Nyt soi:

Biisilista netissä klo 11.

 

Viikon albumina soi Isac Elliotin Follow Me

Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

Kuuntele Viikon albumia! 

Raumalaiset haastajat astuvat häpeilemättä Herra Ylpön reviirille

21.10.2014 klo 10:35, päivitetty 23.10.2014 klo 16:45 | Juhani Kenttämaa | Kommentit (14)

Mustan Valon Ei maailmanloppua soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona.

Musta Valo on kymmenen vuotta sitten Raumalla perustettu bändi, joka soittaa romanttisesti kaikuvaa, mutta tummanpuhuvaa suomirockia. Viisikko on huolellisesti haudutellut tulemistaan, mikä kannatti, koska lopputulos on vähintäänkin vakuuttava.

Musta valo on uusi alku. Olemme täynnä uutta vimmaa. Tämä on meidän elämämme, emmekä katso taaksepäin. Tämä kaikki tapahtuu juuri nyt, juuri minulle ja juuri sinulle.

Näin kunnianhimoisen suureellisesti kirjoittaa bändi kotisivuillaan ja kutsuu jokaisen mukaan häikäisemättömään kirkkauteen, jota Viikon tehoksi valikoitunut Ei maailmanloppua kappalekin edustaa. Musiikillisesti tämä kohtalokas ralli seilaa amerikkalaisen Interpolin, brittiläsien The Curen sekä niin ikään satakuntalaisen Herra Ylppö & Ihmiset -yhtyeen välimaastossa. Etenkin lyriikat sekä Lauri-Matti Parppein laulumaneerit tuovat mieleen nykyään Maj Karmaan keskittyvän kaljupään tulkintatavan.

Musta Valo tuo vertauskuvista huolimatta suomalaisen musiikin kenttään omintakeista otetta, joka kumartaa niin 80-luvun post-punkille kuin goottipopillekin, mutta tuo pöytään raikasta haikeutta, mitä suomirockista on pitkään puuttunut. Ei maailmanloppua -kappale kasvaa hienosti vähäeleisestä naputtelusta viulujen säestyksessä liitäväksi sinfoniapopiksi, mikä hurmaa kauneudellaan. 

Saako raumalaisten runopoikien haikut sinut lumoihinsa vai löytyykö tällaiselle musiikille paikka vain historiassa?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan radiosta arkipäivisin n. klo 17.50 sekä 18.50, ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä numeroon 17176 (0,40€).


Kommentointi

Kommentit (14)

Oho, hyvä Raumalainen bändi, taitaa olla eka.

>Anonyymi 29.10.2014, 10:54

Hyvä meininki! Siistiä, että tällaistakin kamaa otetaan soittoon.

>Tiia 24.10.2014, 17:06

Kivan kuuloinen biisi! Tulee mieleen jotenkin jännällä tavalla mieleen Editors.

>Missu 23.10.2014, 17:55

Hyvä kappale. Raumalta ei ole radiosoittoon montaa yhytyettä yltänyt. Tässä voisi olla bändi Lukon torijuhlaan kevääksi.

>Islander 23.10.2014, 17:40

Raumalainen selkä suoristuu,
kun tutut kasvot kuvaruudulle muodostuu.
Hienosti on poikien matka kellareista edennyt,
se on tulevaa mikä ei ole vielä mennyt.

>PunaPete 23.10.2014, 13:50

Hyvä että tämä soi. toi video on mahtava! Vaikutteet kuuluu, mutta mitä siitä, hyvää kamaa MV.

>Pete 23.10.2014, 11:33

Mielenkiinnolla olen tämän kokoonpanon uraa 15-vuotiaasta asti seurannut. Nostaa hymyn suupieliin, kun odotus palkitaan hienolla kappaleella, jonka musiikkivideo on melko puhutteleva, ainakin näin raumalaisittain maailmanlopun mahdollisuutta tarkastellen. Ennakkotilattua levyä odotellessa!

