yle.fi

Digikuvakilpailu – aiheena juhlat

Juhlakuvakilpailu

Juhlakuvakilpailu on ratkennut!

Kevään 2008 juhlakuvakilpailun kuvat on tuomaroitu ja voittajat valittu.

YLEn Abitreenit ja Opettaja.tv järjestivät kevään uusien ylioppilaiden ja koulunsa päättäneiden kunniaksi digikuvakilpailun, jonka aiheena oli juhlat.

Kilpailuun lähetettiin kuvia hyvin erilaisista juhlatilanteista. Yhdistävänä tekijänä oli se, että kuvat ilmensivät onnistuneesti juhlan tunnelmaa.

Kilpailun tuomaristona toimi YLE Oppimisen ja tieteen toimituksen raati. Palkinnoksi voittajat saavat 2 Gt:n muistitikut.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!


1. sija: Ylioppilas


Ylioppilas
 

Tässä kuvassa on arvoituksellista symboliikkaa. Kenties tuore ylioppilas on matkalla kohti tuntematonta tulevaisuuttaan. Aiheen lisäksi kuvan maalauksellista tunnelmaa korostaa valo ja henkilön asento. Taustalla oleva saareke tasapainottaa kuvan sommitelmaa -horisontin jäädessä vain viittelliseksi viivaksi. Kuvassa on vuosien työn päättymisen ja kesän alkamisen keveyttä.2. sija: Tanssivat päivänsankarit


Tanssivat päivänsankarit
 

Kuvan sommittelu on hyvin onnistunut. Mielenkiintoinen kuvakulma ja vino maankamara korostavat kuvan dynaamisuutta. Kuvan seepiasävytyksen ansiosta henkilöiden asennot ja kuvan suuret linjat tulevat hyvin esiin. Hauska tilannekuva, jossa osoitetaan, että puku päällä ei tarvitse aina jäykistellä.


 

3. sija: Lastenjuhlat


Lastenjuhlat
 

Tässä kuvassa on hyvin vangittu lastenjuhlien lämminhenkinen tunnelma. Tyttö ja kakku on hyvin sommiteltu etualalle ja tiukka rajaus tekee kuvasta tehokkaan. Tytön puhalluksen pystyy miltei näkemään kuvassa. Juhlaväen ilmeet ja samansuuntaiset katseet kertovat kipinöiden lentävän korkealle. Kameran laukaisinta on painettu juuri oikealla hetkellä.

 


Aiemmat kilpailut

Syksyllä 2006 järjestetyn digikuvakilpailun satoon ja kuviin voi tutustua alla olevista linkeistä.

Voittajakuvat tuomariston kommentteineen
Muut tuomariston kommentoimat kuvat
Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvat

Palkinnot:
1.sija: 400 euron lahjakortti valokuvausliikkeeseen.
2.sija: 95 euron lahjakortti valokuvausliikkeeseen.
3.sija: 95 euron lahjakortti valokuvausliikkeeseen.

Kilpailukuvan lähettäjät ovat antaneet YLElle oikeuden julkaista kuva www.yle.fi/digikuva -sivustolla kilpailuajan päättymisen jälkeen sekä kilpailusta tehtävässä televisio-ohjelmassa.

Tuomaristo: pj valokuvaaja, toimittaja Asko Vivolin
jäsenet: toimittaja Johanna Reen, kuvaussihteeri Susanna Pulliainen