yle.fiTiedote 30.09.2009: Euroviisujen avoin kilpailu YLEn verkkosivuilla 1.-15.10.

Julkaistu Ke, 30/09/2009 - 12:00
  • Euroviisujen Suomen karsinta 2010 (Kuva: YLE)
  • Kutsukilpailun lisäksi YLE on viiden vuoden tauon jälkeen hakenut euroviisuja myös avoimen kilpailun kautta.

Elokuun loppuun mennessä demoja saapui yli 260 kappaletta, joista YLEn raati on valinnut 30 jatkoon.

> Esikarsintaan valitut kappaleet, esittäjä- ja tekijätiedot sekä äänestysohjeet

Avoimen kilpailun ehdokkaat ovat kuunneltavissa YLEn verkkosivuilla kahden viikon ajan 1. lokakuuta klo 12.00 alkaen. Tekstiviestiäänestyksen perusteella kolme suosituinta kappaletta etenee tammikuussa järjestettäviin alkukarsintoihin.

- Avoimeen kilpailuun lähetettyjen demojen taso oli ilahduttavan korkea. On todennäköistä, että tulevina vuosina useampi pääsee mukaan Euroviisujen alkukarsintoihin avoimen kilpailun kautta, lupaa Manninen.

Tekstiviestiäänestys päättyy 15. lokakuuta klo 12.00. YLE julkistaa avoimesta kilpailusta jatkoon päässeet kappaleet perjantaina 16. lokakuuta klo 18.45 YLE TV2n erikoislähetyksessä.

Lisätietoja medialle:
Merete Manninen
vastaava tuottaja, YLE Viihde
puh. (09) 1480 4990
sähköposti: merete.manninen@yle.fi

Matti Grönberg
tv-tuottaja, YLE Viihde
puh. (03) 345 6361
sähköposti: matti.gronberg@yle.fi

Kommentit

Netta on todella loistava ja

Netta on todella loistava ja valovoimainen uusi naislaulaja. Tulkintaa ja kaunista ääntä riittää ja vieläpä ilo silmälle. EHDOTTOMASTI NETTA EUROVIISUIHIN!!!!

On ihan eri laulaa R&B musaa

On ihan eri laulaa R&B musaa kuin dancea. Roni Tranissa ja Waldon euroviisu biisissä on se ero, että Waldon sovitus ei toimi biisi ei pistä liikkumaan tarpeeksi kuuntele esim Lose Control JS16 remix toimii paremmin.

Amatöörit Roni Tranin musa ei oo läheskään Waldo's Peoplea ei Kari Tapiokaan ole sama kuin Herra Ylppö tai Samuli Putro ne tekee ihan erillaista musaa

JOS JATKOSSA EIVTÄ OLE Saga

JOS JATKOSSA EIVTÄ OLE

Saga Bloom, Roni Tran ja Bääbs NIIN kysyn vaan oletteko äänestänyt parhaita euroviisuehdokkaita ja hyviä ta ihan ok biisejä. VAI pelkästään hyvää biisiä mikä on väärä lähtökohta tähän äänestykseen.

ESIM Sanna-MAri Titovin kappale on hyvä ja taattua iskelmää radioille, MUTTA EI SILLÄ pärjätä viisuissa ei ole viisu kamaa eikä toimi vaikka kääntää englanniksi. Niinkuin ei Dingo Tiktak eikä Apulantakaan. Biisi on tehtävä englanniksi ei vain käännettävä sanoja suomesta, muuta ei siinä ole viisubiisille tyyppillisä sointejakaan juurikaan.

kaikki ulkomaalaset vaa

kaikki ulkomaalaset vaa moraa suomen kieltä ja suomen kieli on outooo..kyl ku ajattelen ulkomaalasen kannasta jos suomalaine laulaa muoooooooo jtn tällee nii se kuulostaa karmeelta sen korvas...

Paras kapple oli Camilla

Paras kapple oli Camilla Petra vielä täysi kymppi

Suomen kieli ei ole esteenä

Suomen kieli ei ole esteenä Oslossa pärjäämiselle. Esimerkiksi Teräsbetoni toi varsin mukavan finaalipaikan - ja sijoittui finaalissa Waldoa paremmin!

Nämä ansaitsisivat

Nämä ansaitsisivat jatkopaikan:

1. TUNNUSTUKSEN TAPAISIA SANOJA (Sanna-Mari Titov). Reipasta suomalaista radiopoppia, näitä olisi saanut olla karsinnassa lisääkin! Kappale muuttuu rakenteensa ansiosta aina vaan menevämmäksi loppua kohden.

