yle.fiAntti Kleemola

Julkaistu Ma, 25/01/2010 - 17:00
  • Antti Kleemola (Kuva: Jukka Salminen / Poko Records)
  • Ensin oli Antti 8 v. Sitten tuli piano. Antista ja pianosta syntyi vuosien varrella pussillinen biisejä, joista tähän mennessä on yli 50 päätynyt muiden suomalaisten eturivin artistien levyille.

Neljä vuotta sitten Antti otti ratkaisevan askeleen omalla urallaan esittämällä biisejään itse niin levyllä kuin keikoilla.

Musiikin monilahjakkuuden Antti Kleemolan musiikillinen ura on ollut vaiherikas ja hyvin värikäs. Myös trumpettia soittanut vesseli soitti jo 13-vuotiaana useissa bändikokoonpanoissa, joissa hän kävi läpi musiikkityylit heavystä funkin kautta suomirockiin. Kauhajoelta kotoisin oleva pohjalaismies hankki musiikinopettajan koulutuksen Jyväskylässä, ja siirtyi sen jälkeen Helsinkiin Pop & Jazz Konservatorioon lauluopintojen pariin, soittaen ja laulaen mm. useissa eri musikaaleissa sekä pop/rock-kokoonpanoissa kuten Aikakone, Antti Kleemola Soul Band, Karaoke Fan Club, The Sauce sekä Suo, kuokka ja Jussi.

Antti Kleemolan kappaleita ovat levyttäneet mm. Jippu, Katri Ylander, Sami Saari, Annika Eklund, Rajaton, Lenni-Kalle Taipale trio, Paula Koivuniemi ja Yö. Lisäksi Kleemola on säveltänyt kolme musikaalia, ja takana on myös sävellyskilpailumenestyksiä.

Kleemola ponnahti julkisuuteen syksyllä 2006 julkaistuaan debyyttialbuminsa "Jotain parempaa", jolta tulivat tunnetuksi radiohitit "Timo tahtoo", "Auta mua" sekä herkkä "Marikan haaveet".

Toinen albumi "10 kohtausta" julkaistiin viime vuonna. Albumin biisit "Mä en pelkää mitään" ja "Joensuu – New York" soivat tiuhaan radioaalloilla ja tulivat kansalle tutuksi.

Haastattelut ja lisätiedot:
Maiju Asikainen
Tiedottaja / Promotion
Poko Rekords Oy
PL 483, 33101 Tampere
+358 (0)3 213 6814
+358 (0)40 521 4266
maiju@poko.fi
 

Kuvagalleria

  • Antti Kleemola 1 (kuva © Jukka Salminen / Poko Records)
  • Antti Kleemola 3 (kuva © Jukka Salminen / Poko Records)
  • Antti Kleemola (kuva © YLE / Jyrki Valkama)

Kommentit

Aikamoista iskelmää..

Aikamoista iskelmää..