Ykkösdokumentti 2003

Ensilähetykset vuonna 2003.
Sivua ei päivitetä.

JPP ja pelimannisvengin lumo
Valloittava ja karismaattinen, kaustislaisella tyylillä soittava JPP on kansanmusiikkimme ykkösnimi. Dokumentti herkuttelee hienolla musiikilla, kauniilla Perhonjokilaakson maisemilla ja tutustuttaa persoonallisiin muusikoihin jotka ovat pitkän perinteen kasvatteja. Elokuva on Suomen panos EBUn sarjaan "Eurofolkin juurilla" (lähetetään kesällä 2003). Käsikirjoitus ja ohjaus: Mirja Metsola.
05.01.2003

Ikuinen morsiusneito
(Always a brides maid)
Naisten vapautuminen on antanut heille runsaasti vaihtoehtoja järjestää elämänsä haluamallaan tavalla. Nina Davenport tekee elokuvia, erityisalana häävideot. Häntä on alkanut askarruttamaan avioliitto instituutiona; millaisen täyttymyksen se takaa? Hermostuneiden morsiamien lisäksi hän on haastellut vanhoja viisaita naisia, jotka ovat tietoisesti kääntäneet selkänsä avioliitolle. Tuotanto: HBO/Channel 4.
12.01.2003

Rekkamiehen pitkä matka
(Die lange Reise des Reto Bantli)
Dokumenttielokuva sveitsiläisestä nuoresta miehestä, joka muutti Suomeen toteuttaakseen unelmansa; ajaa
rekka-autoa Ural vuorten yli Keski-Aasiaan. Lokakuussa 1997 hän katosi työmatkalla. Hänen työtoverinsa aloitti etsinnän selvittääkseen mitä oli tapahtunut. Ohjaus Katrin Laur. Tuotanto Triluna Film AG, Sveitsi.
19.01.2003

Olin kerran korealainen
(En gång var jag koreanen)
Lähes 10 000 ruotsalaista on syntynyt Etelä-Koreassa. Vaurastumisestaan huolimatta, Etelä-Korea lähettää yhä adoptiolapsia Ruotsiin. Millainen side näiden kahden maan välille on punoutunut? Mitä näille juuriltaan tempaistuille lapsille on tapahtunut? Dokumentissa seurataan kolmen adoptoidun matkaa lapsuutensa maisemiin ja varhaisimpiin muistoihinsa. Tuotanto: Ruotsin televisio.
26.01.2003

Pako ja paluu
Elina oli 13-vuotias, kun hän matkusti äitinsä Thelman kanssa Neuvostoliitosta Suomeen v. 1970. Vierailu sai yllättävän käänteen, kun äiti päätti matkustaa loman lopussa salaa Ruotsiin. Takaisin ei ollut enää paluuta. On kulunut yli 30 vuotta ja Elina päättää matkustaa synnyinseudulleen Uralille. Äidin lisäksi mukana on Elinan poika Philip. Paluu Vorkutan lähellä sijaitsevaan kaivoskaupunkiin nimeltä Inta on matka menneisyyteen ja tuo mieleen tapahtumat, joiden seurauksena Elinan ja Thelman elämä sai uuden käänteen. Käsikirjoitus ja ohjaus Erkki Määttänen.
02.02.2003

Exä, lapset ja minä
Yksinhuoltajat ovat arjen suuria selviytyjiä!
Joka viidettä lapsiperhettä luotsaa eteenpäin yksinhuoltaja. Heidän elämänsä tärkeät vuodet kuluvat ristipaineissa lastenhoidon, palkka- ja kotityön keskellä. Entinen puoliso poissaolevanakin on läsnä. Elämä on yhtä haastetta. Viisi yksinhuoltajaa lapsineen jakaa ilonsa ja murheensa katsojan kanssa. Ohjaus Mirja Metsola.
09.02.2003

Marskin adjutantti
Millainen oli marsalkka C. G. E. Mannerheim ihmisenä? Marskin adjutantti eversti Oswald Rafael Bäckman muistelee. Toimittaja ja ohjaaja Jari Strömberg.
16.02.2003

Tupoloukku
Sairaanhoitajien Tehy lähti keväällä 2002 ajamaan jäsenilleen reilua palkankorotusta. Sitä ei tullut, tuli tupo. Dokumentti vie katsojat kulissien taakse neuvottelukierrokselle keväästä jouluun 2002. Kevään toiveikkuus muuttuu kitkeräksi pettymykseksi. Kuvaus Arto Kaivanto. Käsikirjoitus ja ohjaus Ilona Laurikainen. Tuotanto YLE Dokumenttiohjelmat.
23.02.2003

