yle.fi



Passionworks

Julkaistu Pe, 07/11/2008 - 18:18
  • Passionworks (Kuva: )
  • Passionworks tekee mahtipontisen vahvaa, mutta sielukkaan herkkää pop-rockia intohimoisella asenteella.

Melodisten biisien sisällä kuuntelijan vangitsevat koskettavat lyriikat ja laulajatar Harryn vahva tulkinta. Oman levymerkkinsä (Rowan3) suojista pitkäjänteisesti ponnistava Passionworks on nimensä mukaisesti onnistunut jalostamaan vastoinkäymisensä kunnianhimoiseksi musiikiksi, jota on vertailtu mm. Evanescenceen ja Jonna Tervomaahan. Yhtyeen esikuvat tulevat kuitenkin akselilta Muse-ABBA-Soundgarden.

Passionworksin pari vuotta sitten julkaistun kakkoslevyn ”Blue Play”:n hittisingle ”Falling” meni ilmestyttyään suoraan singlelistan ykköseksi pysyen Top10:ssä neljä viikkoa. ”Falling” nousi myös rokkibaarien soitetuimmaksi biisiksi ja soi radio- ja musiikkikanavilla yhteensä 42 viikkoa, joista 20 viikkoa rokkibaarien- ja 18 viikkoa Radio SuomiPOPin Top 20:ssä. YleX Himotuimmat-listalla ”Falling” oli korkeimmillaan sijalla 4, SuomiPOPilla sijalla 2 ja Rumban 50 hittiä-listan sijalla 11. ”Falling”:in loistelias video (ohj. Dan Peled) nosti kappaleen myös MTV Finlandin prime timeen. Myöhemmin video mm. valittiin kaikkien aikojen 7. parhaaksi musiikkivideoksi YLE TV2:n Musiikki-TV:n äänestyksessä. Kakkossingle ”Flying” sekä viime vuonna julkaistu ”Angels Crossing 07 Mix” jatkoivat niin ikään kuuntelijoiden Top10:ssä (X3M, SuomiPOP).

Huomattavasti aggressiivista debyyttilevyään ”Passion Play”:tä (julk. 2003) popimpi ”Blue Play” keräsi pääosin hyviä arvioita myös kriitikoilta: mm. Rytmi-lehti antoi sille täydet viisi tähteä- ainoana levynä! Levyn tuotannosta vastasivat Anssi Kippo (mm. Children Of Bodom, Smak, Entwine) sekä yhtyeen basisti Kristian ja laulajatar Harry. Levy nousi myös Suomen viralliselle albumilistalle ja poiki useita esiintymisiä (mm. Musiikki & Media, Bettina S, Radio X3M:n Svenska Talande Klubben).

”Blue Play”:n myötä Passionworks herätti myös ulkomaisten levy-yhtiöiden kiinnostuksen, ja levy julkaistiin GSA-maissa viime vuonna saksalaisen Zyx Music/Golden Core Recordsin lisensoimana. Japanissa levy julkaistiin puolestaan tämän vuoden kesäkuussa yhdessä edellisen ”Passion Play”-levyn kanssa (Disk Union). Passionworks on myös mukana usemmallakin GSA-maissa julkaistulla kokoelmalevyllä.

Kuluneena vuonna keikkataukoa pitänyt yhtye sai yllättäen kutsun Tarja Turusen Euroopan kiertueen lämmittelijäksi, ja bändi pääsi näyttämään kyntensä myös isommille, 1000-2000 hengen yleisöille touko-kesäkuussa. Tällä hetkellä Passionworks työstää uusia biisejä kolmannelle levylleen, joka julkaistaan 2009. 

Passionworks-yhtye tekee euroviisubiisistään dueton espoolaisen Tony Turusen kanssa. Tony on nuori musiikintekijä/muusikko, jonka Passionworks löysi laulajaksi Tarja Turusen ”Storm in Europe 2008” -Euroopan kiertueelta. Kiertueella soittaneeseen Passionworksiin teki syvän vaikutuksen Tonyn duetto siskonsa Tarjan kanssa ”The Phantom of the Opera” -kappaleesta. Tony oli Tarja Turusen Euroopan kiertueilla mukana myös vuonna 2007. Lisäksi hän on tehnyt musiikkia omien bändiensä kanssa. Musiikin teoriaa ja rumpujensoittoa Tony on opiskellut Keski-Karjalan Musiikkiopistossa. 

Tony Turusen avulla Passionworks uskoo saavansa mielenkiintoisen ilmeen euroviisubiisilleen ja astuvan jälleen askeleen kohti laajempia kansainvälisiä musiikkimarkkinoita.

Lyhyt historiikki

Uransa alkumetreiltä lähtien ahkerasti keikkaillut Passionworks on perustettu 1998 Etelä-Pohjanmaalla. Nykyään helsinkiläistynyt bändi on tullut tunnetuksi myös lukuisista miehistönvaihdoksistaan: alkuperäisjäsenistöstä onkin jäljellä enää perustajakaksikko Harry ja Kristian. Passionworks noteerattiin jo ensisinglensä ”Get Away” / ”Invisible Child” (1999) myötä niin legendaarisessa RadioMafiassa kuin Jyrkissäkin, mutta musiikillisen vahvuutensa yhtye pääsi näyttämään vuonna 2001 ilmestyneellä, Mikko Karmilan tuottamalla ”Passion Play” Vol. 0.3-ep:llään. Ep noteerattiin mm. Helsingin Sanomien NYT-liitteessä, ja se keräsi loistavat arvostelut muidenkin lehtien kriitikoilta. Ep myytiinkin muutamassa kuukaudessa loppuun. Pari vuotta myöhemmin julkaistu debyyttilevy ”Passion Play” jatkoi yhtyeen musiikillista suosiota. Festareilla yhtye on soittanut mm. DBTL:ssä, Qstockissa, Koria-Rollissa ja Välipuistorockissa. Viime vuosien aikana Passionworksin taipaleelle on sattunut paljon surua ja vastoinkäymisiä; mm. bändin entinen kosketinsoittaja Carita Tamminen menehtyi rintasyöpään vuonna 2005 vain 30-vuotiaana.