2. YSTÄVÄT! (Jukka Kuoppamäki). Sopiva ja tyylikäs biisi Jukan elämänvaiheeseen, miellyttävän vanhanaikainen, hyvä että tällainenkin on karsinnassa.

3. ELINA (Janne Raappana). Tunnelma juuri oikea, melodia voisi tosin olla hieman vetävämpi. Onko hieman simppeliä tehdä tuollaiset kertosäkeen sanat… mutta ehdottomasti näiden 30:n muistettavimpia.

4. RUMA (AiA). Nokkela, menevä ja tarttuva, huumoria mukana.

5. LOVE LIKE THIS (Saga Bloom). Kaunis ja nopeahko, myös rytminäppäryyttä taustalla. Jotain Suomi-molliväriä enkun kielestä huolimatta, hyvä.

6. DID I SAY THAT I LOVED YOU (Blackbird). Ihan hauska, näppärä ja svengaava.

ROCK'N ROLL SENSATION ON

ROCK'N ROLL SENSATION ON PARAS!!!

SILLE LISÄÄ ÄÄNIÄ!!!!!!!!

En ymmärrä jengiä, jotka

En ymmärrä jengiä, jotka hehkuttaa AiA:a, koska jo pelkkä kieli valinta tulee olemaan esteenä pärjäämiselle Oslossa. Ronin tanssibiisi on samaa kauraa kuin viime vuonna epäonnistunut Waldo!
Hyvät ihmiset! Rock N Roll Sensation:n kappale on tarpeeksi "helppo" ja ryhmä kansainvälisesti karismaattinen!!! ÄÄNESTÄKÄÄ SITÄ!

Äänestäkää NETTAA viisu

Äänestäkää NETTAA viisu 18!!! Se on varma voittokappale!

RISUJA JA pieniä

RISUJA JA pieniä TOIVEITA:

Avoimen kilpailun säännöissä suositeltiin käytettävän kotimaista kieltä ja nyt sitten kuitenkin vain kymmenen biisiä kolmestakymmenestä esitetään suomeksi??
Jatkossa avoimen kilpailun sääntöihin voisi laittaa pykälän: "bändi/artisti ei saa olla sidoksissa mihinkään levy-yhtiöön / vast. tahoon."
Avoimen kilpailun raati voisi esittäytyä näin jälkeenpäin. Käsittääkseni avoimuus on nykypäivän sana. Ja suotavaa olisi ettei yksikään heistä, ainakaan tulevaisuudessa, olisi minkään levy-yhtiön palkkalistoilla / vast. edustaja.

En käsitä ollenkaan mitkä voivat olla perustelut avoimen kilpailun kautta valituille kappaleille joita esim. Kuoppamäki, velj.Anttilat, Kumpulainen, Hurme, Ahola ja Tran esittävät..??? Kyllähän se nyt on jo nähty minkälainen tyyli siellä pärjää ja mikä jää ilman pisteitä. Nämä vievät turhaan tilan oikeasti potentiaalisilta biiseiltä joita varmasti jäi noin sata tuntemattomuuden hiljaisuuteen.

Mitäs jos lähetettäis

Mitäs jos lähetettäis iloinen kappale Osloon. Se vois myös olla englanniksi, niin että muutkin ymmärtävät mitä me laulamme. Voisiks se myös olla nuorekas ja uusi?

Nämä suomenkieliset hevi-molli tai iskelmä ballaadit saisivat mielestäni jäädä kotimaisille radiokanaville, sieltä minäkin niitä kuuntelisin.

Mielestäni voisimme näyttää euroopalle että täältä pohjoisesta tulee muutakin. Täällä tehdään myös pehmeämpää, sing-a-long popmusiikkia, sellaista mistä euroviisuissa on kyse. Biisi, tai ainakin jokin osa siitä jää päähän, ja esitystä on ilo seurata.

Eli helppo biisi, hyvännäköinen bändi, tai ainakin laulaja.

Mielestäni se voisi olla Daisy Jack... Rock n Roll Sensation oli myös pirteä, mutta saisivat olla vähän nuorempia. ;)

Mielenkiintoa toi tämä

Mielenkiintoa toi tämä 'avoimuus' - totta tosiaan. Yhdyn muihin kannanottoihin siitä, että enemmän nämä pitäisi kuitenkin olla näkösällä.

Ei näistäkään yhtään tosi loistokasta löytynyt. Itse edustan sitä näkökantaa, että kisoihin kannattaisi mennä muista poikkeavalla itsensä näköisellä biisillä. Jos ei pärjää, ei se mitään, eipähän ainakaan tarvitse hävetä - jos on kuitenkin taitavuutta ja aitoutta.