Terveydenhuolto tuuliajolla
Koskaan aikaisemmin ei ole ollut niin paljon lääkäreitä, hoitajia ja rahaa kuin nykyään. Siitä huolimatta leikkausjonot pitenevät, sairaalaosastoja suljetaan ja kärsitään lääkärivajeesta. Miksi? Käsikirjoitus ja ohjaus Simo Sipola.
02.03.2003

Sankarittaret
Suomessa toteutettiin vuonna 1906 eduskuntauudistus, joka antoi yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden miesten lisäksi myös naisille. Seuraavana keväänä valittiin eduskuntaan 19 naiskansanedustajaa - ensimmäisinä maailmassa. Keitä he olivat? Mitä he saivat aikaan? Dokumenttielokuvan asiantuntijoina ovat mm. Eeva Ahtisaari, Maria Lähteenmäki ja Pirjo Markkola. Anna-Liisa Sysiharju kertoo isoäidistään Hedvig Gebhardista. Käsikirjoitus Kirsti Manninen, ohjaus Eija Tolpo.
09.03.2003

Idänkaupan kääntöpuoli
Suomen talouselämä rähmällään idän rahasammon edessä. Käsikirjoitus ja ohjaus Pentti Väliahdet. Tuotanto: Production House.
30.03.2003

Met tulema näkösälle
Dokumentti satavuotisesta kielisorrosta Ruotsin Tornionjokilaaksossa, meänkielisten vastarinnasta ja absurdista huumorista. Käsikirjoitus ja ohjaus Tuulikki Islander.
06.04.2003

Täältä tullaan etelä
Pääkaupunkiseutu vetää väkeä. Muu Suomi tyhjenee. Neljä saman kylän tyttöä lähti Lapista työn perään. Millaisena he kokevat elämän sykkeen etelässä? Käsikirjoitus ja ohjaus Untamo Eerola.
13.04.2003

Länsi-Saksan vaaran vuodet
(Black Box Germany)
Länsi-Saksa oli sisällissodan partaalla 1970- ja 1980-luvuilla. Valtataistelua käytiin liittotasavallan hallituksen ja vasemmistolaisen Punaisen armeijakunnan välillä. Terroristi Wolfgang Gramsin ja pankkimies Alfred Herrhausenin elämäntarinoissa kiteytyy kuva ristiriidoista, jotka vielä taistelun päätyttyäkin hiertävät saksalaista yhteiskuntaa.
20.04.2003

Rokka ja Lammio tappelivat, kumpi voitti?
Hyvä ja huono johtaminen puntarissa ynnä muita virvokkeita. Käsikirjoitus ja ohjaus Jorma Molarius.
27.04.2003

Laina, kana ja muna
(The Loan, the Chicken and the Egg).
Dokumenttielokuva (2002) etiopialaisesta mikrotalousyrityksestä, missä pieni ryhmä naisia ottaa lainaa parantaakseen elinolojaan. Yksi naisista ostaa kanan, joka munii munia jotta kanat lisääntyisivät. Mutta rotta syö munat. Nainen yrittää myrkyttää rotan, mutta kana syökin myrkyn. Jäljellä on velka. Monien vastoinkäymisten vuoksi mikrotalousyrityksen edustajat ja heidän asiakkaansa joutuvat kiivaisiin keskusteluihin. Selviytymisen ongelmat saavat heidät kuitenkin uudestaan pohtimaan ideologisia periaatteita. Ohjaus Claude Mouriéras. Tuotanto Archipell 33, Ranska.
04.05.2003

Pelastajat taivaalta
(Jesus Christ Airlines)
Nigerian sisällissodan aikaan (1967-70) aloitettiin siviiliuhrien avustusoperaatio, joka amatöörimäisyydestään huolimatta pelasti nälkäkuolemalta arviolta miljoonan lapsen hengen, irlantilaisten pappien alullepaneman operaation aikana lennettiin vanhoilla potkurikoneilla, väliin ankarassakin tulituksessa, yli 5000 avustuslentoa. Yksi avustuslentoihin osallistuneista oli kirjailija Frederick Forsyth, joka tuolloin oli sotakirjeenvaihtajana Biafran sodassa. Tuotanto Tanskan televisio.
11.05.2003

