yle.fiTulokset

Julkaistu La, 30/01/2010 - 21:45
  • Kuunkuiskaajat (Kuva: YLE / Laura Pohjavirta)
  • Suomen euroviisukarsintojen 2010 tulokset.

SUPERFINAALI, LA 30.1.

1. Kuunkuiskaajat "Työlki ellää", 48 139 ääntä
2. Nina Lassander "Cider Hill", 43 282 ääntä
3. Eläkeläiset "Hulluna humpasta", 23 120 ääntä

FINAALI, LA 30.1.

1. Eläkeläiset "Hulluna humpasta", 20 051 ääntä
2. Kuunkuiskaajat "Työlki ellää", 18 333 ääntä
3. Nina Lassander "Cider Hill", 17 312 ääntä
4. Sister Twister "Love at the first sight", 15 377 ääntä
5. Amadeus "Anastacia", 12 250 ääntä
6. Heli Kajo "Annankadun kulmassa", 11 443 ääntä
7. Linn "Fatal moment", 7 135 ääntä
8. Pentti Hietanen "Il mondo è quì", 6 671 ääntä
9. Maria Lund "Sydän ymmärtää", 6 663 ääntä
10. Antti Kleemola "Sun puolella", 3 907 ääntä

ALKUKARSINNAT:

1. alkukarsinta, pe 8.1.

Jatkoon (esiintymisjärjestyksessä):
- Amadeus
- Nina Lassander
- Pentti Hietanen

Pudonneet (esiintymisjärjestyksessä):
- Bääbs
- Boys Of The Band (BOB)

2. alkukarsinta, pe 15.1.

Jatkoon (esiintymisjärjestyksessä):
- Antti Kleemola
- Heli Kajo
- Sister Twister

Pudonneet (esiintymisjärjestyksessä):
- Monday
- Veeti Kallio

3. alkukarsinta, pe 22.1.

Jatkoon (esiintymisjärjestyksessä):
- Kuunkuiskaajat
- Linn
- Eläkeläiset

Pudonneet (esiintymisjärjestyksessä):
- Maria Lund
- Osmo Ikonen

YLEn raadin valitsema villi kortti finaaliin:
- Maria Lund
 

Kommentit

No, ei ole Suomella taaskaan

No, ei ole Suomella taaskaan mitään jakoja näissä karkeloissa. Alustavat vedonlyöntikertoimetkin antavat jo viiitteitä sille,että miten tällä Eloveena-tekeleellä tullaan sijoittumaan.
On se kumma, että nykymusiikki ja Euroviisut eivät tunnu koskaan kohtaavan. Tarkoitan, että maassa tehdään hyvää musiikkia, mutta Euroviisuihin saadaan vuosi vuoden jälkeen aina mitä kummalisinta huttua. Viime vuonna olisi kyllä pitänyt sijoittua paremmin, mutta onnistuttiin kelpo kappaleen esittäminen sitten mokaamaan....ilmeisesti näin kävi.
Kuinka ne osaa muissa Pohjoismaissa tekemään tästä paljon parempaa? Miettikääpä sitä.

On henoa, että Suomi

On henoa, että Suomi valitsi nyt positiivisen ilmeen esittävän kappaleen.

Ongelmana on ehkä se, että kansanmusiikki ei ole kaikkien mieleen ja siksi se saa osoittamaan mieltä YLE:ä/levy-yhtiöitä kohtaan ja karsintarakennetta kohtaan, ja pitämään valintaa vääränä ja törkyä on heitetty Kuunkuiskaajia kohtaan.

Tämä ei kuitenkaan ole Kuunkuiskaajien vika, he tekivät omanlaisen kappaleen ja se meni mainioisti karsinoisamme ja osasivat ottaa yleisön mukaansa ja saivat äännestämään. Se on erittäin tärkeä taito euroviisuissa ja toivon, että sama hengen kohotus tapahtuu toukokuussa Oslossa.

Se on sitten eri asia pitävätkö muut eurooppalaiset musiikkivalinnastamme. Suomen menestys voi olla joko onnistunut ( ihan voittoon en usko, mutta finaalissa sijoille 8-12) tai epäonnistua (ei finaalipaikkaa), mutta se on kiinni monesta asiasta. Mutta varmasti se, että Kuunkuiskaajien esitys on persoonallinen ja positiivinen, eikä edusta tylsää "purkkapoppia", jää sen vuoksi mieleen ja se omaa "mustan hevosen" aseman.

