BASAARIN ELOKUU 2008

 

BASAARI: KAHDEN KULTTUURIN LIITOT
keskiviikkona 27.8. klo 19.00, uusinta lauantaina klo 12.30
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kahden kulttuurin liitot voivat olla täynnä elämää ja iloa, toisen kulttuurin tuomaa rikkautta, mutta myös pettymykset ja paineet toisten ihmisten ennakkoluuloista luovat paineita näille liitoille. Kolmessa dokumentissa asiaa pohditaan usealta eri kantilta.

Hanna Kawiyan tarina kertoo pettymyksestä. Hannalle tarjoutui mahdollisuus lähteä kuvataideopiskelijana kolmeksi kuukaudeksi Ugandaan. Hän lähti – ja palasi mukanaan aviomies. Afrikassa Hanna näki vain ihmisen - miehen, jota rakasti. Suomessa miehestä tuli yhtäkkiä värillinen, eikä mikään ollut niin helppoa kuin Hanna oli kuvitellut. Lyhytdokumentin Toisen luokan kansalainen on ohjannut Mohamed El Aboudi.

Thu Nga Vu-Liljan ohjaamassa lyhytdokumentissa Pitkä liitto pohditaan kestävän avioliiton edellytyksiä. Tuan ja Virpi kohtasivat urheiluseuran harjoituksissa. Siitä alkoi rakkaus ja nyt, viisitoista vuotta myöhemmin, heillä on neljä lasta ja yhteinen yritys. Mikä on saanut tämän monikulttuurisen avioliiton pysymään kasassa ja minkälaisia ennakkoluuloja he ovat joutuneet kohtaamaan? Tuanilla ja Virpillä on monia hyviä vastauksia, mutta tärkein on silti se sama - rakkaus.

Minkälaisia vaikeuksia syntyy kulttuurien välisissä suhteissa? Millaista on elää suhteessa, jossa puolisot ovat kotoisin eri puolilta maailmaa? Onko arki jännittävämpää vai hankalampaa? Henry, Hannah, Kaius ja Hanna kertovat elämästään ja kokemuksistaan. Suhteita-dokumentin on ohjannut Michelle Sujballi. 

Basaaria tuottaa YLE Asiaohjelmat.

 

> Takaisin Ohjelma-arkiston sivulle

 

Lhet linkki

Esitysaika

YLE TV1 keskiviikkoisin
alkaen 27.8. klo 19.00.

Uusinta YLE TV1 
lauantaisin klo 12.30 

YLE Areena

YLE Areena

Edellinen Basaari-ohjelma on katseltavissa YLE Areenalla viikon ajan.