Ti 04.03.2014 @ 18:08Heta

Kaksi todella erilaista kirjan päähenkilöä vaihtavat paikkaa

Sankarit vaihtoon

Mitä tapahtuisi, jos Nälkäpeli-kirjasarjan päähenkilö Katniss saisi poikaystäväkseen vampyyrin? Tai jos Houkutus-kirjasarjan Bella joutuisi nälkäpeli-areenalle?

Katniss ja Bella ovat molemmat poikatyttömäisiä ihmisiä, joille perhe on tärkeä. Heidän elämästään ei myöskään puutu jännitystä! Bellan poikaystävä ja poikaystävän koko perhe ovat vampyyreitä ja parhaana ystävänä hänellä on ihmissusi! Katniss taas joutuu taistelemaan hengestään julmassa nälkäpelissä, josta vain yksi 24 nuoresta voi selvitä hengissä!

Mitä siis kävisi, jos Bellan ja Katnissin paikkoja vaihdettaisiin?

Bellan vahvin luonteenpiirre on kömpelyys. Hän satuttaa itsensä usein ja lisäksi hänen verensä on erityisen hyvänmakuista (vampyyrien mielestä ainakin!). Kirjoissa Bellan poikaystävä Edward saa pelastaa hänen kaikenlaisista tilanteista! Nälkäpeli-areenalla Bellalla ei kuitenkaan olisi Edwardia ja ihmissusiystäväänsä Jacobia apuna. Kauankohan hän pärjäisi? Houkutus-sarjan toisessa kirjassa Uusikuussa kuvataan sitä, miten Bella suhtautuu siihen, että Edward jättää hänet suojellakseen häntä. Bella etsii vaarallisia tilanteita kaikkialta: ajaa moottoripyörällä ja hyppii korkeilta kallioilta mereen. Bella siis oikein etsii vaaraa, kun ei ole läheistensä luona, eikä se nälkäpelissä ole ehkä paras tapa selviytyä!

Mutta asialla on toinenkin puoli! Bella nimittäin muuttuu Houkutus-sarjassa lopulta itsekin vampyyriksi. Ja jos hänet vampyyrinä laitettaisiin areenalle, voisivat muut heti luovuttaa! Vampyyri on suunniteltu tappamaan, se ei tarvitse vettä eikä ruokaa ja on voimakas kuin mikä. Areena täynnä ihmisiä, jotka on lupa tappaa + vampyyri-Bella, tulos olisi täysin erilainen nälkäpeli! Samalla muuttuisi koko kirjasarja!

Kirjoja

Mutta entäs sitten jos Katniss pistetään vampyyrien ja ihmissusien keskelle? Katniss, joka haluaa huolehtia itsestään ja perheestään, eikä tosiaankaan halua olla heikoin lenkki. Nälkäpeleissä Katnissilla onkin aseenaan jousi ja nuolia, joilla hankkii ruokaa ja puolustaa itseään. Vampyyrien kanssa ne eivät kuitenkaan ole mitään. Katniss ei kuitenkaan Bellan tavoin ole kävelevä katastrofimagneetti, joten Edwardin ei tarvitsisi olla koko ajan pelastamassa Katnissia! Mutta se tarkoittaa sitä, että monille kirjan romanttisille ”neito pulassa, prinssi pelastaa” -kohdille pitäisi sanoa hyvästit. Katniss tekee päätöksensä järjen mukaan, eikä vaivu epätoivoon, vaikka menettäisi rakkaansa. Katniss ei siis varmaan Uusikuussa yrittäisi etsiä vaaraa niin kuin Bella teki, vaan pääsisi Edwardista yli ja päätyisi ehkä häneen rakastuneen parhaan ystävänsä ihmissusi-Jacobin kanssa yhteen! Todellakin erilainen lopetus Houkutus-kirjasarjalle, jossa Bella ja Edward oikeasti lopulta elävät onnellisina yhdessä!

Molemmat näistä kirjasarjoista muuttuisivat henkilöitä vaihtamalla siis melkoisesti! Itse tykkään ehkä kuitenkin enemmän alkuperäisistä teoksista. Jos et niihin ole vielä tutustunut, suosittelen! Mutta mielenkiinoista ja hauskaa olisi tällaiset erilaiset versiot kyllä lukea! Mitähän tapahtuisi, jos muiden kirjojen henkilöitä siirreltäisiin kirjasta toiseen? Vaikka vain sivuhenkilöitäkin. Esimerkiksi jos Gandalf Taru Sormusten Herrasta – kirjoista hyppäisi Harry Potter – sarjan Tylypahkan rehtorin saappaisiin ja Dumbledore taas lähtisi ratsastamaan Gandalfin valkealla ratsulla ympäri Keski-Maata! Hillitöntä!

Summeri

Summerin uudet sivut löytyvät osoitteesta yle.fi/summeri

Yhteydenotot: summeri@yle.fi


Bloglovin

Blogin sivut