yle.fi



Riikka

Julkaistu Ti, 11/11/2008 - 18:35
  • Riikka (Kuva: )
  • Riikka on musiikin ystäville tuttu ennen muuta Värttinän ja Adiemuksen riveistä.

Kokemusta Riikalle on kertynyt myös Euroviisuista. Vuonna 2004 Riikka sijoittui Suomen karsinnassa kolmanneksi kappaleella ”Toarie”. Hän on myös edustanut Suomea kaksi kertaa Euroviisuissa taustalaulajana: vuonna 1996 Oslossa ja vuonna 2004 Istanbulissa.

Lahjakas laulaja on astunut esiin myös sanoittajana ja sooloartistina alkuvuodesta 2008 julkaistulla debyyttilevyllään ”Käenkukuntayöt”.

Riikan ura on osoitus siitä, että hyvää kannattaa odottaa, jopa vilkasliikkeisessä musiikkimaailmassa. Vakuuttavaksi sooloartistiksi ei kypsytä hetkessä ja todelliset oivallukset vaativat usein myös tuuria toteutuakseen.

”Käenkukuntayöt” on todiste kärsivällisyyden ja lannistumattomuuden voimasta. Albumi sai alkunsa jo kuusi vuotta sitten. Tuolloin Riikka löysi jotain kauan etsimäänsä: säveltäjän tekemään musiikkia teksteihinsä. Pitkä etsintä loppui kuin seinään täysin yllättäen. Riikan opettaessa Espoon pop/jazz-opisto Ebelissä hän kohtasi lahjakkaan nuoren lauluntekijän, tuolloin 17-vuotiaan Ville Laaksosen, joka puolestaan etsi sävelilleen sanoittajaa. Satumaiseksi sattuman tekee myös se, että Laaksonen oli eräs Riikan omista oppilaista.

Kuultuaan Laaksosen ensimmäiset demot teksteihinsä Riikka tiesi heti löytäneensä etsimänsä. Laaksosen sävellykset ja sovitusten pehmeästi pulputtava äänimaailma tukivat laulajan ilmaisutyyliä osuvasti. Herkkyys ja raakuus ovat läsnä rinta rinnan Riikan musiikissa.

Riikka on kirjoittanut ”Käenkukuntaöiden” kappaleiden tekstit omaa kokemusmaailmaansa heijastellen. Jo kaksi vuosikymmentä ammattitaiteilijan uraa luonut artisti on omien sanojensa mukaan "rehellisen naiivi" ja antaa sen kuulua myös lyriikassaan.

Musiikillaan laulaja haluaa heittää yleisölleen taian haasteen ja kutsua havainnoimaan pienimpiäkin yksityiskohtia tavallisen tuntuisissa hetkissä.

Riikan kilpailukappale euroviisukarsinnassa on "Meren".
Kuuntele "Meren"

Lisätiedot: 
Pekka Lehti / Aito Records
puh. 040-558 2949
E-mail: pekka@aitorecords.com  

Kuvagalleria

  • Riikka
  • Riikka
  • Riikka
  • Riikka
  • Riikka
Tagit:

Kommentit

Herkkä ja kaunis

Herkkä ja kaunis kappale.

Antaisitko Riikalle toisen mahdollisuuden?

Suomenkielistä laulua?

Suomenkielistä laulua? Herätkää !

Ei toki pelkästään siksi,

Ei toki pelkästään siksi, aivan mahtavaa tällänen tulkinta!

Pelkästää jos siks

Pelkästää jos siks pisteet hänelle kun on niin hyvännäkönen <3