yle.fiTiedote 26.01.2009: Suomen euroviisufinaalin esiintymisjärjestys

Julkaistu Ma, 26/01/2009 - 15:18
  • Suomen karsinta 2009 (Kuva: YLE)
  • Suomen euroviisufinaali järjestetään Tampereella lauantaina!

Suomen edustaja vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun valitaan Tampereen messu- ja urheilukeskuksen Leonardo-hallissa lauantaina 31. tammikuuta. Finaali on yleisötilaisuus ja sen juontavat Jaana Pelkonen ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

YLE lähettää Suomen euroviisufinaalin suorana lähetyksenä TV2:ssa ja Radio Suomessa klo 20.00 alkaen. Suomen euroviisufinaali on ensimmäinen 5.1-tilaäänellä lähetettävä ohjelma TV2:ssa.

Edustuspaikkaa tavoittelee yhteensä 12 kutsuartistia, joista alkukarsintojen yleisöäänestysten perusteella kuusi on jo varmistanut paikkansa finaalissa. Alkukarsinnoissa karsiutuneiden kuuden artistin kesken käydään finaalilähetyksen aluksi jatkokarsinta, ns. toinen mahdollisuus, josta kaksi parasta pääsee finaaliin puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella.

Varsinaisessa finaalissa on mukana yhteensä kahdeksan esitystä. Niiden joukosta tv-katsojat valitsevat karsinnan lopullisen voittajan ja Suomen edustajan vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun Moskovaan kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä. Ks. esiintymisjärjestykset sekä äänestysnumerot ja -ohjeet allaolevista linkeistä.

Vuoden 2009 Suomen karsinnat tuottaa YLE Viihde.

Lisätietoja medialle:
Merete Manninen
vastaava tuottaja, YLE Viihde
puh. (09) 1480 4990
sähköposti: merete.manninen@yle.fi

Matti Grönberg
tv-tuottaja, YLE Viihde
puh. (09) 345 6361
sähköposti: matti.gronberg@yle.fi

Lisätietoja myös: eurovision@yle.fi

Tagit:

Kommentit

Kyllä tommoset pois ja

Kyllä tommoset pois ja oikeet viisuystävät kommentoimaan!!!

olen täysin samaa mieltä!!

olen täysin samaa mieltä!!

Voisiko YLE hankkiutua jo

Voisiko YLE hankkiutua jo pikkuhiljaa eroon tästä sairaasta häiriköstä, joka on lähetellyt asiattomia viestejä jo monen viikon ajan. Suomessa on myös ihmisiä jotka ovat oikeasti kiinnostuneita euroviisuista.

Chanel braceled
Thank you, but we are not interested AT ALL !