Laura Sippola vastaa tähän kutsuun parhaiten. Hyvä Laura.

No Laura Sippola &Tuki on

No Laura Sippola &Tuki on näistä ainoa, jolla on uutta potkua euroviisuihin. Mutta niin vaan Suomen "etevä" kansa torpedoi nämä pienetkin yritykset tuoda kilpailuun jotain tasoa ja jujua. En ihmettele. etteivät ammattilaiset jaksa korvaansa juuri euroviisuille kallistaa, kun parhaaksi äänestetään sitten kuitenkin niitä ysäri-jumputuksia, jotka vuodesta toiseen tuottavat surkean tuloksen. Pitäisi kääntyä sisältöön päin, ei koristella tyhjää biisiä glitterillä. Mutta eipä tästä ikinä opita mitään, tervemenoa vaan Osloon Sagat ja Bääbsit.

Minä nauran partaani, kun taas palataan kotimaahan häviön kera.

Kiitos että Yle vihdoinkin

Kiitos että Yle vihdoinkin ottanut avoimen karsinnan myös mukaan. Harmi vaan että siitä tehty näin vaikeeselkonen.

Ainakin on nyt annettu vaihtoehtoja joilla voisimme kerrankin pärjätä isoissa kisoissa. Esim. Paul Oxleylla herkkä balladi. Rauhanlauluilla on ennenkin pärjätty. Ja sitten Sofia Järnströmin uskalias veto jolla myös saumoja jos vaan Suomi uskaltaa äänestää muuta ku tavanomaisesti.
Tsemppiä esiintyjille!

Niin juuri tosi avoin

Niin juuri tosi avoin kilpailu. Olisi pitänyt olla kilpailu tv.ssä niin kui ruotsissakin. Moniko tietää edes tästä,haloo...
Ja Saara Aalto ja AiA paras,ajatelkaa nyt vähän ,milloin sellainen biisi on voittanut,lycka till..
Ainoa näistä on Saga Bloom tai Geir Rönning,mutta loppujahan ei vielä ole kuultukaan.. Mutta ,onko Suomella mitään tarjottavaa tänäkään vuonna ???????

Kuunnelkaa Bääbsiä,

Kuunnelkaa Bääbsiä, mahtava ääni, hyvä kappale

Mistä sen Amadeuksen

Mistä sen Amadeuksen kappaleen voi kuunnella.? en löydä sitä vaikka kuinka etsin. vastatkaa jos tiedätte.. Pliiiis

YLE ei mainosta näitä

YLE ei mainosta näitä kappaleita m i s s ä ä n . Siirtämällä kaiken internetiin, jäävät osallisuudesta armotta pois ne, jotka eivät luontevasti surfaile ja löydä perille googlettamalla. Kappaleet eivät ole soineet radiossa, eivät telkkarissa. Miten tavalliset ihmiset, jotka eivät viisu-uutisia omaintoisesti seuraa, voivat edes tietää, että tälläinen äänestys on käynnissä?

Tälläisiä terveisiä olen saanut monelta ja lupasin kirjoittaa ne teille tiedoksi. Äänestysaikaa on nyt jäljellä vajaa viikko. Nyt äkkiä kokoon esim. radio-ohjelma, jossa kappaleet esitellään edes kerran. Tämän nyt uskoisi olevan enemmän kuin velvoite järjestävää tahoa kohtaan.

Parhain ja upein

Parhain ja upein ehdottomasti Juhana Sunisen Vastaa biisi.
Onnea kisaan Juhanalle!

PARAS ON AiA

PARAS ON AiA

DAISY JACK TO NORWAY!

DAISY JACK TO NORWAY!

Minusta tuli Laura

Minusta tuli Laura Sippola-fani! Olen hankkimassa hänen uusimman levynsä ja aion lähteä katsomaan keikoille hänen esiintymistään.

AiA on hyvä. Tämä poppoo

AiA on hyvä. Tämä poppoo osaa laulaa. Hyvä meininki!

Todella paljon hyviä

Todella paljon hyviä kappaleita!!!! Hienoa, hienoa! Tämän vuoden kokemuksen pohjalta systeemiä kannattaa ilman muuta kehittää.

Ei kannata masentua lukemalla aiheesta Viisukuppilassa, siellä kommentointi on aika tyrmäävää. Faneille ei tunnu mikään kelpaavan.

Siis ! Kuuntelin juuri

Siis ! Kuuntelin juuri kaikki kappaleet ja...... HUH mitähän sanoisi ? Aika sillisalaattia ! Kappaleet aivan täyttä PA***A !
Toivottavasti huonoista edes se "paras" pääsee edustamaan Suomea !