Merten valtiaan viimeinen matka
(On the Seven Seas)
Lentotukialus Kiev oli Neuvostoliiton laivaston ylpeys, sen kannelle kelpasivat aikoinaan vain miehistön parhaimmisto. Mutta suurvallan romahdus merkitsi myös Kieville lopun alkua. Sen on määrä päätyä Kiinan rannikolle matkailunähtävyydeksi. Itävaltalaisessa dokumentissa haastateltujen venäläisten merimiesten kohtalo vaikuttaa samanlaiselta kuin laivan. Myös he ovat menettäneet paikkansa yhteiskunnassa.
18.05.2003

Mannerheim ja Pietari
Keisariaikaan, kun Suomi oli osa Venäjän imperiumia, Pietari oli kansainvälinen metropoli. Sinne suomalaisnuoret lähtivät onneaan etsimään. Yksi heistä oli 20-vuotias Carl Gustaf Mannerheim, joka lähti opiskelemaan Nikolajevin ratsuväenkouluun. Sitä ennen hänet oli potkittu pois kurittomuuden tähden Haminan kadettikoulusta. Se osoittautui myöhemmin onnenpotkuksi.
25.05.2003

Tshetsenian tanssivat lapset
(The Damned and the Sacred)
Viiltävä dokumentti sodan raunioittaman Tshetsenian lapsista, joille tanssimisesta on tullut henkiinjäämiskeino ja ponnin säilyttää oma henkinen tasapainonsa. Ankara harjoittelu ei heitä pelota ja esiintymiset Amsterdamissa ja Lontoossa ovat olleet suuria menestyksiä. Tuotanto: Ideale Audience International, Ranska.
08.06.2003

Waksien suurperhe lähikuvassa
(Welcome to the Waks Family)
Mikäli australialainen Waksin perhe aikoo lähteä yhdessä johonkin, siihen tarvitaan kaksi minibussia, sillä perheessä on 17 lasta. Perhe noudattaa lubavitch-juutalaisuuden tiukkoja säädöksiä; koulunkäynti ja työ sekä vapaa-ajan vietto on järjestetty oman yhteisön piiriin. Dokumentissa on seurattu viiden vuoden ajan Waksin perheen, aikamme valtavirroista poikkeavaa, elämänmenoa. Tuotanto Film Australia.
15.06.2003

Kelly ja hänen sisarensa
(Kelly & her sisters)
Palkittu brittidokumentti seuraa työttömien vanhempien ja heidän kuuden alle 14-vuotiaan tyttärensä elämää kolmen kuukauden ajan kosteassa, purkutuomion saaneessa asunnossa. Tuotanto: Carlton Production, Iso-Britannia.
22.06.2003

Isä ja lapset
(Life with dad)
Kanadalainen dokumentti tarkastelee kolmea erilaista perhettä, jossa isän rooli heijastelee aikamme muuttunutta mieskuvaa ja perhemallia. Tuotanto: A National Film Board of Canada.
29.06.2003

Vankilasta vapauteen
(Bulger Killers (Panorama))
Jon Venables ja Robert Thompson olivat 11-vuotiaita, kun heidät vuonna 1993 tuomittiin vankilaan 2-vuotiaan James Bulgerin murhasta. Heidän tuomionsa on nyt kulumassa loppuun, mutta poikien vapauttaminen on nostanut Britanniassa valtavan myrskyn. Dokumentissa käydään läpi oikeudenkäynnin jälkeistä aikaa ja vangittujen kamppailua oikeusjärjestelmää, tiedotusvälineitä ja poliitikkoja vastaan, jotka kansan suuttumusta myötäillen halusivat kaksinkertaistaa vankeusajan. Tuotanto: BBC.
06.07.2003

Piiloutuneet japanilaiset
(Correspondent Special: Japan, The Missing Millions)
Yli miljoona japanilaista, enimmäkseen miehiä, on vakain tuumin ja harkiten jättäytynyt yhteiskunnan ulkopuolelle. Osa heistä elää täysin eristäytynyttä elämää, osa on sulkeutunut makuuhuoneeseen vuosikausiksi. Kyse on eräänlaisesta japanilaisille tunnusomaisesta stressireaktiosta. Dokumentissa etsitään sen syitä. Tuotanto: BBC.
13.07.2003

Sotapelien lumoissa
(Kriegspiele)
Yksistään Saksassa yli puoli miljoonaa nuorta on jäänyt alansa huippua edustavan "Counterstrike"- tietokonepelin lumoihin. Kolmen nuoren pelaajan kautta dokumentti porautuu kriittisesti tietokonepelien maailmaan ja pohtii niiden yhteyksiä väkivallan käytön yleistymiseen. Tuotanto: SWR, Saksa.
20.07.2003