Siksi lopuksi kannustan meitä Suomalaisia lopettamaan Kuunkuiskaajien haukkumisen ja alkaa mainostammaan Eurooppalaisille ystäville meidän maan valintaa eli tuoda Suomen kappaletta kaikin keinnoin esille. Sillä mielestäni tää kappale, joka nyt meitä edustaa on monin verroin parempi, kuin edellisien vuosien, hivenen surulliset ja kylmät kappaleet.

Se joka vanhoja

Se joka vanhoja muistelee,sitä tikulla silmään...sanoi vanha kansakin. Meille on edustaja valittu. Kansa valitsi mieleisensä eli enemmistö voitti.Nurinat pois ja pillit pussiin.
Ensi vuonna uudet turpakäräjät.

ONNEKSI meillä oli tämä

ONNEKSI meillä oli tämä kaksivaiheinen finaali äänestys!
Näin erotettiin jyvät akanoista.

Hahaha.. tätä on hauska

Hahaha.. tätä on hauska lukea ku ihmiset angstaa siitä ku ei humpparyhmä Eläkeläiset pääsyt edustamaan Suomea. Sehän se vasta häväistys olisi ollut jos nämä olisivat Suomea pääseet edustamaan. Hohhoijakkaa :D

"Onneksi ei ollut tämä

"Onneksi ei ollut tämä kaksivaiheinen systeemi silloin kuin Lordi oli mukana. Ei olis edelleenkään Suomella euroviisuvoittoa"
Oli silloinkin kaksiosainen finaali, mutta silloin tais olla niin, että kahestatoista meni kuus jatkoon.

Kaksiosaisessa finaalissa on varmaankin tarkoitus saada "selkeämpi" voittaja. Kun äänestetään ensin useasta ehdokkaasta, jakautuu äänet monen ehdokkaan kesken. Mutta toisen kierroksen ansiosta voi ajatella, että "eikö tuo päässytkään, no äänestetään sitten tuota".

Edellisen selvennys samalta:

Edellisen selvennys samalta: Lordi edusti hevi-rockia.
Anteeksi sen puuttuminen jutusta.

Anonyymi 23:53 Älähän

Anonyymi 23:53
Älähän sano! Mistäs sen tietää.
Lordin kappale oli selvää heviä.Uskon,että olet eläkeläisten kannattaja. Heille takkiin otto on ollut erityisen vaikeaa. eläkeläisten kipale ei ollut humppaa,ei rokkia,ei heviä,eikä oikein ska-musiikkiakaan... Ihmiset eivät oikein tienneet mitä sekasotkua se oli.Lordin kohdalla ei ollut epäselvyyttä ja Suomessa on paljon hevin kannattajia kuten koko Euroopassa ja varsinkin Saksassa.

Onneksi ei ollut tämä

Onneksi ei ollut tämä kaksivaiheinen systeemi silloin kuin Lordi oli mukana. Ei olis edelleenkään Suomella euroviisuvoittoa

"Kovin tulevat perässä

"Kovin tulevat perässä Eläkeläiset esityksessään!
On jo historiaa soitinten rikkominen. The Who yhtye ja sitä ennen Jimi Hendrix tekivät sitä,mutta siitähän on jo n.40 vuotta!Mutta eläkeläiset ovat niin "erilaisia" ,originelleja
artisteja! Eiks se niin ollut?"

Pakko oikaista: Taisi muuten The Who olla ennen Hendrixiä tuossa soittimien rikkomisessa.

Siis Marco vaikutti kansan

Siis Marco vaikutti kansan päätöksiin eikä antanut kansan itse päättää ketä äänestää!!! Täytyy sanoa,että onpas tyhmä kansa!!! Jos ei ole omaa mielipidettä niin olkaa äänestämättä missään asiassa.
Marco,puhuit muuten asiaa. Monet ovat sanoneet samaa kuin sinä jo päiviä ennen viisu finaalia ylen keskustelu foorumeilla.Minä mukaan lukien!

Täh,mitä...ole niin kiltti

Täh,mitä...ole niin kiltti ja ota yhteyttä eläkeläsiin.
He ovat viisaita miehiä ja selittävät varmasti sinulle tämän äänestys asian ja sen, ettei sillä ole MITÄÄN tekemistä minkään valtakunnan faniklubeilla tai millään muullakaan järjestöllä! Ihan totta,tämä on erittäin yksin kertainen juttu ja siksipä syvästi olen huolestunut puolestasi,kun et tätä VIELÄKÄÄN ota tajutaksesi.