Rock & Roll Sensation

Rock & Roll Sensation jyrää!!! Kertosäe jää heti päähän et jos tarttuvaa kappaletta haetaan niin se on siinä. Ja Suomihan on rokkimaa, rokilla ne viisut on sen ainoan kerran voitettu...Plussana karismaattisen näköinen ryhmä!

Daisy Jack Osloon jos kerran

Daisy Jack Osloon jos kerran pitäisi englanninkielisen, "helpon" kappaleen sinne lähettää. Mä oon jodlaillu tota kertsin kuoro huutoa koko päivän.

Mielestäni meidän pitäisi

Mielestäni meidän pitäisi lähettää englanninkielinen biisi Osloon, mielestäni olemme myös käyttäneet "hevi-kortin" jo, eli jotain muuta. Kuuntelin Roni Tranin, Bääbsin jag Saga Bloomin kun kerran kehuttiin. Mainiota biisejä, mutta ehkä enemmän radio biisejä, joita pitää kuulla pari kertaa eikä euroviisukappaleita jotka usein ovat vähän "halvempia" ja "helpompia".

Ihan kivoja kappaleita mutta

Ihan kivoja kappaleita mutta suurin osa ei varmasti viisuissa pärjäisi. ja se suomenkieli tahtooo olla semmoinen seikka joka ei pojoja kerää...mutta näistä SAGA OLI PARAS kappaleellaan Love like this! voisi vaikka pärjätäkkin...elikkä sitä vaan äänestämään:)

Paras on ehdottomasti Juhana

Paras on ehdottomasti Juhana Suominen

Tässä henkilökohtainen

Tässä henkilökohtainen analyysini kaikista 30:stä kappaleesta.

1. SAARA AALTO
Meant to be
Hieman tökerö aloitus, ilmeisesti ollut vaikeuksia saada biisi mahtumaan kolmen minuutin aikaraamiin. Onhan tässä tunnelmaa ja hienot soundit, joita kelpaa sen verran kuunnellakin. Biisi kasvaa mukavasti ja leppoisasti. Aika varmoilla pohjilla tässä mennään. Lauluääni on kaunis ja soiva mutta mutta... Ei tästä nyt kuitenkaan jää mitään erikoista mieleen. Parempiakin balladeja on näillä areenoilla kuultu - eikä menestystä siltikään tullut. En näe tällä voitettavan koko kilpailua, sorry vaan. Arvosana: 8

2. MARKUS AHOLA
Kadotaan
Genressään niin peruskauraa kuin olla voi. Tosin sillä poikkeuksella että "suvantokohta" ikävän väkisin ja tökerösti toteutettu. Ei tarjoa mitään mitä ei oltaisi jo ennenkin kuultu. Sanat... niin mitkä sanat? Löytyy "kaikkien" viisufanien haluama modulaatio eli sävellajin nosto lopussa.. voi herttileijaa.. Pistää jalan vibaamaan tanssilattialla, mutta siinäpä kaikki. Arvosana: 4 + (asteikolla neljästä kymppiin)

3. AIA
Ruma
Valitettavasti väkisinkin tulee mieleen Laura Voutilaisen viisu vuosien takaa. Tämä on yhtälailla kelpo biisi kuin sekin mutta jos ajatellaan koko viisujen voittoa ja paluuta Suomeen niin menestystä ei voi odottaa. Varmaan herättää kiinnostusta täällä koto-Suomessa mutta siihen se sitten jääkin. Sanoitus vähintäänkin omaperäinen.. mikä tämän viisuilun näkökannalta ei ole mitenkään hyvä asia. Arvosana: 7+

4. HENRIK ANTTILA & KRISTER ANTTILA
Yhtä juhlaa
Anteeksi vaan, mutta osaavatko nämä herrat Ylen raadin mielestä laulaa? Onko heidän mielestään tässä sävellyksellisesti viisuhitti ja potentiaalia? Tämän valintaan on tasan kaksi vaihtoehtoa: 1. suhteet/korruptio/lahjonta 2. raati ei ymmärrä musiikista mitään
Nyt mentiin kyllä syvälle.. Aivan karmeaa kuunneltavaa, ei istu mitenkään kansainväliselle euroviisuareenalle. Arvosana: 0 (asteikolla neljästä kymppiin)

