yle.fi

Digikuvakilpailun tuomariston kommentoimia kuvia

Ja katinkontit!


Ja katinkontit!


Hauska, omituinen, jopa hieman surrealistinen kuva kanalauman läpi singahtavasta mirriohjuksesta. Menikö ohi, vai kykeneekö kehräävä hiirenloukku myös pitämään pelkästään hauskaa? Kuva pitää salaisuutensa, mutta pitäköön, kissahan on hiukan salaperäinen olento! Piha ja miljöö ovat kuin Vaahteramäen Eemelistä ja eläimet viipottavat siinä omien vaistojensa mukaan.

 

Linja-autossa on tunnelmaa


Linja-autossa on tunnelmaa


Suomalaisuuteen on aina liittynyt aimo annos paitsi karjalaista iloisuutta, savolaista huumoria, pohjalaista itsepäisyyttä, hämäläistä… hmmm… harkitsevuutta, niin myös slaavilaista melankoliaa. Tässä kuvassa kaikki kulminoituu mehukkaaksi sopaksi. Kuva on niin suomalainen, että puistattaa!

 

Kesäpäivä Gumbölessä


Kesäpäivä Gumbölessä


Kuva kuin maalaus. Alkuvoimainen, vehreän hedelmällinen kuva, johon valon ja varjon vuorottelu luo kauniin kolmiulotteisen pintasommitelman. Kuva herättää myös kaihoisia ajatuksia, miksi äiti katsoo jonnekin kauas? Kuvasta löytyy paljon vahvaa symboliikkaa, onko varjon antava puu paratiisin omenapuu?

 

Ihana aamu


Ihana aamu


Tämä kuva rakentuu paljolti upean valon varaan. Joka suhteessa elämänsä aamussa ylöspäin kurottava pikkuihminen on niin vastaheränneen näköinen että. Raikkaasti nähty, ja ennen kaikkea toteutettu lapsikuva. Onneksi tässä ei ole käytetty salamaa…

 

Tyyni kesäilta


Tyyni kesäilta


Tässä kuvassa kohtaavat eri aikakaudet ja arvomaailmat. Kantele ja rock soivat sinfonisesti yhteen. Nykyajan Väinämöinen soutaa ikiaikaista vesireittiä, kenties Ainon kuvaamana. Mutta missä on veneen moottori? Palaako vastarannalla juhannuskokko? Kuvasta löytyy ripaus huumoria ja annos nostalgisuutta.

 

Matkalla maailmaan


Matkalla maailmaan


Still-otos nuorten miesten kesäisestä road-moviesta. Kuvassa on oikeastaan paljon enemmän symboliikkaa kuin ensi vilkaisulla huomaakaan. Itsenäistymisen ensi askeleet on otettu, maailma mahtuu vielä peltotielle ja leikkitelttaan, pian tilalla on moottoritie ja asunnonhankinta.

 

Lokoisa olo


Lokoisa olo


Koiraeläimen täydellinen kesäpäivän vilvoitteluhetki. Kuvassa on kesää, lomaa, rentoutta ja kiireettömyyttä. Kaunis valo ja rauhallinen ympäristö kruunaavat levollisen tunnelman, tämä kuva rikkoo kiireen.

 

Lintulapsi


Lintulapsi


Tähän kuvaan on paha lisätä mitään. Se on hellyttävän untuvainen kuva linnunpoikasesta, joka on juuri uskaltautunut pesästä maailmalle. Vielä on valo lämmin ja kissat kaukana… Liikuttavan pörröinen västäräkin poikanen on laiturilla katseelle magneetti. Valo olisi saanut käydä myös nokkaan.

 

Elämä on ihanaa (Mummo)


Elämä no ihanaa


Karaokemummi vai lapsenlapsille skypellä kilauttava nettivirtuoosi? Lujaa kuvan henkilöllä ainakin näyttää menevän. Salaman raaka valo samalla tuo kuvaan reportaasimaisuutta ja myös hiukan kuvaan kovuutta, onko mummi sittenkin vihainen? Hieno henkilökuva kertoo arjesta, jota tämän päivän isoäidit elävät.

 

Kilpailun voittajakuvat

Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvat


Kommentteja näistä kuvista?

And the liberal model of a

And the liberal model of a police response to a crime problem doesn't explain it. In fact, it begs the question: What is a criminal ann taylor shoes activity and why? The most vivid examples of international police cooperation and global prohibition regimes revolve around activities that weren't even crimes a century ago: drug kenneth cole shoes trafficking and use, money laundering, the traffic in migrant humans, and political violence (or terrorism, which presents its own sticky definitional and political problems).To really explain the rise of international crime control, argue Andreas and Nadelmann, one must also incorporate some realpolitik and some social constructivism into the mix. In realpolitik, stronger states impose their wills on weaker ones, and the pair show how that has been balenciaga shoes the case here. At the beginning, cooperation among European states paved the way, but in the past century, and especially since World War II, the United States, as the most powerful state actor, has been largely able to impose its criminal justice preferences on the rest of the world. anne klein shoes To the extent it has been able to do that, it has made international criminal law more homogenous, more in line with that of its own.

ELÄMÄÄ ON IHANAA (mummo)

Kuvan mummolla on juuri poikansa hautajaiset!!!
Hautajaispäivänä hän oli yhteydessä Mexicossa asuvaan toisen
pojan tyttäreen ja hänelta hän sai eennen kaikkea voimaa
ja energiaa tulevaan ja sai jopa hymyilemään surun keskellä!
kirjoittanut kuvaaja

lisäys...

Useampi näköjään osallistunut sääntöjen vastaisesti,minä tiukkapippo??? Vai tuliko minulle lukihäiriö, kun osallistumis sääntöjä katselin?? Hyvä kuva voitti,! Muista en ota kantaa...ps. löytyi 3kpl samalta kuvajaalta...

mummo kaksi kertaa !!!

säänöissä oli ..vain yhdellä kuvalla... onneksi tämä mummu kuva ei voittanut, jos kuvasta tekee peilikuvan ,se on jo ERIkuva !!!!