BASAARI


Teemoitetuissa
Basaari-ohjelmissa päivän teemaa ruotivat viisitoistaminuuttisen dokumentin ja kahden lyhyen, iskevän näkökulmadokumentin lisäksi reportterijuontajat Maria ja Ghadi.Ammatti:
toimittaja
Vuosimalli: 1980
Kotimaa: Suomi

Kiinnostuksen kohteet: tv-dokumentit, ohjaaminen, kirjoittaminen, lapset ja uudet kännykkämallit

Motto: Kuolema kuittaa univelat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Kuka minä olen? Minkälainen olen? Mitä minä olen tehnyt elämässäni? Luulin kysymysten olevan helppoja, kunnes tajusin, että parhaillaan jylläävä identiteettikriisini nostaa vaikeusastetta rutkasti ylöspäin. Tämä on Maria – juuri nyt.

Olen sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut nainen, jolle tärkeintä elämässä ovat omat lapset ja muut läheiset ja rakkaat. Perheen lisäksi minulle tärkeää on työ, jota nimitän mielelläni "omaksi ajakseni". Koen itseni sisukkaaksi ja tarmokkaaksi ihmiseksi. Jos mielenkiintoni kohdistuu mahdottomaksikin luokiteltuun asiaan, keskitän kaiken voimani saavuttaakseni tavoitteen. En luovuta helpolla enkä toisaalta ota kovin nopeasti opiksenikaan, vaan uskon asioiden järjestyvän aina parhain päin. Olen auttamattoman huolimaton kaikessa, mikä liittyy juoksevien asioiden hoitamiseen eikä järjestelmällisyyskään ole vahvin puoleni. Mutta muuten olen ihan kelpo pakkaus!

Työhistoriani näyttää suurin piirtein samalta kuin mitä lupaa tulevaisuutenikin. Olen työskennellyt kirjoittavana toimittajana, juontanut erilaisia tilaisuuksia ja toimittanut tv-sarjaa. Audiovisuaalisen viestinnän näyttötutkinnon suoritin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa Mundo-projektin aikana.

Suurin intohimoni kuitenkin on tv-dokumenttien tekeminen ja ohjaustyö. Olen ohjannut toistakymmentä lyhytdokumenttia ja kaksi Basaari-dokumenttia. Jo lähes unohtunut intohimoni, kirjoittaminen, sai uutta tuulta siipiensä alle, kun aloitin työt erään lehden toimitussihteerinä. Tuoreen yrityksen perustajana ja pienten lasten äitinä näyttäisi siis siltä, että en tule kuolemaan ainakaan tylsyyteen ja tekemisen puutteeseen lähiaikoina."

 

Ammatti: kuvaaja, ohjaaja
Vuosimalli: 1969
Kotimaa: Libanon, Suomi

Kiinnostuksen kohteet: valokuvaaminen, teatteri, kirjallisuus, journalismi ja naiset

Motto: Jakaminen on elämänilo.

 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Olen syntynyt Libanonissa satamakaupungissa lähellä Beirutia. Yhdeksäntoistavuotiaana lähdin etsimään seikkailua Anton Tshevovin kirjojen innoittamana. Osasin vain kaksi sanaa venäjää, kiitos ja näkemiin, kun kirjauduin opiskelemaan ohjausta moskovalaiseen elokuva-alan oppilaitokseen. Muutamaa vuotta myöhemmin, filosofian ja taiteiden maisteriksi valmistuttuani, muutin suuren rakkauteni perässä Suomeen.

Perustin oman av-alan yrityksen vuonna 1998. Teen edelleen töitä sekä ohjaajana että kuvaajana, ja haluan olla paikalla, kun tapahtuu – olen kuvannut paljon ajankohtaisohjelmia mm. entisen Neuvostoliiton maissa sekä Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Lisäksi olen valokuvannut monelle lehdelle ja kuvatoimistolle ja ohjannut lukuisia dokumentteja Yleisradiolle ja yritysesittelyvideoita erilaisille yrityksille ja ministeriöille.

Suomesta olen löytänyt rauhan, luonnon ja vapauden. Perhearvot ovat minulle tärkeitä, mutta Suomessa saan olla olemassa myös omana itsenäni – Libanonissa elämä on paljon kollektiivisempaa ja sukukeskeisempää. Vaikka tasapainoilen vieläkin venäläisen, skandinaavisen ja itämaisen identiteetin välissä, Suomesta on tullut minulle koti – juureni ovat kasvaneet tiukasti kiinni tähän maahan. Suomen kansalaisuuden sain vuonna 1995.

Nyt minulla on oma sauna ja saunakauha. Se on onnea se."

Lhet linkki

Esitysaika

YLE TV1 keskiviikkoisin
alkaen 27.8. klo 19.00.

Uusinta YLE TV1 
lauantaisin klo 12.30 

YLE Areena

YLE Areena

Edellinen Basaari-ohjelma on katseltavissa YLE Areenalla viikon ajan.