5. SONJA BISHOP
Why don’t you
Alku lupaa jotain uutta ja hyvää mutta ei lopulta pidäkään lupaustaan edes puolta minuuttia. Sonjalla voisi ollakin jotakin uutta annettavaa viisuihin mutta ei mitenkään tällaisella biisillä. Hyvin yksitoikkonen, junnaava renkutus jonka toivoisi loppuvan jo minuutin jälkeen. Ei koukuta, ei houkuta. Arvosana: 6 - ja sekin vain laulajan ansiosta (asteikolla neljästä kymppiin)

6. BLACKBIRD
Did I say that I loved you
Tämän genren kuulijoita euroviisujen ympärillä pyörii hyvin vähän. Ja toisaalta tällaista kuulee näillä areenoilla aika vähän. Ehkäpä molemmilta kanteilta katsottuna hyvä niin. En oikein mitenkään saa otetta tällaisesta biisistä. Se on kuin sopivan mittainen automatka; pakkoistumista, pientä huminaa ja kun se on ohi sitä ei jää miettimään, eikä liioin kaipaamaankaan. En osaa antaa tälle arvosanaa. Mutta ei mielestäni toimi viisuissa.

7. BLACKSTREAM
Divine
Sanat ovat ainakin yleisesti tuttua "viisutasoa", joten siinä mielessä on onnistuttu. Solistin lauluääni istuu matalalta laulaessa hyvin soundiin mutta ylhäällä menee falskiksi. Jollain tapaa hyvä ralli, kuitenkin liian yksitoikkonen ollakseen tämän vuoden voittaja. Saati sitten edes ensi vuoden. Arvosana: 7

8. SAGA BLOOM
Love like this
Mielenkiintoinen uutuus, ainakin isommalle yleisölle. Taitaa tällä(kin) olla jokin levy-yhtiö tosin jo takana koska niin ammattitaidolla tuotettu. On silti laulajallakin lahjakkuutta kuultavissa. Biisin alkupuolisko on mukavan hivelevää harmoniaa mutta loppua kohden käy kuitenkin hieman tylsähköksi. Hieman lisää energiaa ja sen voisi jopa hyödyntää sähköksi. Tässä kenties yksi kolmesta jatkoon pääsevästä?? Ei kuitenkaan niin tajunnanräjäyttävä biisi että tällä viisut Suomeen tuotaisiin, sillä tarvittaisiin jotain koukkua / nostatusta vielä. Eikä se tarkoita että modulaatiolla siitä selvittäisiin. Arvosana: 9 -

9. BÄÄBS
You don’t know tomorrow
Asiaa! Nyt ollaan oikeilla jäljillä. Nimittäin tällaista hedelmää avoimella kilpailulla olikin tarkoitus viisukoriin kerätä. KUN tämä pääsee jatkoon on suotavaa kypsytellä sitä kuitenkin studiossa. Eli hieman laadukkuutta soundeihin (mukaanlukien rumpusoundit) ja syvyyttä taustaan noin muutoinkin. Tämä on tähänastisista nipun biiseistä sellainen joka oli heti pakko kuunnella toiseenkin kertaan.. ja kohta taas uudestaan. Ryhmän/taiteilijan(??) nimen voisi muuttaa mielenkiintoisemmaksi, mutta sehän on sinänsä sivuseikka. Musiikki puhukoon puolestaan ja tässä tapauksessa se spiikkaa paremmin kuin hyvin. ELI: laadukkuutta tuotantoon ja menestystä jatkoon! Arvosana: 9 +

10. CAMILLA PETRA
Your world is still waiting for me
Loistavasti toimii tulkinta, sanat ja tunnelma yhteen! Herkkä ja kaunismelodiallinen laulelma. Sääli vain että viisujen ollessa kyseessä inkarnaatioksi kutsumiseen vähäeleisyys ei valitettavasti riittäne, tälläkään kertaa. Muutoin biisinä aivan täysi kymppi.

11. CAPTAIN COUGAR
Too late
Tämä on se parempi Petäjän pojan biisi. Rytmiikka oli hallussa heti alusta alkaen, samoin myös tulkinta. Sanat ovat hyvin lähellä "viisuhuttua" mutta ei sen väliä. Kokonaisuus pelaa ja pysyy kasassa, se on tärkeintä. Varmaan tarkoituksella tausta miksattu etäämmälle kun on tiedetty mihin laulu päätyy kuunneltavaksi. Eikä tämä YLEn koodaus (striimauksen vuoksi kovin alhainen) päästä muutoinkaan soundeja oikeuksiinsa. Taustassa kuulosti olevan monipuolisuutta todella mukavasti. Aivan loppuun kertsin olisi voinut muuttaa siten että solisti saisi vetää lujaa ja korkealta loppuhuipennuksen. Tällöin biisi olisi saanut arvolleen sopivan lopetuksen. Arvosana: 9 -