>Jii 22.10.2014, 10:21

No jotenki tulee mieleen Neljä Ruusua hamasta menneisyydestä, silloin kun tämä Yhtye oli voimissaan 90" luvun tienoilla...
Kyllä, iha kelpo tunnelmallinen kappale kajahtaa viikon teho saundina.
***

>yxf@n 22.10.2014, 00:39

Ei ihme että kuulosti ääni tutulta, laulaja tuttu jo Itkevästä Tytöstä. Hyvältä kuulostaa tämäkin, ehkä jopa itkistä paremmalta.

>Anonyymi 21.10.2014, 21:10

Kommentteja lähetysten aikana:

kopioi melkein sanatkin ylpöltä! ihme äijä? -SaviPusu

Jau jau! Hieno tehovalinta Juhani! Ihastuin bändiin jo lähes kymmenen vuotta sitten Itkevän tytön aikaan, ja tässä noin vuosi sitten löysin yhtyeen taas uudestaan. Hienoa saada uutta materiaalia. -mars

Itkevä tyttö oli Mustaa valoa edeltänyt orkesteri, joka sisälsi lähes kaikki samat jäsenet. Tää kama muistuttaa kyllä väistämättä sitä jonnivverran, mutta biisi on HUOMATTAVASTI toimivampaa ja hitikkäämpää! Go MV!!

Luulenkohan mä vain vai onko laulajan ääni vähän samanlainen kuin Toni Laaksosella

Jäätävän kova biisi.. r5t

Niin, niin hyvä tehobiisi! -Tee

Hienosti kasvaa biisi! -j

Voi helluusta Juhania! Taidat samaistua tehon kertsiin kun se on tehnyt vaikutuksen? Sopii ankeaan syksyyn. -Siru

Hyvältä kuulostaa! Raumalta ei ole turhan montaa bändiä radiosoittoon asti yltänyt. Tässä vois olla bändi Lukon torijuhlaan ensi keväälle. -Islander

Ei voita kyllä Piritan tehoa mutta hyvä biisi tämäkin! -Hotmama-65

en ole mikään suomenkielisen musiikin fani, pää kii -bändiä lukuunottamatta en kuuntele sitä ollenkaan, mutta tää viikon teho kyllä voisi päästä syksyn soittolistalle!- luomutomaatti

>Juhani_YleX 21.10.2014, 16:57

No nyt on kyllä todella hieno video! Vanha Arcade Fire tulee mieleen enemmän kuin Interpol, mutta harvemmin näin loistavasti yhdistyy visuaalisuus ja hyvä biisi.

>m 21.10.2014, 16:56

Tasa paksua tulkintaa. Raumalt

>Mann Gegen Mann 21.10.2014, 15:09

Tähän on ihan älyttömän kova.. ja mikä video

>anonyymi 21.10.2014, 15:07

Hieno valinta tehoksi! Ihan mukavaa myös että tätä ihanuutta pääsee kuulemaan nyt myös radiosta. Ei varmasti ole kaikkien mieleen, mutta toivottavasti löytää uusiakin ystäviä. Ja tuo musiikkivideo on tyylikkäin vähään aikaan näkemäni. :)

nimim. fani jo kauan

>Anonyymi 21.10.2014, 13:04

Soittolista

Viikon Tehot

Viikon albumi

  • Isac Elliot - Follow Me

    Musaviikko käynnistyy CHVRCHESilla, Becky G:lla ja Nicki Minajilla, jolla on mukana tällä kertaa kunnon köriläskööri: Drake, Lil Wayne ja Chris Brown. Uusi viikko tarkoittaa myös uutta Viikon albumia. Tällä viikolla kuunnellaan Isac Elliotin odotettua kakkosalbumia. Kohta soi lanteita ketkuttava Hush!

    Kuuntele Viikon albumia! 

Ensisoitto

Muualla Yle.fi:ssä