yle.fi



Kwan

Julkaistu Ke, 12/11/2008 - 12:23
  • Kwan (Kuva: )
  • Kwan tauolta Euroviisuihin!

Reilun vuoden tauko on tehnyt Kwanille hyvää. Bändin jäsenet ovat saaneet rauhoittua ja aikaa keskittyä muihin projekteihin, mistä tunnetuin lienee Marikon hienosti menestynyt soololevy ”Fabulous Tonight”.

Tauosta huolimatta Kwan on tehnyt muutamia pistokeikkoja Kreikkaan, missä isoksi hitiksi muodostunut ”Tainted Love” ‐kappale on siivittänyt ”Little Notes” ‐albumin hyviin myyntimääriin. Viimeksi bändi vieraili Ateenassa 19. syyskuuta 2008 järjestetyillä festivaaleilla uuden Olympiastadionin kupeessa.

Yhtyeen suunnitelmissa oli julkaista seuraava albumi keväällä 2009, joten päätös osallistua Euroviisuihin oli helppo. ”Aikataulullisesti osallistuminen Euroviisuihin osui kuin nyrkki silmään ja on erittäin hienoa, että meidät kutsuttiin mukaan kilpailuun”, kommentoi Mariko.

Kwanin historia lyhyesti 

‐ Vuonna 2000 perustetun Kwanin esikoisalbumi ”Dynasty” myi nopeasti platinaa. Alun perin Kwan syntyi Pauli Rantasalmen ja Antti Eräkankaan ideasta tehdä hiphoppia oikean bändin kanssa. ”Dynasty” -albumin myötä bändi nappasi kaksi Emma‐palkintoa.
‐ Vuonna 2002 julkaistu toinen albumi ”The Die Is Cast” myi nopeasti tuplaplatinaa. Muutenkin meno oli kiihkeää, eikä Kwan ehtinyt oikeastaan hengähtää ennen kuin kiertueen loppuessa kesällä 2003. Emma tuli taas.
‐ Pienen tauon jälkeen tuoreella voimalla tehty ”Love Beyond This World” myi kultaa ja sisälsi muiden muassa tarttuvan ”Unconditional Love” -kappaleen. Emma‐gaalassa Kwan sai taas pokata pystin.
‐ Kwanin neljäs albumi ”Little Notes” ilmestyi keväällä 2006.
‐ Kaiken kaikkiaan bändi on kerännyt seitsemän top 3 listasinkkua, seitsemän top 10 radiohittiä, tuplaplatinalevyn, platinalevyn, kultalevyn ja neljä Emma‐palkintoa.

Kwanin kilpailukappale euroviisukarsinnassa on "10 000 Light Years".
Kuuntele "10 000 Light Years"

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Antti Eriksson
puh. 040‐528 2889
E‐mail: antti.eriksson@dynastyrecordings.fi  

Kuvagalleria

  • Kwan
  • Kwan
  • Kwan
  • Kwan
  • Kwan
Tagit:

Kommentit

home garden plant

home garden plant

Kwan,kansan

Kwan,kansan suosikki.

Antaisiko joku Kwanille mahdollisuuden?

Aivan järkyttävän huonoa

Aivan järkyttävän huonoa laulua, voiks tää olla edes totta???

KWAN.........odotin

KWAN.........odotin paljon............PETYIN !

Odotin jotain PALJON

Odotin jotain PALJON parempaa. Yksinkertaisesti: huono.

tuleeks kwanilta videoo

tuleeks kwanilta videoo viisubiisistä??