12. DAISY JACK
Fridays
Iloista poppirokkia parhaimmillaan. Bändi tuntui osaavan mallikkaasti asiansa. Rumpupoljento ja riffitkin oli nasevia. Tällaistahan sitä nykyään "eurolistoilla" tykätään soitella ja tiuhaan. Voisin kuvitella tämän hurlumhein soivan jatkossa vaikkei tämä omaan musiikkimakuuni sovikaan. Mutta eipä tarvitsekaan, parhainta viisuehdokastahan tässä haetaan. Ihan kiva. BTW - kolmen minuutin aikasääntö ylitettiin mielestäni parilla sekunnilla. EBU on tästä kuulemma hyvin tarkka joten korjatkaa asia mikäli jatkoon pääsette! Arvosana: 7 +

13. MARCUS GRANFORS
Always
Viisukaavan mukainen pläjäys. Jokatapauksessa miellytti kuulijaa, etenkin ne mukavat pianolirkutukset särökitaran seassa, kera muhkeiden rumpujen ja bassosoundin. Hieman enemmän uskallusta mukaan solistin tulkintaan niin paranee entisestään. Helppo, huoleton, varma biisi. Arvosana: 9

14. JANNE HURME
Not even on Sundays
Perjantai käsiteltiinkin loogisesti pari biisiä sitten ja nyt oli siis sunnuntain vuoro. On kuitenkin muistettava että viisufinaali järjestetään lauantai-iltana Oslossa. Sitten kun sunnuntaina podetaan viisukrapulaa niin tämä voisi kyllä soida hiljaa taustalla. Kovin piti Janne huolta ääntämisestä mutta ilmeisesti kaikki muu sitten unohtuikin.. Ensimmäisenä kannattaisi kiinnittää huomiota sävellykseen. Arvosana: 6 - (asteikolla neljästä kymppiin)

15. SOFIA JÄRNSTRÖM
Miss Magic
Back to the kultaiselle 60 -luvulle. Ei kai me nyt sinne kuitenkaan takaisin haluta? Ajat muuttuvat, kuten viisutkin ja hyvä niin. En osaa antaa arvosanaa, vaikkakin arvosteluasteikkoni on vanhanaikainen..

16. PAULIINA KUMPULAINEN
Niin kävi taas
Edes patarummut eivät tässä biisissä kumoa sitä tosiseikkaa että se on mollivoittoista suomi-iskelmää. Tarkoitan siis sitä että viisubiisiin mahtipontisuutta ei saavuteta pelkillä pom-pom ja pum-pum lyönneillä. Tällä kun ei mitenkään päin voi pärjätä muaalimalla. Lisäksi solistin nasaalius äänessä häiritsi. Niin kävi taas että tätäkään ei kuulla enää näissä kilpailuissa, jos jotain on vuosien saatossa opittu. Arvosana: 5 + (asteikolla neljästä kymppiin)

17. JUKKA KUOPPAMÄKI
Ystävät!
Kuka muistaa edellisen kyseisen herran viisubiisin? Aivan, ei kukaan. Vai onko hän ollutkaan edes mukana koskaan.. Nooh, ei tätäkään kukaan tule kaipaamaan tai muistamaan tämän kertaesityksen jälkeen. YLEn raati on halunnut ottaa laajan spektrin musiikkigenreistä mukaan, mutta jotain rajaa sentään sillekin! Pitäisi nyt kuitenkin muistaa se mitä lähdetään tavoittelemaan. Arvosana: 0 - nolla miinus

18. NETTA
Stronger
Biisissä kaikki oli kuultu minuutin jälkeen. Silloin teki jo mieli painaa STOP mutta kuuntelin kuitenkin sitkeästi loppuun saakka. Toivottavasti ei tarvitse enää kuulla tätä mistään. Olihan se ihan ammattimaisesti tuotettu mutta eipä muuta, jonka ansiosta arvosana: 6 - (asteikolla neljästä kymppiin)

19. LINN NYGÅRD
Fatal moment
Käytetty kitarariffi ei sytytä biisiä liekkeihin vaikka Nygård porukoineen niin haluaisikin. Biisin lopetus oli kyllä fataali hetki, siitä plussaa. Solistilla oli myös kiitettävästi energiaa ja tahtoa. Arvosana: 7

