yle.fi

Kuorokypsäksi muutamassa kuukaudessa

Syksyllä 2007 kuoronjohtaja Pasi Hyökki haki yhdessä YLE Teeman kanssa henkilöitä, jotka eivät olleet aikaisemmin harrastaneet kuorolaulua. Uuteen kuoroon löydettiin koelaulujen kautta 45 rohkeaa ja kehityskelpoista laulajaa. Teemalaulajat aloitti harjoittelunsa tammikuussa 2008 Pasi Hyökin, laulunopettaja Tuuli Lindebergin ja säveltapailunopettaja Teuvo Lampisen johdolla.

YLE Kuvapalvelu / Teemalaulajat

Mitä kuoro pystyy oppimaan viidessä kuukaudessa? Kestääkö kantti, riittääkö motivaatio? Pysyvätkö kaikki mukana?

Kuoron suurimpana tavoitteena on päästä laulamaan Mahlerin toista sinfoniaa musiikin ammattilaisten kanssa Finlandia-talon lavalle. Lisäksi kuorolaiset harjoittelevat kuoromusiikin eri tyylilajeja vanhoista klassikoista uudempiin, oopperasta poppiin. Yhtyelaulun ja elävän rytmikoneen saloihin kuorolaisia opastavat Club For Five ja Rajaton. Annamari Kähärä ja Jukka Linkola sävelsivät kuorolle tilausteokset, joiden kantaesitykset on tarkoitus kuulla kuoron omassa loppukonsertissa.

Ohjelmasarja ja sen nettisivut antavat myös katsojille aineksia nuottienlukutaidon, laulutaidon ja ennen kaikkea kuorolaulutaidon opiskeluun.

Teemalaulajia haastatellaan syksyllä myös YLE Radio 1:n Balanssi-ohjelmassa perjantai-iltaisin klo 21:30-21:55

>Jaksoesittelyt

Lähetä linkki

Esitysaika

Kuoroon! -sivusto on perustettu Kuoroon! -ohjelmasarjaa varten. Ohjelmasarja lähetettiin ensimmäisen kerran YLE Teemalla syksyllä 2008. Keväällä 2010 ohjelma nähdään uusintana.

Sivu sisältää paljon laulamisen perusteisiin liittyvää tietomateriaalia ja sitä voi käyttää oman laulunopiskelun tukena.


Sarjan jaksotiedot

YLE Areena - Katso ja kuuntele

YLE Areena


Katso Kuoroon! YLE Areenasta.

Ohjelma on katsottavissa 7 vrk lähetyspäivästä lähtien.