yle.fiUkraina | Alyosha: Sweet People

Julkaistu Ke, 14/04/2010 - 13:41
  • Ukraina (Kuva: )
  • Olena Kucher alias Alyosha valittiin Ukrainan euroviisuedustajaksi mutkikkaiden vaiheiden jälkeen. Euroviisujen aikoihin 24 vuotta täyttävä Alyosha on musiikin ammattilainen, joka laulamisen lisäksi säveltää, sanoittaa ja tuottaa kappaleita myös muille artisteille.


Alyosha

Kappale: Sweet People

Säv: Olena Kucher, Borys Kukoba & Vadim Lisitsa
San: Olena Kucher


YLEn kommentaattoriraadin pisteet:

Asko: 3 pistettä
Jaana: 0 pistettä
Jorma: 2 pistettä
Sanna: 2 pistettä
Tobias: 0 pistettä

Yhteensä: 7 pistettä  

 

Kommentit

Minusta koko kisan surkein

Minusta koko kisan surkein biisi, vastenmielinen ja liian synkkä, hirveä puku lavalla ja sanoitukset
liian kantaanottavat. Liettuan olisi pitänyt päästä finaaliinn eikä tämän viisukuvotuksen!

Voi Jaana Jaana - annoitko

Voi Jaana Jaana - annoitko tälle nolla pistettä. Noloa.

Paras, taidokas, kappaleella

Paras, taidokas, kappaleella sanomaa, kylmät väreet, kyynelet melkein silmissä, todella mahtavan voimakas ääni, täydellinen! Ei mitään turhaa lavallakaan ollut. Laulaja itse ja otti lavan täydellisesti haltuun!

Alyosha laulaa puhtaasti ja

Alyosha laulaa puhtaasti ja kauniisti. Kävin viikolla katsomassa Alyoshan euroviisukappaleen musiikkivideon (http://www.youtube.com/watch?v=iftp2SEKB6Q) ja vahvistuin mielipiteessäni: tässä on tuleva euroviisuvoittaja. Ukrainan sijoitus ei ollut huono, muttei niin hyvä, kuin olin odottanut.
Lavaesiintyminen oli yksinkertaisuudessaan kaunis (ei ääniä kahlaavia puolipukeisia naisia tai lihaksikkaita miehiä tanssimassa taustassa) ja vahva. Laulutaitokin on kohdallaan ja äänenkäyttö vivahteikasta.
Aihevalinta oli ajankohtainen ja uusi. Euroviisuista on kehittynyt toisiaan toistavien rakkauslaulujen tyyssia, mutta tämä kappale ei kuulunut muiden joukkoon. Sweet people ei ollut pelkkää sanojen latelua; se oli täynnä sanomaa, jota Euroviisuihin kaivataan. Miten joku kehtaa käyttää tästä kappaleesta sanaa teennäinen, kun rinnastettavana ovat diskojumputuksella ja seksikkyydellään kilpailevat kappaleet.
Sanoitukset ovat tarkoin hiotut. Niiden muutamassa kymmenessä virkkeessä on suuri sanoma kauniisti kirjailtuna. Syytös ihmiskuntaa kohtaan täydentää kokonaisuuden: "Sweet people" onkin "Egoistic people".
Koko kappaleen ihanteellisuus piilee sen erilaisuudessa.
Englannin kielen käyttöön liittyviä virheitä sanoituksista löytyy muutama. Radiossa soi kuitenkin jatkuvasti englanninkielisiä kappaleita, joista löytyy kieliopillisia virheitä (kaksinkertaista kieltoa tms.) ja ne annetaan anteeksi. Annettakoon Alyoshallekin.
Kaiken kaikkiaan kaunis, nuori ja elinvoimainen nainen, joka laulaa meidät yhtä aikaa pelkäämään että rakastamaan tai vihaamaan. Syyllisyyskö lie se tunne, joka meidät saa pelkoa tuntemaan.

Ja tässäkin YLEn raati

Ja tässäkin YLEn raati osoitti, ettei tunnista oikeasti hyvää ja taidokkaasti tulkittua musiikkia...

Oli kyllä viisujen paras

Oli kyllä viisujen paras paras esitys. Ehkä liian artistinen tähän kontekstiin. Loistavaa.

miten se liittyy laulun

miten se liittyy laulun osaamiseen jos väität opiskellees musiikkia?
Musiikki on sitä mille se kuulostaa, joten ei kukaan voi sanoa osaako joku oikeasti laulaa, kun ei sillä ole merkitystä miten äänen päästää suustaan vaan sillä miltä se kuulostaa. Tämä on ihan okoo kipale

Tää on jotenkin

Tää on jotenkin ärsyttävän teennäinen. Hyih.