20. PAUL OXLEY
Hope
Viisuympyröistä vuosien saatossa tutuksi tullut Paul Oxley Unit on antanut ilmeisesti muulle poppoolle potkut koska esiintyy nyt vain nimellään. Biisi kasvaa mukavasti edetessään ja antaa uskoa muttei kuitenkaan viisuvoitostaan. Nyt ei nimittäin pelkkä uskominen riitä, vaaditaan määrätietoista ja laadukasta tekemistä. Hiukkasen ehkä onneakin. Sitä voidaan kai Paulille toivottaa. Onnea! Arvosana: 7+

21. JANNE RAAPPANA
Elina
Kaunis melodia, kyllähän Hakulinen tämän osaa. Kuitenkin hieman ihmetyttää että hänen ammattiylpeytensä antaa kirjoittaa laulun sanoihin sanan "vaan" vain siksi jotta riimitys rimmaa. Miksi näin?? Kokonaisuus jää jotenkin ontoksi, ehkä solistin laulun miksaus ja efektointi olisi voinut olla hieman moniulotteisempi. Tai sitten kokonaan joku muu artisti. Vaikeaa ymmärtää miksi Raappana tähän tulkitsijaksi. Tuskin tätä kuitenkaan olisi "Yön Olli" pelastanut siten että viisut saataisiin takaisin Suomeen. Kyllähän tätä iskelmäradiosta kuuntelee ja karaookkessa lauleloopi. Arvosana: 8

22. ROCK’N ROLL SENSATION
Listen to the radio
Biisin nimen perusteella odotti kantaaottavaa rokkia mutta vielä mitä. Äijät vetää ihan vaan fiiliksissä iloista kevyttä rokkia, ei siitä voine antaa moitteita. Kaikesta huolimatta vaikeaa kuvitella tätä jatkossa. Tässä(kin) kuulee kuinka kolmen minuutin aikasääntö tulee vastaan yllättäen... ohoms! ja nopee feidaus.. Arvosana: 7

23. GEIR RÖNNING
I hate myself for loving you
Vaikka olenkin sitä mieltä että yksi kerta euroviisuissa riittää niin Geirin kohdalla voitaisiin tehdä poikkeus. "Why" -balladia ei aikoinaan (maailmalla) ymmärretty eikä kyllä Geirin laulajan kykyjäkään sitten yhtään. Tämä biisi ei yhtä koskettava kuin edellämainittu, mutta kuulostaa kelvolliselta. Ehkei kuitenkaan niin omaperäinen ja mieliinpainuva kuin voittoviisu voisi olla. Kokonaisuudelle arvosanaksi muodostuu kuitenkin "vain": 9 -

24. LAURA SIPPOLA &TUKI
Morse for nature
Liian säyseä ollakseen vuoden 2010 euroviisu. Tuntuu siltä että Suomen kielellä laulaessa hän ei luultavasti suoriutuisi yhtä vaivattomasti. Kun lauletaan vieraalla kielellä niin se antaa tulkitsijalle enemmän anteeksi, eikä sitä yleensä osatakaan arvioida yhtä tarkasti kuin kotimaan kielellä laulettaessa. Tällainen biisi sopii rauhallisiin, kuulaisiin syysaamuihin mutta ei oikein muuhun tarkoitukseen. Biisinä ja esityksenä ihan ok, kelvollinen, mutta ei viisuviisu. Väärä aika ja paikka. Arvosana: 7 -

25. SISTER TWISTER
Love at the first sight
Näitä uusia "Paramoreja" tuntuu nyt olevan tyrkyllä joka tuutista. Se ei sinällään ole paha asia mutta erottuminen toisistaan on täten vaikeaa. Kyllähän tämä veto oli hyvin kaupallinen, eli hyvin tuotettu, vaikkei levy-yhtiötä näyttäisi (vielä) takana olevankaan. Näissä kisoissa tämän pahin kilpailija äänien kalastelussa lienee Daisy Jack. Arvosana 7+

26. JUHANA SUNINEN
Vastaa!
Olen toivonutkin näkeväni "Alessandro Safinan" kaltaista voimakasta tenoritulkintaa viisuissa. Tässä ei nyt ihan kokonaisuutena ylletty Safinaan mutta puolen kilometrin etäisyydelle kuitenkin. Sävellys olisi voinut olla vieläkin puhuttelevampi. Ammattitaitoinen tuotanto hieman avitti yksinkertaista sävellystä. Pentti Hietanen ei pärjännyt näissä karkeloissa mutta jospa tämä sitten. Hyvä Virtuoso, eikun Juhana! Siis levy-yhtiö EMI on tässä takana vaikka he ovat saaneet kutsuartistienkin kautta jo (ainakin yhden) ehdokkaan. Sinällään avoimen kilpailun sääntöihin voisi aivan hyvin laittaa pykälän että artisti ei saisi olla minkään levy-yhtiön edustama ja kustantama. Etulyöntiasema on tällaisessa merkittävä verrattuna kotikutoisiin, vakavasti musiikkia harrastaviin. Nooh, purnaaminen tuskin auttaa tässä kohdassa mitään. Arvosana: 8+