Täyttä vauhtia länteen
(Volle Pulle in den Westen)
Syyskuussa 1989 itäsaksalainen Lisakin perhe pysäköi Wartburginsa Prahan Länsi-Saksan suurlähetystön lähistölle. Vain takorautainen aita erotti heidät vapaudesta. Kolme viikkoa myöhemmin he pääsivät todella vapauteen ja muuttamaan Ala-Saksiin. Kaikki näytti sujuvan hyvin, isä sai töitä ja perheeseen syntyi neljäs lapsi. Mutta vaikka he pääsivät pakoon DDR:stä, itseään he eivät voineet paeta. Perhe hajosi. Kaksitoista vuotta myöhemmin vanhemmat ja nuorin tytär palaavat entiselle kotiseudulleen itään, työttöminä ja toivottomina. Mitä tapahtui perheelle, joka lähti etsimään paratiisia? Eckhard ja Sabine Miederin dokumentissa Lisakin perheen kohtalo on kappale maanosamme poliittista historiaa. Tuotanto: Hessischer Rundfunk, Saksa.
27.07.2003

Hökkelikylän elokuvateatteri
(Sun City)
Haitin suurimman slummialueen ihmisiä ei ankea ympäristö pysty lannistamaan. Claudy ja Wilner ovat nuoruuden innolla kyhänneet varsin vaatimattomista tarveaineista elokuvateatterin, jossa he videoelokuvia näyttämällä elättävät itsensä ja perheensä. Tuotanto: F for Film, Ranska.
03.08.2003

Bata kenkäimperiumi
(Life and Times)
Sonja ja Thomas Bata johtavat maailman suurinta perheyritystä. Yli sata vuotta sitten perustettu liike on erikoistunut valmistamaan kenkiä, ja nykyään 30 maassa toimivalla kenkäimperiumilla on 4700 vähittäismyyntipistettä. Nyt on Thomas Batan vanhin poika valmis ottamaan kenkäimperiumin johtoonsa. Tuotanto: CBC, Kanada.
10.08.2003

Murdochien dynastia
(The Murdochs)
Pienessä australialaisessa maakuntalehdessä uransa aloittaneesta Rupert Murdochista on tullut koko maailman tuntema lehtikeisari ja mediavaikuttaja. Murdochien mediaimperiumin piiriin kuuluu lähes kaksi kolmasosaa maailman väestöstä ja kolmas sukupolvi Murdocheja on nyt ottamassa paikkansa johdossa. Millainen on Murdochien dynastia sisältä päin nähtynä? Dokumentin haastattelut ja kotifilmit paljastavat, että Murdochien dynastiassa perhettä ja yritystä pidetään todella uskonkappaleina. Tuotanto: Australian Broadcasting Corporation.
17.08.2003

Geishojen salattu maailma
(Geishas behind the scenes)
Kioton lähellä on pieni yhdyskunta, jossa satakunta geishaa yhä harjoittaa perineistä ammattiaan. Dokumentissa esiintyvät geishat edustavat eri ikäryhmiä ja ammatillista tasoa. Heidän koulutuksensa ja arkiaskareidensa lisäksi mukana on geishojen salaperäisyyteen verhottu iltaseremonia, jossa he viihdyttävät rikkaita japanilaisia asiakkaitaan. Tuotanto: Marathon, Discovery Channel, Ranska.
24.08.2003

Poika vailla kasvoja
(The Boy Without a Face)
(Pojken utan ansikte). Ruotsalainen Göran Arvinius istahti vuonna 1996 katsomaan televisiouutisia, missä 6-vuotias poika makasi sängyssään Vietnamissa eikä hänellä ollut kasvoja. Hän oli saanut vaikeita vammoja kasvoihinsa naapurin purkaessa amerikkalaista, sodanaikaista fosforikranaattia tarkoituksenaan myydä se romumetalliksi. Syvästi koskettavassa dokumentissa seurataan vuosia, kuinka Göranin avulla poika saadaan hoitoon ja useisiin leikkauksiin, joissa hänelle rakennetaan kasvoja ja uutta elämää. Käsikirjoitus ja ohjaus Folke Rydèn. Tuotanto Genibild AB yhteistyössä SVT:n ja TV1 yhteistuotantojen kanssa.
31.08.2003

