BASAARI

 

HENKILÖKUVASSA:

Seppo Seppälää, 61, kutsutaan Basaari-vaariksi eikä turhaan – hän  luotsasi Basaari-ohjelman toimitusta yksitoista vuotta. Viihde- ja kulttuuri-ohjelmien konkari on kuitenkin kunnostautunut monessa muussakin ammatissa – ja käynyt elämän korkeakoulua. > Lue lisää

 

BASAARIN TOIMITUS:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Basaari-ohjelma on kertonut tuhansien ihmisten tarinan, ja Basaarin toimituksesta on muodostunut Basaari-yhteisö, joka on kouluttanut alalle kymmeniä maahanmuuttaja-ammattilaisia ja antanut monelle uudelle tekijälle tilaisuuden.
Toimituksessa työskentelevät:

Marita Rainbird, vastaava tuottaja

Kirsi-Marja Kainulainen, tuotantopäällikkö

Ilona Ikonen, toimistussihteeri

Anni Alatalo, kuvaussihteeri

Terhi Koivisto, kuvaaja-leikkaaja

Sanna Liinamaa, leikkaaja

Victor Belousov, kalustovastaava

Linda Lappalainen, verkkotoimittaja

Ghadi Boustani, juontajareportteri

Maria Friman, juontajareportteri

 

BASAARIN OHJAAJAT:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toimituksen kaikki ohjaajat ovat freelancereita. Jo vuodesta 2001 on ohjaajajoukkomme koostunut pääasiallisesti maahanmuuttajista ja samaa linjaa aiomme noudattaa myös tulevaisuudessa.

Kaikkien ohjaajien nimet löytyvät Basaarin ohjelma-arkistosta ohjelman esittelyn perästä. Vuonna 2008 ohjelmia ovat ohjanneet:

 

  Samuel Abaijón-Nurmisuo (s. 1972, Suomi)

Samuel on ammatiltaan äänenkäsittelijä ja leikkaaja. Hän on ohjannut ja animoinut useita lyhytdokumentteja. Lisäksi Samuel soittaa ska-yhtyeessä The Valkyrians.

  Gustavo Alavedra (s. 1974, Peru)

Gustavo on ohjannut Basaariin lukuisia lyhytdokumentteja ja dokumentin Elegguán poika, joka sai ensi-esityksensä Rakkautta&Anarkiaa-festivaaleilla vuonna 2006.

  Tahir Aliyev (s. 1979, Azerbaidzan)

Tahir on ohjannut lukuisia lyhytdokumentteja. Hän työskentelee tuottajana vuonna 2007 perustamassaan yrityksessä Helmi Films.
> Helmi Films

  Victor Belousov (s. 1949, Venäjä)

Ex-hävittäjälentäjä Victor on ohjannut kymmenen dokumenttia ja useita lyhytdokumentteja Basaari-ohjelmaan. Lisäksi hän työskentelee toimituksessa kalustovastaavana.

 

Ghadi Boustani (s. 1969, Libanon)

Ghadi on ammatiltaan valokuvaaja/kuvaaja, ja hänellä on oma av-alan yritys (Cedars Production Oy). Hän on ohjannut dokumentteja mm. Basaariin ja YLE TV1:n Tosi tarinaan.
> Ghadin juontaesittely

  Mohamed El Aboudi (s. 1961, Marokko)

Mohamed on ohjannut useita pitkiä ja lyhyitä dokumentteja mm. Basaariin, EBU-sarjaan Pois paitsiosta! ja YLE TV1:n Aamu-tv:lle. 

  Elihú Galván (s. 1972, Meksiko)

Elihú on ammatiltaan näyttelijä ja tanssija. Työpajojen ja näytelmien lisäksi Elihú on ohjannut useita lyhytdokumentteja Basaariin.

 

Tonislav Hristov (s. 1978, Bulgaria)

Tonislav on ohjannut lukuisia lyhyitä ja pitkiä dokumentteja sekä dokumenttielokuvat Virtuaalirakkaus (Tosi tarina/YLE TV1), Family Fortune ja Hercules (Uusi Kino/TV1).
> Omat kotisivut

 

    Natalija Kozuhova

 

  Anna Kulicka-Soisalon-Soininen (s. 1953, Puola)

Anna on pitkän linjan journalisti Puolasta -reportteri, tuottaja ja valokuvaaja. Viimeisin aluevaltaus on ohjaaminen. Anna on ohjannut sekä pitkiä että lyhyitä dokumentteja.

 

  Tiina Madisson (s. 1966, Viro)

Tiina on ammatiltaan graafinen suunnittelija. Graafisen työn lisäksi Tiina on ohjannut musiikkivideoita ja Basaariin lukuisia lyhytdokumentteja.

 

  Carlos Marroquin (s. 1977, Meksiko)

Carlos on ohjannut lukuisia lyhytdokumentteja Basaariin. Lisäksi hän on käsikirjoittanut ja ohjannut fiktiivisen lyhytelokuvan Luvattu maa ja lyhytelokuvan Lasten oikeudet Plan Suomi -järjestölle.

 

  Davide Pavone (s. 1978, Italia)

Davide on ammatiltaan valokuvaaja ja kuvaaja. Hän työskentelee indy-yhtiöissä freelancerkuvaajana. Lisäksi hän on ohjannut ja kuvannut lukuisia lyhytdokumentteja Basaariin.
Daviden haastattelu

 

  Nadezda Pojasnik (s. 1953, venäjä)

Nadezda on ammatiltaan kuvaaja, ja hän työskentelee freelancerina. Hän on myös ohjannut sekä pitkiä että lyhyitä dokumentteja mm. Basaariin.

 

    Olga Sorto

 

  Thu Nga "Lena" Vu-Lilja (s. 1969, Vietnam)

Thu Nga on pitkän linjan tv-journalisti Vietnamista. Hän on käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut useita dokumentteja, sarjoja, lyhytelokuvia ja musiikkivideoita.

 

Lhet linkki

Esitysaika

YLE TV1 keskiviikkoisin
alkaen 27.8. klo 19.00.

Uusinta YLE TV1 
lauantaisin klo 12.30 

YLE Areena

YLE Areena

Edellinen Basaari-ohjelma on katseltavissa YLE Areenalla viikon ajan.