Hae YLEstä:
Uusiutuvaa Energiaa
Etusivu / TV-sarja / Osa 1 / Osa 1 -linkit
 
PÅ SVENSKA
IN ENGLISH

Osa 1 -linkit

 

 
Bioenergian tutkimus
» Wood Energy Net, Joensuu
Wenet on puuenergia-alan toimijoiden verkosto, jonka jäseniä ovat erityisesti Itä-Suomessa toimivat asiantuntija-, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot sekä laitevalmistajat.
» VAPO eli entinen Valtion polttoainekeskus
Vapo Oy on nykyään maailman johtava turveteollisuusyritys ja Suomen suurimpia sahateollisuusyrityksiä. Se on myös johtoasemassa myös energia- ja kasvuturve- sekä pellettituotannon ja siihen liittyvän ympäristönsuojelun tutkimuksessa ja teknologiassa.
» Metsäntutkimuslaitos
Metla mm. inventoi metsiä ja seuraa eri tekijöiden vaikutuksia metsäluontoon.
Bioenergian tuotanto
» Suomen Pellettienergiayhdistys (SPE)
Yleistietoa pellettilämmityksestä ja pelletistä energianlähteenä.
» Ruokohelpi
Ruokohelpi on yksi energiakasvivaihtoehto. Koetulosten mukaan parhaimmillaan keväällä korjatut kuloheinäsadot olivat savimaalla noin 7-8 t/ha ja multamaalla yli 10 t/ha toisen satovuoden jälkeen.
Bioenergian käyttö
» Tukholmalaiset bioautot
Etanolia käytetään biopolttoaineena Ruotsissa laajasti. Valtaosa Tukhoman kaupungin omista autoista kulkee etanolilla. Kaupungilla on myös maailman suurin etanolilla kulkeva linja-autokalusto.
» Suomalainen biodiesel-sivusto
Biodiesel-asiaa alan pioneerien kirjoittamana.
» Hiilen kierto
Asiaa mm. kasvihuoneilmiöstä ja hiilidioksidista ilmakehässä. Suomen Metsäyhdistys ry on tuottama digitaalinen oppimateriaali on osa Euroopan Unionin rahoittamaa kouluille ja oppilaitoksille suunnattua Netd@ys Europe 1999 viikkoa.
1. osassa esiintyvät asiantuntijat