sitä "sitäsamaa" tehdään väkisin.
Juuri tullut parinvaihtojuttu kakkoselta pisti ajattelemaan, että nyt tämä julkisen palvelun kanava vielä opettaa uusia moraalisääntöjä. Ihmiset joutuvat kaiken maailman typerien muutosten kouriin koko ajan työelämässäkin, niin nyt sitten on suljettava televisiokin kokonaan. Ainoa ohjelma, mitä kakkoselta voi ja uskaltaa katsoa, on ehkä saksalaissarja lauantaisin, jos se sattuu tulemaan. Ja pikkukakkonen, jonka laatuun on (vielä) voinut luottaa.
Ottakaa lusikka kauniiseen käteen ja katsokaa sitä tärkeintä katsojapalautetta: katsojalukuja.

maanantaina 23.04.2012

Minusta kanavauudistus on ollut hyväksi ja olen iloinen uudesta ilmeestä. Jatkakaa samaa rataa. T. nainen 42 v :)-

tiistaina 24.04.2012

Edelliselle kirjoittajalle, voi olla että tämä uusi Kakkonen kolahtaa kaltaisellesi nelikymppiselle naiselle, mutta ei minulle 23- vuotiaalle miehelle.
Vanha Kakkonen näytti paljon loistavia saksalaiskrimejä, Markus Kajon ohjelmia, Mansikkapaikkaa, maalaiskomedioita, Estraadilla-konsertteja, Reinikaista, Eurodekkareita, Jopet showta, Kummelia, Makupaloja, Thilia Tahaliaa, Tammerkoskensillalla...
Nämä ovat minun ja kaveripiirini suosikkeja, eikä nykyinen amerikkalaispainotteinen ohjelmisto, jota kakkonen tarjoaa.

tiistaina 24.04.2012

Minulle kanavat ovat uudistuneet siihen malliin, että olen luopunut teeveestä.
Mihin ovat kadonneet kakkosen tuottamat loistavat dokumentit ?
Missä hyvin kootut, käsikirjoitetut viideohjelmat. Harvikin kaltaisten irtipäästäminen vakava rikos teeveeltä :)

Areenalta toki sillointällöin kakkostakin katson, varsinkin kotimaiset lyhytsarjat ovat onnistuneet.
Niistä älkää luopuko minkään tositeeveen takia. Suomalaisten ohjaajien ja näyttelijöiden taso nykyään huippuluokkaa. Pitkissäkin hyviä, mutta nehän puuduttavat ihmeellisine keksittyine käänteineen. hohhoijaa.

Urheilun poispäästäminen kaiketi johtuu rahasta, ja se enemmän kai urheiluliittojen tappio.
Toivottavasti nyt päätapahtumat säilyvät "pääkanavilla" Jalkapallon MM ja EM sekä olymppialaiset. Ehkä Formulatkin vaikken koskaan ole katsonutkaan. Jääkiekko lajinakin seila siellä täällä, joten menköön kauppatavarana.

Nyt kun minutkin pakoitetaan 2vkn eläke maksamaan mediamaksua, niin yhden kanavan toivoisi säilyvän ns "asiallisena" ,johon ei millään hinnalla mitään BB:tä laitettaisi, jos vaikka menetän kuulon ja liikuntakyvyn , niin voisi tehdä ehkä muutakin kuin kirjoitella ja surffailla.

Netistä kuitenkin löytyy aktiviteettia niin paljon, että se aina tulee olemaan nykyisen passiivisen TV:n edellä.

Molemmat kehittyvät tietenkin sekä sisällöllisesti, että tekniikaltaa.
Valmiudet face to face taitavat olla netissä paremmat, joten TV:n pitää tarkkaan harkita oma linjansa säilyttääkseen linjansa.

Lisäksi vielä mainonta. Minä kun en ikinä ole mainosteeveetä/radiota kuunnellut, niin joudun sitä sietämään netissä. Tällähetkellä vielä ei niin häiritsevästi, paitsi muutamat lehdet jätän lukematta, kun antavat sellaista mainostilaa, joka minun täytyy tekstin päältä poistaa, päästäkseni uutisen lukemaan.

Onhan siinä haastetta päästää alle kolmekymppiset "lapset" valitsemaan ohjelmat, vaikka varmaan kukaan tuntemistani (alle 30v FB kavereita noin 130) ei taida viettää aikaa teeveen parissa, vaan vielä riittää tekemistä muualla. Eivätkä kyllä heidän lapsensakaan 1-10v. Mutta se vaan lisää kilpailua, kun pitää keksiä miten istuttaa ne sohvannurkkaan etteivät lähde pelailemaan tai harrastamaan teatteria, soittamista, sirkusta, ratsastamaan, ja vaikka mitä.

Lycka till. toivoo tällainen sinne sohvannurkkaan vähitellen hiipuva entinen aktivisti :)

keskiviikkona 02.05.2012

Luin tänään sanomalehden yleisönosastokirjoituksen, jossa mm. sanottiin,että Sata-Häme Soi-kilpailut eivät enää tule TV:stä! Olemme harmonikkamusiikista pitävä eläkeläispariskunta ja olemme seuranneet kilpailuja "kymmenet vuodet". Sata-Häme-ohjelmat ovat aina olleet kesämme kohokohta. On törkeää, että kun YLE nyt saa, meiltäkin, verorahaa suut korvat täyteen, vedetään meiltä pisimpään lupamaksuja maksaneilta ne viimeisetkin "kunnon" ohjelmat pois. Lupamaksun olisi voinut vielä peruuttaa, mutta veroja maksetaan - katsotaan tai ei! Tunnemme tulleemme raskaasti petetyiksi.

maanantaina 21.05.2012

Vajaat puoli vuotta uudistuksesta ja puolet katsojista kadotettu. No mediamaksujahan me jatkossa maksemme kanavien suosiosta riippumatta. Ehkä siitä rahasta liikenee myös bonukset johtajille hyvin suortitetusta suosikkiohjelmien siivoamisesta kanavalta. Eihän yli 44 -vuotiaat vanhukset tv:n viihdettä kaipaa, kuunnelkoot radiota.

sunnuntaina 27.05.2012

Juu, aika halvaksi on Kakkosen ohjelmisto mennyt. Uuteen kohderyhmään kuuluvana pidin paljon enemmän vanhasta Kakkosesta, jossa oli omanlaista kodikkuutta ja laatua.

Ihme juttu muuten, ettei Sata-Häme soi televisiointia ole voitu siirtää vaikkapa Teeman puolelle. Itse en siitä välitä, mutta harmi, että vanhemman ikäpolven suosikkiohjelmia on lopetettu niin paljon.

torstaina 07.06.2012

Seurataanko siellä kakkosella katsojatilastoja? Missä ovat nämä uudistuksen mukanaantuomat erinomaiset ohjelmat? Eipä näy millään listoilla. Olisiko aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja todeta, että pieleen meni koko uudistus? Koska näitä "uusia" ala-arvoisia ohjelmia on jo vuosia tullut mainoskanavilta, eiköhän niihin ole kyllästytty. Miksi Yle ei voi mainoskanavista poiketen pitää jonkinlaista tasoa yllä, sillä senhän ei tarvitse mielistellä mainostajia? Meitä katsojiakaan ei pidä aliairvioida.


Muualla Yle.fi:ssä