yle.fi

Kuoroon! -ohjelman jaksot

Maanantaisin 11.1.2010 alkaen klo 20.15
Viikkouusinnat tiistaisin n. klo 23.00 ja perjantaisin n. klo 18.00

Täsmälliset lähetysajat löydät YLE Teeman sivuilta.

YLE Kuvapalvelu / Pasi Hyökki ja Teemalaulajat

Osa 1:
Haluamme Teemalaulajiksi

Kuoronjohtaja Pasi Hyökki hakee yhdessä laulunopettaja Tuuli Lindebergin ja teorianopettaja Teuvo Lampisen kanssa ihmisiä, jotka eivät ole aikaisemmin harrastaneet kuorolaulua. Uuteen kuoroon, Teemalaulajiin, pyrkivien sävelkorvaa ja laulutaitoa testataan. Kuinka rohkeita ja kehityskelpoisia laulajia koelauluraati löytää?

YLE Kuvapalvelu / Tenorit laulavat

Osa 2:
Kohti moniäänisyyttä

Uusi kuoro on syntynyt ja matka kuoromusiikin taitajiksi voi alkaa. Miltä kuulostaa Teemalaulajien ensimmäinen yhteinen ääni? Ensimmäisissä harjoituksissa kuljetaan yksiäänisestä laulusta kohti ihan oikeaa kuorolaulua eli moniäänistä laulua. Kuorolaisista tutustutaan paremmin myyntipäällikkö Tuomas Kankaalaan, kotitalousopettaja Anneli Martiniin ja kääntäjä Anna-Leena Saarelaan.

YLE Kuvapalvelu/ Sakari Oramo

Osa 3:
Rima nousee

Teemalaulajien harjoituksiin saapuu kapellimestari Sakari Oramo. Hän johtaa Mahlerin toisen sinfonian Radion sinfoniaorkesterin konsertissa muutaman kuukauden kuluttua. Tähän samaan konserttiin haluaisivat myös Teemalaulajat päästä laulamaan. Mitä on maestro kuoromusiikin untuvikoista mieltä? Riittääkö kaikilla laulajilla motivaatiota vaatimusten kasvaessa? Kuorolaisista tutustutaan paremmin koti-isä Gustavo Garciaan, rakennusmestari Soile Kilpeen ja tuntisuntio Sirpa Tolppaseen.

 

YLE Kuvapalvelu / Vilppu Kiljunen ohjaa Teemalaulajia

Osa 4:
Oopperaa ja uunituoretta

Ensimmäisellä kuoroleirillä Teemalaulajat tutustuvat oopperakuorolaisen työhön ohjaaja Vilppu Kiljusen johdolla. Anna-Mari Kähärä tulee antamaan kuorolaisille ohjeita heille säveltämänsä uuden teoksen tulkintaan.

YLE Kuvapalvelu / Altot laulavat

Osa 5:
Matalalta ja korkealta

Teemalaulajien harjoituksissa vierailevat kuoronjohtajat Marjukka Riihimäki ja Reima Viitala. Sekakuoro jakautuu naiskuoroksi ja mieskuoroksi. Kauden harjoitukset ovat nyt puolessa välissä. Kuka kuorolaisista on tehnyt töitä, kuka ei ja mitkä ovat seuraukset?

YLE Kuvapalvelu / Tuuli Lindeberg opettaa

Osa 6:
Solistit esiin
On tullut aika päättää, kenestä on Teemalaulajien naissolistiksi. Miehistä valitaan solistiehdokkaat. Kuorolaiset saavat harjoiteltavakseen aina vain vaikeampia teoksia.

 
YLE Kuvapalvelu / Club for five Teemalaulajien kuoroleirillä

Osa 7:
Yhtyelaulua

Teemalaulajien toisella leirillä vierailevat lauluyhtye Club for five ja säveltäjä Jukka Linkola. Kuorolaiset pääsevät myös itse kilpailemaan yhtyelaulutaidoissa.

 

 
YLE Kuvapalvelu / Teemalaulajat

Osa 8:
Taidot koetuksella
Miten Teemalaulajat pärjäävät Mahlerin yhteisharjoituksissa kokeneempien kuorolaulajien ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa? Teemalaulajien taitoja punnitaan myös nuotinlukukokeessa. Mukana lauluyhtye Rajaton.

 
YLE kuvapalvelu / Kuoronjohtaja Pasi Hyökki ja kuoroemäntä Inari Nuutero

Osa 9:
Yleisön eteen
Totuuden hetki on koittanut. Mitä Teemalaulajat ovat pystyneet oppimaan viidessä kuukaudessa? Taidot ja taidottumuus paljastuvat Radion sinfoniaorkesterin Mahler -konsertissa sekä Teemalaulajien omassa konsertissa.

 
YLE Kuvapalvelu / Teemalaulajat kuoroleirillä Osa 10:
Kööpenhaminan valloitus

Teemalaulajista edistyneimmät pääsevät palkintomatkalle kuoromusiikin maailmansymposiumiin. Kuorolaiset hämmästyttävät kansainvälistä kuoroyleisöä esityksillään Tanskan kansallisoopperassa ja Kööpenhaminan Tivolissa.
 

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Kuoroon! -sivusto on perustettu Kuoroon! -ohjelmasarjaa varten. Ohjelmasarja lähetettiin ensimmäisen kerran YLE Teemalla syksyllä 2008. Keväällä 2010 ohjelma nähdään uusintana.

Sivu sisältää paljon laulamisen perusteisiin liittyvää tietomateriaalia ja sitä voi käyttää oman laulunopiskelun tukena.


Sarjan jaksotiedot

YLE Areena - Katso ja kuuntele

YLE Areena


Katso Kuoroon! YLE Areenasta.

Ohjelma on katsottavissa 7 vrk lähetyspäivästä lähtien.