yle.fi



Tiedote 29.04.2010: Johanna Pirttilahti ilmoittaa Suomen pisteet Euroviisujen finaalissa

Julkaistu To, 29/04/2010 - 09:08
  • Johanna Pirttilahti (Kuva: )
  • YLE TV2n kuuluttajana ja viihdeohjelmien juontajana suomalaisille tutuksi tullut Johanna Pirttilahti ilmoittaa Suomen pisteet Eurovision laulukilpailun finaalissa lauantaina 29. toukokuuta.

Pirttilahti ei ole ensikertalainen Eurovisio-ympyröissä. Vuonna 2007 hän ilmoitti Suomen pisteet Eurovision tanssikilpailun finaalissa ja vuotta myöhemmin hän selosti Eurovision tanssikilpailun suomalaiskoteihin yhdessä Sirpa Suutari-Jääskön kanssa.

Tämänvuotisten Euroviisujen osallistujamaat ilmoittavat pisteensä finaalissa arvotussa järjestyksessä. Suomen vuoro on numerolla 10.

Tutut nimet YLEn viisukommentaattoreina

Edellisvuosilta tutut kommentaattorit jatkavat Euroviisujen selostajina YLEn kanavilla tänäkin vuonna. YLE TV2ssa euroviisuja kommentoivat Jaana Pelkonen ja Asko Murtomäki, jolle nämä Euroviisut ovat asiantuntijakommentaattorin roolissa kymmenennet peräkkäiset.

YLE Radio Suomen selostuksesta vastaavat euroviisukonkarit Sanna Kojo ja Jorma Hietamäki.

Euroviisuja voi seurata YLE TV2ssa myös ruotsinkielisen selostuksen kera. Sen saa päälle, kun valitsee digiboksista tai digi-tv:stä selostuskieleksi ruotsin. Kommentaattorina on Tobias Larsson.

Vuoden 2010 Eurovision laulukilpailu järjestetään Oslossa. Suomea edustaa duo Kuunkuiskaajat, joka tavoittelee finaalipaikkaa ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 25. toukokuuta. Toinen semifinaali käydään torstaina 27. toukokuuta ja finaali lauantaina 29. toukokuuta.

Lisätietoja medialle:
Merete Manninen
vastaava tuottaja, YLE Viihde
puh. (09) 1480 4990
sähköposti: merete.manninen@yle.fi 

Matti Grönberg
tv-tuottaja, YLE Viihde
puh. (03) 345 6361
sähköposti: matti.gronberg@yle.fi

Kommentit

se on sitten muiten maiden

se on sitten muiten maiden ongelma jos ei meijän viisukappaletta ymmärrä.. en mäkään ymmärrä sanaakaan Israelin kappaleesta ja se on silti ihana

Kommentaattoriraati antaa

Kommentaattoriraati antaa aina vauhdikkaile biiseille alemmat pisteet kuin hitaille balladeille... Yhtä hyviä ne on, jos ei parempia siis ne nopeemmat.
Kyllä suomen kielellä pärjää maailmalla, kuulemma yksi maailman kauneimmista kielistä(ja laiskojen kieli), mutta tämä laulu ei minuun iske.

Oon samaa mieltä. Suomi on

Oon samaa mieltä. Suomi on nii semmone kieli ettei siit tajuu muut maat yhtikäs mitään. Enkä usko et pääsee finaaliin astikaan.

Suomi ei kyll voita

Suomi ei kyll voita euroviisuja,sillä Suomen kielisellä laululla ei tulla pärjäämään.

oiva valinta. hyvä yle!

oiva valinta. hyvä yle!

Tuo Johanna saa kyllä

Tuo Johanna saa kyllä nyytit hikuamaan ;)