Punaiset khmerit
(Khmers Rouges)
Pol Pot on jäänyt Kambodzhan historiaan julmalla tavalla. Hänen johtamansa punakhmerit hallitsivat maata 1970-luvun lopulla. Puhakhmerien järjestelmällisissä puhdistuksissa sai surmansa lähes kaksi miljoonaa ihmistä. Kambodzhalainen ohjaaja Rithy Panh on omistanut vaikuttavan elokuvansa punakhmerien uhreille. Tuotanto INA, Ranska.
07.09.2003

Koululaisen elämää
Tämä intiimi lapsuuden kuvaus on jatkoa "Taiteilijaelämää"-dokumentille. Koululaisen arkeen kuuluvat vaikkapa aamuun unohtuneet läksyt, ja niiden tankkaaminen viime tipalla. Esa tekee edelleen kiehtovia kuvia ja tanssii. Kuvien tekeminen on saanut uusia muotoja elämässä. Elokuva päättyy kolmannen luokan kevääseen, jolloin Esan ensimmäinen opettaja Valma jää haikeissa tunnelmissa eläkkeelle. Käsikirjoitus, kuvaus ja ohjaus Lasse Naukkarinen. Tuotanto Ilokuva.
14.09.2003

Ikä ei ole este
(Age is no problem)
Bostonissa sijaitseva teollisuusneuloja valmistava yritys on linjannut työvoimapolitiikkansa uusille urille. Useiden vuosien ajan se on ottanut palvelukseensa vain ikääntyneitä henkilöitä. Henkilöstön keski-ikä on nyt 73 vuotta eikä virallista eläkeikää ole. Tuotanto: VPRO, Hollanti.
21.09.2003

Lepralaakson tarinoita
(Tales of Leper’s Valley)
Tichilesti Kaakkois-Romaniassa on Euroopan viimeinen toimiva leprasiirtola, joka on vielä tänä päivänä 28 ihmisen koti. Osa heistä on asunut siellä yli 70 vuotta. Ohjaus Andrei Schwartz. Tuotanto Wüste Produktion, Saksa ja Blind Spot Pictures Oy.
28.09.2003

Unelmien arkkitehti
(The architects of Dreams)
Ranskalainen Louis Blériot (1872-1936) ylitti ensimmäisenä lentäjänä Englannin kanaalin vuonna 1909. Hän oli itse rakentanut koneensa käyttäen mm. rungon puuosien vahvistamiseen viulunkieliä. Joensuulainen maanviljelijä Reijo Kuivalainen on päättänyt seurata Blériot'n jälkiä. Vuosikausien ajan hän on rakentanut täsmälleen samanlaista konetta, jolla Blériot lensi ilmailun historiaan. Tuotanto Strinana Productions, Ranska.
05.10.2003

Lost and Found
Dokumenttielokuva erään maattoman elämästä, joka pakeni 10 vuotta sitten Moskovasta homoseksuaaleihin kohdistuvaa vainoa Suomeen ja asuu nyt Helsingissä. Elokuva on mosaiikkimainen matka Konstantin Gontcharevin hetkiin valoissa ja varjoissa, joissa runot, laulut ja kohtaamiset rakentavat kuvan kiihkeästä ja epätavallisesta elämästä. Käsikirjoitus, ohjaus ja leikkaus Kanerva Cederström. Tuotanto Kinotar Oy.
12.10.2003

Karkotetut
Dokumentti nuorista, joita odottaa karkotus Suomesta. Osa nuorista palautetaan Venäjälle, vaikka he eivät ole siellä koskaan edes käyneet. Yleisin syy karkotukselle on jatkuva rötöstely tai huumerikos. Dokumentissa puheenvuoronsa saavat niin poliisi, vähemmistövaltuutettu, nuorten kanssa työtä tekevät kuin nuoret itse ja heidän läheisensä. Käsikirjoitus ja ohjaus Ari Lehikoinen.
19.10.2003

Afganistanin kasvot
(Afghanistan Unveiled)
Millaista on elämä Afganistanissa nyt, kun ääri-islamilainen Taleban-hallinto on kukistunut? Ensimmäistä kertaa vastauksia etsimässä on ryhmä nuoria afgaaninaisia, jotka kansainvälisen avun turvin ovat kuvanneet ja haastatelleet pöyristyttävien hirmutekojen todistajiksi joutuneita kanssasisariaan. Sodan runtelemassa maassa on kaikesta puute, mutta toivo paremmasta tulevaisuudesta elää. Tuotanto Aina, Afganistan.
26.10.2003

