yle.fiPentti Hietanen

Julkaistu Ma, 25/01/2010 - 15:00
  • Pentti Hietanen (Kuva: )
  • Pentti Hietanen on yksi Suomen valovoimaisimpia ja tunnetuimpia mieslaulajia.

Hän on loistava tunteiden tulkitsija, jonka suosio ulottuu koko kansan keskuudessa etelästä pohjoiseen. Pentti on saanut uransa aikana kolme kultalevyä ja yhden platinalevyn ja hänen levyjään on myyty kaiken kaikkiaan yli 150 000 kappaletta. Viime vuonna Pentillä oli menestyksekäs 25-vuotistaiteilijajuhlakiertue Minun tieni,  jonka nimi kuvasi osuvasti Pentin tapaa kulkea omaa taiteellista tietään. Tätä tietään hän jatkaa julkaisemalla uuden albumin "Rakastan Elämää" 30. päivänä syyskuuta, jonka myötä hän lähtee laajalle koko Suomen kiertuelle, joka jatkuu joulukonserttikiertueena vuoden loppuun.

Pentti Hietanen syntyi Tampereella vuonna 1958. Pentillä on ollut lapsesta saakka voimakas tarve esiintymiseen ja hän perustikin ensimmäisen bändinsä Ruustukin Pirkkalan lukiossa. Tämän jälkeen hän opiskeli klassista laulua  Tampereen konservatoriossa ja ulkomailla ja esiintyi laajalti eri ooppera-, operetti-  ja musikaalirooleissa. ”Olen aina halunnut oppia laulamaan hyvin, riippumatta musiikkityylistä. Jotkut onnistumisen hetket erilaisilta estradeilta ovat painuneet mieleen erityisen rakkaina ja merkittävinä. Yhden ja urani kannalta ehkä kaikkein tärkeimmän illan sain kokea Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 1986, jolloin olin ollut Aida-oopperassa mukana vain solistiharjoittelijana. Kohtalo puuttui kuitenkin peliin sen verran, että jouduin yllättäen yhdessä esityksessä ”lainaamaan ääntäni” sairastuneelle miespääosan esittäjälle. Tuo tapahtuma ylitti silloin uutiskynnyksen ja oli siten tietysti ratkaisevan tärkeä ponnahdus suuren yleisön tietoisuuteen.”

”Muistan suurella lämmöllä myös Carmenin Don Josén roolia, joka oli debyyttini Kansallisoopperassa sekä Helsingin kaupunginteatterin kahta musikaalia, West Side Storya ja Les Miserablesia, jotka molemmat olivat suuria yleisö- ja arvostelumenestyksiä ja lujittivat siten asemaani musikaalilaulajana. Toiselta äärilaidalta sain muutama vuosi sitten toteuttaa pikkupojasta asti sisälläni kantamani unelman omasta rocklevystä ja sen myötä televisioidusta ’On The Rocks’ -konsertista Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella. Edellä mainitut ovat varsinaisia ”kerran elämässä” – tilanteita, mutta se ei tarkoita sitä etteivätkö muut esiintymiset ole yhtä tärkeitä – päinvastoin – rakastan laulamista joka tilanteessa; niin konserteissa, rooleissa, kirkoissa, yritysten ja yksityisten juhlissa.  Klassisen musiikin kausi toi mukanaan tenori-nimikkeen, josta haluaisin vähitellen luopua. Siirryttyäni ns. crossover –musiikin esittäjäksi en enää koe titteliä oikeaan osuvaksi, vaan kutsuisin itseäni mieluiten laulajaksi. Sen ammattimääritelmän alla voi tulkita kaikkea haluamaansa laidasta laitaan.”

Pentti Hietaselle suomalaisuus on aina ollut tärkeä asia -  ulkomaiset pidempiaikaiset kiinnitykset eivät ole suuremmin houkuttaneet. Perhekeskeisenä henkilönä hän kertookin olevansa kiitollinen siitä, että työtilaisuudet kotimaassa ovat mahdollistaneet asettumisen kauniiseen Kangasalan kulttuuripitäjään, keskelle Suomea, mistä on hyvä lähteä keikkamatkoille joka ilmansuuntaan.

Haastattelut ja lisätiedot:
Katja Toivanen
Brand Manager, Digital Marketing & Artist Promotion
Sony Music Entertainment Finland
Itsehallintotie 3, PL 285
02600 ESPOO
tel +358 207 421 500
fax +358 207 421 510

Kuvagalleria

  • Pentti Hietanen
  • Pentti Hietanen (kuva © YLE / Jyrki Valkama)

Kommentit

Loistava laulu yhdistettynä

Loistava laulu yhdistettynä Hietasen upean ääneen. Tälläista musiikkikuvaa Suomesta kehtaa viedä maailmalle. Myös kielen valinta, italia, joka on kansainvälinen laulukieli, toimii paljon paremmmin kuin englanniksi väännetyt latteudet tyyliin "I walking down a street..." Odotan menestystä Suomen karsinnoissa ja 10. sakkiin Oslossa! Bravo Pentti!!!

Odotin myös enemmän. Mutta

Odotin myös enemmän. Mutta kappale on kyllä niin kun euroviisukappaleet ovat. Suomen karsinnoissa pitäisi pärjätä, ei siellä tällä tasolla laulajia ole. Mutta euroviisuissa pitäisi olla pikkasen enemmän "jotain". Siihen ei tarvita kun vähän, ne on niin mitään sanomattomia. Räväytä siellä Pentti, jotai tosi rajua....

Pentti Hietanen, hyvä

Pentti Hietanen, hyvä laulaja mutta miksi haluat edustaa Suomea Italian kielellä ?
Mielestäni kappale on myös hieman tylsä.Odotin sinulta enemmän.

Pentti, tälläistä jo

Pentti, tälläistä jo odoteltiin!

Luottaisitko Pentti Hietasen laulun voimaan, ja päästäisitkö hänet jatkoon Osloon asti?

Nyt kerrankin on jotain

Nyt kerrankin on jotain seurattavaa euroviisukarsinnoissa... ja jatkokin tulee seurattua. Sillä Pentti pääsee jatkoon. Siellä sit vaan muut piipittää ja Suomi näyttää miten lauletaan!!

T MR

Nyt Pena näytä niille!!!!!

Nyt Pena näytä niille!!!!!

Pentti Hietanen on loistava

Pentti Hietanen on loistava laulaja. Jos hän tulee valituksi ja laulukin on hyvä, Suomi pärjää varmasti.

hyvä Pena, nyt

hyvä Pena, nyt pärjätään.

Amadeus lungberg voittoon!

Amadeus lungberg voittoon!