yle.fiKuunkuiskaajat

Usko Kuunkuiskaajiin ei horju

Suomen kisadelegaatio lähtee Osloon lauantaina. Kuunkuiskaajien "Työlki ellää" erottuu joukosta tunnelmaltaan ja tempoltaan, uskovat viisuasiantuntijat.

Kuunkuiskaajat - sjarmerende og lystig duo representerer Finland

To sangere fra den mest fremgangsrike moderne folkemusikkgruppen i Finland, Värttinä, skal representere landet i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Oslo.

Kuunkuiskaajat - kaksi pientä huutomerkkiä

Suomen euroviisuedustaja Kuunkuiskaajat on kerännyt paljon myönteistä palautetta niin viisufaneilta kuin medialtakin Oslossa. Tarttuvan kappaleen lisäksi kaksikko on erottunut vaalealla olemuksellaan ja iloisella otteellaan muista edustajista. Hulinasta huolimatta esiintyjät haluavat nyt rauhoittua tiistaiseen semifinaaliin.

Työlki ellää, sanoo tuhannen laulun mies

Suomea Euroviisuihin edustamaan lähtevän Kuunkuiskaajien kappale "Työlki ellää" on laulaja-lauluntekijä Timo Kiiskisen käsialaa. Kiiskinen otti osaa Euroviisuihin vasta nyt ensimmäistä kertaa, vaikka musiikkiuraa on takana parikymmentä vuotta.

Kuunkuiskaajat viisulavalle valkoisessa pellavassa

Euroviisuvoitosta Norjassa kamppaileva Kuunkuiskaajat kisailee pietarsaarelaisen Noolanin asuissa. Luvassa on valkoista pellavaa ja keijukaismaista olemusta, joka saa laulajat erottumaan Oslon lavalla.

Slaavilaisseura ei haittaa Kuunkuiskaajia Oslossa

Kuunkuiskaajat-duon euroviisuarvonta vei ryhmän tiukkaan slaavilaisseuraan. Kuunkuiskaajien euroviisuprojektin tuottaja Kalevi Puonti ei tästä lannistu, vaan uskoo Suomen mahdollisuuksiin Oslossa.

Päivä 1 Oslossa: Aussifaneja ja kuvausta tihkusateessa

Iloinen jälleentapaaminen lentokentällä sai kaikki hyvään viisutunnelmaan, ja mikäs oli lentäessä, kun puikoissa istui Aki, Kuunkuiskaajien toinen taustalaulaja. Lämpimän Suomen jälkeen laskeuduimme Osloon - karut 11 astetta ja tihkua, mutta ei se haitannut, kun oppaamme Kaisa ja Camilla johdattelivat meidät bussille ja siitä hotellille.

Kuunkuiskaajat kilpailee numerolla 5 Oslossa

Esiintymisjärjestykset on arvottu Oslossa.

Kuunkuiskaajat – a cheerful and charming duo for Finland

Two singers from Finland’s most successful contemporary folk group Värttinä will represent the country at this year’s Eurovision Song Contest in Oslo.

Slovakialaisen Timur-pojan tulkinta Suomen euroviisusta ihastuttaa netissä

Video on kahden päivän aikana katsottu jo lähes 70 000 kertaa!

Kuunkuiskaajat

Värttinän tytöt vaihtoivat raikkaaseen retroiskelmään. Katso treenivideo "Työlki ellää"!

Kuunkuiskaajien parodiavideosta YouTube-hitti

Yli 30 000 näyttökertaa parissa päivässä.

Kuunkuiskaajat – en glad och charmig duo från Finland

Två sångerskor från Finlands mest framgångsrika nutida folkmusikgrupp Värttinä representerar landet i årets Eurovisionsschlagerfestival i Oslo.

Päivä 7 Oslossa: Joukkojen täydennystä

Kuunkuiskaajat Aftenpostenin kannessa. Kuunkuiskaajat Dagbladetin sisäsivuilla. Dagbladetin viisuasiantuntija arvioi Suomen esityksen ensimmäisen semifinaalin parhaimmaksi, joten luonnollisesti Dagladetin toimittaja Trine Jotain Jotain halusi kommentit Jossulta ja Sussulta.

Kuunkuiskaajat valmistautuvat jo Oslon Euroviisuihin - kuuntele haastattelu

Kuunkuiskaajat kertovat tunnelmistaan karsintavoiton jälkeen ja valmistautumisesta Oslon Euroviisuihin. Viisujen täyteisen kevään suunnitelmissa on tehdä mm. promokiertueet Venäjälle ja Saksaan. Kuunkuiskaajia eli Susan Ahoa ja Johanna Virtasta haastattelee Sanna Kojo (YLE Radio Suomi).

Kuunkuiskaajassa virtaa sysmäläisveri

Kuunkuiskaaja Susan Ahon vanhemmat eivät olisi uskoneet parikymmentä vuotta sitten, että ujosta pikkutytöstä kasvaa rempseä laulajatähti. Irmeli ja Jarmo Aho kuitenkin jännittävät, miten tytär kestää euroviisumyllytyksen.

Työlki ellää

Original Finnish lyrics.

Kuunkuiskaajat Euroviisujen ensimmäiseen semifinaaliin

Ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina 25. toukokuuta.

Kohti Osloa!

Vaatteet, tsekattu ja pakattu. Hiukset, kammattu. Meikki, hyvin. Harmonikka, uusi ja pakattu. Liput, passit, mukana.

"Työlki ellää" -video valmis

Suomen tämänvuotisesta edustuskappaleesta Euroviisuissa on tehty video. "Työlki ellää" -video on katsottavissa YouTubessa (ks. linkki alla).

Päivä 2 Oslossa: Kalanmaksaöljyn voimalla hurmataan kansainvälinen lehdistö

Ateenan viisuissa hotelliaamiaisella kaikki oli uppopaistettu oliiviöljyssä. Paitsi tuoreita vihanneksia tai hedelmiä - joita ei ollut. Moskovan viisuissa tarjolla oli paikallista kuohuviiniä. Siis aamiaisella. Siis useimmiten ennen kymmentä.

Kuunkuiskaajille menestystä Douze Points -esikatseluissa Lontoossa

Suomi sijoittui ensimmäisessä semifinaalissa peräti kolmanneksi.

Kuunkuiskaajat - un duo joyeux et charmant pour la Finlande

Deux chanteurs de Värttinä, groupe folk contemporain finlandais qui a eu le plus de succès, va représenter le pays cette année au Concours Eurovision de la chanson à Oslo.

Oslon lavalle nousevat myös nukketeatterin ammattilainen, parkourmies ja lentäjä

Kuunkuiskaajien Susan Aho ja Johanna Virtanen eivät kilpaile Oslon lavalla yksin, vaan heidän kanssaan lavalle nousee myös kolme kovaa ammattilaista. Tutustu heihin nyt vähän tarkemmin.