Kuoleman kasvot
Kiti Luostarisen dokumenttiessee kuoleman kohtaamisesta. Kuolemaa katsotaan saattohoitokodissa olevien potilaiden silmin. Jokainen heistä suhtautuu omalla tavallaan lähestyvään kuolemaan. Yksi suunnittelee tarkoin omat hautajaisensa, toinen suree isättömäksi jäävää poikaansa. Kuoleminen näyttäytyy kipeänä, hämmentävänä ja pelottavana, mutta se voi olla myös täynnä rakkautta ja kiitollisuutta. Tuotanto Kiti Luostarinen Production.
02.11.2003

Murrostorstai
4.11.2003 on kulunut 10 vuotta Murrostorstaista, työttömien suurmielenosoituksesta eduskuntatalolla. Neljä mielenosoittajaa kertoo oman tarinansa työttömyydestä Murrostorstain jälkeen. Suunnittelu ja ohjaus Ilona Laurikainen.
09.11.2003

Kauan eläköön kuolema!
Extreme-lajien suosio on jatkuvassa nousussa. Onko ympäristömme muuttunut teknologisen kehityksen myötä niin tylsäksi, että tarvitsemme äärimmäisiä kokemuksia tunteaksemme elävämme ynnä muita Arvo Tuomisen huomioita kuoleman kanssa flirttailusta.
16.11.2003

Jackie Kennedy – mitä Jackie tiesi?
(Jackie Kennedy: what Jackie knew)
Jackie Kennedyn elämänvaiheet, julkisuuskuva ja osin yksityiselämäkin ovat tulleet maailmalle tutuiksi. Mutta Jackien omasta ajatusmaailmasta ei ole aiemmin tehty tarkempaa selkoa. Patrick Jeudyn dokumentissa Jackie nähdään nykyaikaisena naisena, jolla oli kyky saada mielipiteensä kuuluviin. Hän loi oman tyylinsä ja muutti radikaalisti Yhdysvaltain presidentin puolison julkisuuskuvaa. Tuotanto: Point du Jour, Ranska.
23.11.2003

Järvenrakentaja
Tarina siitä, kuinka kuivalle maalle voi rakentaa järven, tyhjätaskusta voi tulla festivaalijohtaja ja Virosta itsenäinen. Käsikirjoitus ja ohjaus Erkki Määttänen.
30.11.2003

Vaikuttamisen unelma
Aina on ollut aktiivisia kansalaisia ja kansalaisliikkeitä, jotka ovat tähdänneet yhteiskunnalliseen muutokseen. Mutta kuinka pysyvää muutos on ja ovatko unelmat toteutuneet? Käsikirjoitus ja ohjaus Riitta Granath.
14.12.2003

Balladi Annikki Tähdestä
Soiva muotokuva Monreposin, Olavinlinnan ja Kuningaskobran esittäjästä. Takana on 50 laulun vuotta, mutta Tähti on still going strong. Mukana myös mm. Brita Koivunen ja Vieno Kekkonen. Käsikirjoitus ja ohjaus Marjatta Cronvall.
21.12.2003

Ilman tytärtäni
(Without my Daughter)
Alexis Kourosin ja Kari Tervon dokumenttielokuva antaa puheenvuoron iranilaiselle lääkärille, Bozorg Mahmoodylle, josta tuli maailmankuulu, kun hänen vaimonsa Betty kirjoitti kohukirjan "Lastani ette saa" paostaan Iranista. Isä ei yrityksistään huolimatta ole saanut yhteyttä tyttäreensä. Tuotanto Dream Catcher Productions ja Tarinatalo Oy.
28.12.2003

Lähetä linkki

Lähetystiedot

Ykkösdokumenttia esitettiin Yle TV1:llä 1993-2011
Ykkösdokumentti-ohjelmapaikalla esitettiin yhteiskunnallisia asiadokumentteja, jotka kertoivat sekä nykyhetkestä että historiasta.
Tutustu Ylen nykyiseen dokumenttitarjontaan televisiossa:
> Yle dokumentit

YLE Areena

YLE Areena


Ykkösdokumentti-ohjelmapaikalla esitettyjä dokumentteja uusitaan aika ajoin ja silloin ne yleensä ovat katsottavissa Yle Areenassa tv-lähetyksen jälkeen.
Kaikkiin ohjelmiin ei kuitenkaan ole internet-oikeuksia.
> Yle Areena

Elävä arkisto

Elävä arkisto

Ylen Elävästä arkistosta löytyy Ykkösdokumentteja ja otteita niistä.
> Yle Elävä arkisto



Muualla Yle.fi:ssä