Passionworks:

Harry (Harriet) Hägglund (laulu) 
Tomi Meriläinen (kitara) 
Kristian Pihlajaharju (basso)
Markus Lintunen (rummut)

Diskografia:

Get Away/Invisible Child (CDS), 1999
Passion Play Vol. 0.3 (EP), 2001
I'll Never Be (Satisfied) (CDS), 2002
Passion Play (CD), 2003
Falling (CDS), 2006
Blue Play (CD), 2006
Flying (radio promotal CDS), 2006
Angels Crossing 07 Mix (digital CDS), 2007
Blue Play - German edition (CD), 2007
Passion Play - Japanese edition (CD), 2008
Blue Play - Japanese edition (CD), 2008

Videot:

Get Away, 1999
Prisoner, 2001
Falling, 2006

Passionworksin kilpailukappale euroviisukarsinnassa on "Surrender".
Kuuntele "Surrender"

Info / tuotanto / keikat:
Janne Pihlajaharju
Rowan3 Productions 
puh: +358 50 547 5147
E-mail: rowan3@saunalahti.fi  

Kuvagalleria

  • Passionworks
  • Passionworks
  • Passionworks
  • Passionworks

Kommentit

passionworks kiiitos paljon

passionworks kiiitos paljon ihanasta biisistä ja harriet hyvin se meni kuumeessakin

Oho, tulipa pikku moka

Oho, tulipa pikku moka edelliseen kommenttini. En todellakaan ois äänestämässä Signmarkia vaan PASSIONWORKS:ia!!!
Passionworks on ihan ehdottomasti PARAS!!!!

PASSIONWORKSHAN OLI

PASSIONWORKSHAN OLI HYVÄ!

Kuka antaisi Passionworksille uuden mahdollisuuden?

PASSIONWORKSHAN OLI

PASSIONWORKSHAN OLI HYVÄ!

Kuka antaisi Passionworksille uuden mahdollisuuden?

Huomasitteko että Tony

Huomasitteko että Tony näytti ihan hobitilta! :D Ja se lumihiutale oli kyllä aika kauhee ..

Surrender on paras

Surrender on paras vaihtoehto euroviisulavalle,sehän on jo todettu ulkomaillakin.
Esityksessä vain oli liikaa yritystä.Harryn "lumihiutale" hökötys kamala,vei liikaa huomiota itse kappaleelta.Hyvä biisi ei tarvitse moista rekvisiittamäärää.

Mistä tietää et biisis on

Mistä tietää et biisis on sitä jotain? kun kylmät väreet menee selkärankaa pitkin ja kroppa alkaa ketkuttaa niin et veivaa veivaa:) Passionworks ja Surrender saa tämän aikaan!! Ei muuta vaihtoehtoakaan moskovaan!!

Jumankauta: laitetaanhan

Jumankauta: laitetaanhan Rautaa Rajalle ja tämä bändi tällä erityisen hyvällä vahvistuksella Toni Turusella niin johan rupes sijoitukset raikamaan taas Suomelle! Tonin ääni on TODELLA vahva, upea, helevetin seksikäs. Biisi on kaikkein paras, tämähän toimii!

Ei Jatkoon!! Tätä kuultu

Ei Jatkoon!! Tätä kuultu ennenkin!!

Varastettu alku...

Varastettu alku...

Passionworks on paras!

Passionworks on paras!

Passionworksin on pakko

Passionworksin on pakko voittaa karsinnat, kun teillä on ylivoimaisesti paras biisi!!!

Mahtavaa. Väreet kulki

Mahtavaa. Väreet kulki selkärankaa pitkin, hieno ensivaikutelma jäi (ja mikäs se viisuissa ratkaiseekaan). Tällä Moskovaan, vaikkei siellä voittoa tulisikaan, ylpeitä oomme tästä!

Hienoa Passionworks! Biisi

Hienoa Passionworks!
Biisi on todella hyvä ja voitto on jo varma. Onnea ja tsemppiä maailmanvalloitukseen.

Hieno biisi, kiitos siitä !

Hieno biisi, kiitos siitä !

HYVÄ PASSIONWORKS ! Onnea

HYVÄ PASSIONWORKS !
Onnea kisaan! Toivottavasti pääsette Moskovaan edustamaan Suomea.

Ainoa biisi joka toi kylmiä

Ainoa biisi joka toi kylmiä väreitä. Kiitos! Ja jo näin etukäteen - rytinällä Moskovaan!

Passionworks Moskovaan

Passionworks Moskovaan !
Passionworks ja Surrender Moskovaan viisuilemaan.Suomesta tulee upeita laulajia.

passionworks is the best,

passionworks is the best, todella upeaa laulua

Passionworks on paras ! Kwan

Passionworks on paras !
Kwan pienoinen pettymys,odotin enemmän.