27. SANNA-MARI TITOV
Tunnustuksen tapaisia sanoja
Suomipoppi-iskelmää. 'Ihan hyvällä' -perusiskelmällä ei viisuja Suomeen saada, uskokaa jo levy-yhtiöt! EDEL levy-yhtiö näyttää olevan aika voimakkaasti edustettuna tämän nk. "avoimen" kilpailunkin kautta.. Tämän veisun sanoissa taas häiritsee se niin kliseinen 'vaan' -sana. Ei sitä saa käyttää enää koskaan, hyvät sanoittajat, se on halvan kuuloista. Do I make myself clear? Arvosana: 6

28. RONI TRAN
Star power
Kevyttä tusinatavaraa, alelaarista tuttua. Sony BMG.. I rest my case..

29. U.O.M.A.
Kaupunki
Kaupunki nukkuu ja niinpä sen myötä minäkin. Vaikka bändi biiseineen yrittää olla räväkkä, pistää se väkisinkin unettamaan. Hieman ontto sävellys ja toteutus. Ei viisuaineksia tarpeeksi kasassa. Kierrättäkää ainekset uudestaan tehosekoittimen kautta, kiitos. Avosana: 6 -

30. VILLIELÄIN
Ei minua
Kuulostaa sekavalta toteutukselta. "Pientä" fiksausta vaatisi. Aika yllättävää vaikka on levy-yhtiön voimavaratkin (Universal Music) käytettävissä. Kyllähän villieläin käyttäytyy kuin kuuluukin, eli kesytön vetohan tämä oli. Rohkeaa. Arvosana: 6

Joo! Roni Tran jatkoon, Star

Joo! Roni Tran jatkoon, Star power biisi on toosi hyvä, kyllä tykkään. Menkää kuuntelemaa ja äänestäkää!

Kuinka moni jaksaa oikeasti

Kuinka moni jaksaa oikeasti kuunnella kaikki 30 kilpailukappaletta??? Eikö 10-15 kappaletta olisi riittänyt varsinkin tällä keskinkertaisella tasolla?

Villieläin ehdottomasti

Villieläin ehdottomasti tv-karsintoihin mukaan!!!! On todella voimakas biisi, ja bändin youtube-pätkien perusteella, laulaja osaa myös laulaa yhtä vakuuttavasti livenä. Jos Osloon asti pääsee, niin varmaan saisi paljon ääniä Euroopan Nightwish/Within Temptation faneilta! :)

Villielain is getting

Villielain is getting popular in California
Very Cool.

Kaikki äänestämää: Roni

Kaikki äänestämää: Roni Tran-Star power jatkoon!! Tosi hyvä ja menevä biisi!! Tuli hyvä mieli ja olo ku kuuntelin äsken!

Villieläin- Ei Minua is my

Villieläin- Ei Minua is my favourite. I've been a fan of the band since 2007 and can't wait to hear this live. Visit their fansite at www.villielain.forumotion.com

Hey, hey, Go, Go,

Hey, hey, Go, Go, Padappadadaaa!!!
Niiiiiin hyväääää biiiiisi!!!!

Netta, Rock 'n' Roll

Netta, Rock 'n' Roll Sensation ja Villieläin jatkoon niin olisi edes mahdollisuus saada hyvä artisti edustamaan suomea. Kaikki siis äänestämään!

Täältä löytyy:

Missä helkutissa nää

Missä helkutissa nää biisit voi kuulla???? Kello on yli 12 jo!

Villieläin on paras

Villieläin on paras vaihtoehto. Uusi tuore bändi ja soundi, biisissä erittäin tarttuva kertsi, mikä plussa aina euroviisuissa. Tämä iskee ja jää mieleen.

SAGA BLOOM JATKOON!

SAGA BLOOM JATKOON!

daisy jack sopii parhaiten!

daisy jack sopii parhaiten! englannin kielessä laulaminen euroviisussa antaa enemmän mahdollisuuksia voittoon!!!

Jakes Surprise ei jatkoon?

Jakes Surprise ei jatkoon?

Ainoo on Monday mikä

Ainoo on Monday mikä näistä kolahtaa ei ei näin

Olette huippuja Bääbs,

Olette huippuja Bääbs, Riku ja Tommi! Jatkoon!!!!