yle.fiLinn

Julkaistu Ma, 25/01/2010 - 16:00
  • Linn Nygård (Kuva: )
  • 17-vuotias Linn Nygård on kotoisin Pedersörestä, Keski-Pohjanmaalta.

Lapsesta saakka musiikki on merkinnyt Linnille paljon ja hän on opiskellut sitä koko pienen ikänsä. Musiikin lisäksi Linn on opiskellut myös modernia tanssia.

Solistina Linn on esiintynyt mm. Svenska Kulturfondenin 100-vuotisjuhlissa Finlandia-talossa ja Europa-konsertissa HelsinginTemppeliaukion kirkossa kutsuttuna laulajana.

Kilpailukokemusta Linnillä on pohjoismaisesta Melodi Grand Prix’stä (MGP), jossa hän edusti ansiokkaasti Suomea vuonna 2007 Oslon Spektrum-hallissa.

Vuonna 2008 Linn julkaisi ensimmäisen singlensä ”Over You”. Kappaleesta tehty musiikkivideo menestyi hienosti Garage Countdownissa ja sitä on myös esitetty paljon The Voice -tv-kanavalla. Elokuussa video voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Walesissa.

Linnin kilpailukappale Euroviisuissa on ”Fatal Moment”. Sen on säveltänyt Sebastian Holmgård ja Sebastian on myös sanoittanut tekstin yhdessä Linnin kanssa.

Myös Sebastian on kotoisin Pedersörestä. 18-vuotias Sebastian opiskelee musiikkia ja hänen musiikkimakunsa kallistuu hevimusiikin puolelle. Sebastian oli mukana Nelosen Kuorosodassa Timo Kotipellon voittajakuorossa.

”Fatal Moment” on Linnin ja Sebastianin ensimmäinen yhteinen kappale. Musiikki on nauhoitettu Sebastianin kotona ja laulu on nauhoitettu Pännäisissä. Kauniilla, hevipainoitteisella kappaleellaan Linn toivoo voittavansa Suomen kansan sydämet.

Linnin ja Sebastianin yhteistyö alkoi vuonna 2007. He ovat esiintyneet yhdessä sekä duona että bändinä. Euroviisuissa he esiintyvät rock-yhtyeenä bändin kanssa.

Linn ja Sebastian haluavat osoittaa kiitoksensa Tero Kinnuselle ja Emppu Vuoriselle avusta ja tuesta.
 

Audio- ja videotiedostot

Kuvagalleria

  • Linn
  • Linn
  • Linn

Kommentit

Stagrandu on hyvin iloinen

Stagrandu on hyvin iloinen Linnin puolesta! Onnea finaaliin!

Linn on must EHDOTON

Linn on must EHDOTON ykkös-suosikki tän vuoden karsinnoissa.Oisin pikkasen hämmästyny,jos tää ei pääsis edustaa Suomee Oslon viisuihin.

Här är deras blogg:

Linn on kotoisin

Linn on kotoisin Keski-Pohjanmaalta!

Iski tai ei, äänestä (jos haluat)

Ollaan ylpeitä

Ollaan ylpeitä Pietarsaaressa kun menee näin hyvin naapurikunnassamme. Parhaat onnittelut Pietarsaaresta!

munkin mielestä Linn vois

munkin mielestä Linn vois pärjätä.toivottavasti sinne ei mee ketään sellaista joka laulaa suomeks, koska se ei saletisti pärjää. suomalaiset äänesti sillon teräsbetonin euroviisuihin koska oli kuulema karsinnoissa paras. ajatelkaa vähän kun äänestätte seuraavan kerran suomen euroviisu ehdokasta.p.s.vinkkinä sanon: ei kannata laitta e-viisuihin sellasta esiintyjää niinku A.Rybak. sellanen ei toista kertaa pärjää. kiitos kun luitte loppuun>3<3

Linn vois kyllä pärjätä

Linn vois kyllä pärjätä Oslossa. ;)

Tää Linn-yhtyeen biisi

Tää Linn-yhtyeen biisi vois pärjätä keväällä Oslon kansainvälisis finaaleis.Täs oli tällänen kansainvälisen soundin tuntua.