Erittäin hieno ja vahva

Erittäin hieno ja vahva tulkinta.
Kisojen parhaimmistoa. Arvaan kyllä ettei tätä euroviisupiireissä arvosteta kovinkaan paljoa, mutta eihän siellä kovin usein oikeaa musiikkia arvostetakaan.
Tässä kappaleessa mahtava vahvaääninen laulaja.
Tunnelma on kuitenkin epäeuroviisumaisen synkkä ja diskohumpasta ei häivähdystäkään joten valitettavast jää kärjestä vaikka ansaitsisi jopa voittosijan kyvyillään!

Ihan pelästyy kun tätä

Ihan pelästyy kun tätä kuuntelee :D Menee vaan mykäks ja tahtoo päästä sohvan taakse piiloon... ;DDD Todella, siis todella vahva ääni! Jos kuuntelee kappaletta hetkenkin saa kylmiä väreitä... saa nähdä miten tämä sitten lopulta sijoittuu.

Vahva ja rock. Ei euroviisu.

Vahva ja rock. Ei euroviisu. Pitää olla jotain Hovenimaista. Beetia. Dum dam dada dam dam daa da daa ..

Tulee kurat housuu ku

Tulee kurat housuu ku kuuntelee tämmöst ;SSSSSSSSS

Kappale paranee

Kappale paranee kuuntelukerrasta toiseen. Tässä on persoonallista särmää ja sanat ovat pysähdyttävät. Kesähitin ainekset kuitenkin puuttuvat, sillä kappale on hieman masentava sekä sävelkuluiltaan että sanoitukseltaan. Alyosha on kuitenkin ihan hyvä laulaja, onnea hänelle elämässä eteenpäin.

ihmiset, tämä tyttö osaa

ihmiset, tämä tyttö osaa OIKEASTi laulaa. ja sanon tämän ihan hyvällä tiedolla, sillä olen opiskellut musiikkia. ja biisin sanat ovat loistavat, laittavat miettimään. ei tosin perinteinen euroviisu, mutta täällä toivotaan parasta.

Ihanan asenteellinen

Ihanan asenteellinen kappale! En tiedä onko voittajaksi, mutta voisi kyllä olla. Alyoshalla on ihanan omaperäinen ääni! Onnea Ukrainalle!

Tässähän alkaa jo olla

Tässähän alkaa jo olla vähän asennettakin! Tykkään biisistä ihan kybäl!! Vaikkei välttämättä oliskaan voittaja-ainesta euroviisuissa, ni tätä kyllä pitää ruveta kuuntelemaan enemmänkin. Tyylillisesti ehkä hieman vaikutteita Zeppelinistä?

JÄRKYTTÄVIN kappale

JÄRKYTTÄVIN kappale ikinä!!!

Hirveetä kuraa, vain Serbia

Hirveetä kuraa, vain Serbia huonompi.

Yksinkertaisesti huono! ;DD

Yksinkertaisesti huono! ;DD En tykkää (: Siis En Rakastanut Baljon Ikinä Ainakaan xDD Pientä piilomainontaa, jos joku ymmärtää xDD

En tykkää mutta Serbiasta

En tykkää mutta Serbiasta tykkään

Go Milan

mä jotenki vaan tykkään

mä jotenki vaan tykkään tästä.. toivotaan menestystä!

Kamalaa ulvotusta!

Kamalaa ulvotusta!

erityisen persoonallinen

erityisen persoonallinen veto, päättäväisyyttä ja rytminvaihtoja paketissa, täydet 5

Ei osaa laulaa eikä

Ei osaa laulaa eikä englantia, joten ei finaaliin kuulu

Söpö tyttö, mutta ei

Söpö tyttö, mutta ei valitettavasti osaa laulaa. Saanee pisteitä naapureiltaan ja sijoittunee kaikista huolimatta kohtuullisesti.

Pisteet 3,2/5,0 =hyvä-.

Pisteet 3,2/5,0 =hyvä-. Jazz tyyppinen esitys. Laulajan ään i kantaa tämän. Esitys ei riitä kuin puolen välin tienoille.

Vahva kaunis ääni, biisi

Vahva kaunis ääni, biisi ei vaan sovi euroviisuihin. Muuten upea

Ei heikkoa biisiä pelasta

Ei heikkoa biisiä pelasta edes laulajan upea ääni.

Ei ruleta, sinne

Ei ruleta, sinne häntäpäähän sijoiuttunee tämäkin biisi.

Ukraina rulettaa tänä

Ukraina rulettaa tänä vuonna!