Kyllä te ootte somaa

Kyllä te ootte somaa porukkaa!!
täh,mitä.. ei VIELÄKÄÄN ymmärrä äänten laskusta tuon taivaallista...yks puhuu naminamista,jota on itse jäänyt ilmiselvästi vaille,ja eläkeläisten esitys OLI roskaa musiikillisesti.Ihmiset äänestivät,tulos on lopullinen,mikä tässä käy yli ymmärryksenne?

"Superfinaalissa kansan

"Superfinaalissa kansan syvät rivit antoivat äänensä Kuunkuiskaajille tai Lassanderille,.."

Vai että kansan syvät rivit.. voi LOL!! Katsoppas uudestaan noita äänimääriä, ne ovat kymmeniä eivätkä satoja tuhansia. Mieti sitten uudestaan retoriikkaasi.

Äänestyksessä

Äänestyksessä Eläkeläisillä eniten puolesta, mutta myös eniten vastaan, kuten tuloksista voidaan tulkita: Superfinaalissa kansan syvät rivit antoivat äänensä Kuunkuiskaajille tai Lassanderille, kun pelko Suomen nolaamisesta humpalla hiipi puseroon. "Mitä ne meistä siellä maailmalla ajattelee?"

Humpalla olisi todennäköisesti päästy pitkälle Oslossa. Voisi kuvitella porukan ainakin erottautuneen massasta konseptillaan. Ja pieni itseironian harrastus on tervettä kansalle kuin kansalle. Tuskin ne siellä Euroopassa olisivat kuvitelleet, että Pohjolan perukoilla asuu vain vanhoja ukkoja hanureineen.

Finaalin tulokseen Bjuströmin kommenteilla ei ollut vaikutusta, mutta muuten asetelmaa ei voi kuin ihmetellä. Siis ei siinä mitään että Naminamille ei humppa uppoa, mutta millä kompetenssilla juuri hän kommentoi sopivaa edustajaa Suomen Euroviisuihin? Ja pitääkö siinä kenenkään olla lausumassa omia mielipiteitään kesken äänestyksen. Annetaan kansan päättää.

Ilmeisesti Eläkeläisillä

Ilmeisesti Eläkeläisillä on ollut vankka kannattajakunta, joka ei finaalin ja superfinaalin välillä juuri muuttunut. Superfinaalissa Nina Lassanderin ja Kuunkuiskaajien äänimäärät kuitenkin ylikaksinkertaistuivat - äänestäjiä tuli ehkä pudonneiden kilpailijoiden kannattajilta. Toisaalta superfinaalin tuloksethan menivät juuri Marco Bjurströmin sanojen mukaan; Eläkeläiset out, Nina ok, Kuunkuiskaajat bravo. No toivottavasti kansa tietää...

Laitetaanpas nyt ihan

Laitetaanpas nyt ihan vertaukseksi pari videota vielä tänne artistiemme liveistä.Ihan vaikka Marcokin voi tästä käydä vilkaisemassa missä mennään...

Kuunkuiskaajat Kaustinen 2009 (en löytänyt ulkomailta liveä vertailuksi, vaikka siellä ovat ilmeisesti kirjastoja kuitenkin kierrelleet)

http://www.youtube.com/watch?v=1yy6ngELAQo&feature=related

Nina Lassanderilta en löytänyt solo esitystä mutta kai tästäkin jo jotain kuvaa saa.Yleisömeri ei tosin kuviin pääse mutta eiköhän se siellä ole.

http://www.youtube.com/watch?v=ZlTUeL2Q2tQ&feature=related

Eläkeläiset Munchen 2008 (Oma kappale joka omasta mielestäni kuulostaa musiikilta epäilyttävän paljon)

http://www.youtube.com/watch?v=Ngcak7RRtG4&feature=related

En tajua itse miten Kuunkuiskajien musiikki on IN nykyään?Kaustisen juhlat ovat konkurssin partaalla ja aika hiljaista taitaa muillakin alan festivaaleilla olla, voin toki olla väärässäkin?
Onnea kuitenkin voittajille ja muistakaapa kaikki vaikka vuoden kuluttua tarkastella jostain kenellä näistä kolmesta levyt myy ulkomailla(tai edes suomessa) ja keikkoja piisaa...

On se nyt kumma kun ei voi

On se nyt kumma kun ei voi nätisti kertoa systeemiä, heti pitää ruveta äo:ta epäilemään!
Mistä minä voin tietää teidän fani-klubien säännöksiä, en kuulu mihinkään! Ilmankos kisoihin ei koskaan saadakaan mieluisaa kappaletta tuolla systeemillä. Parempi se ammattilais raatikin sitten on, ainakin päättävät samantien mikä valitaan eikä käännetä takkia kesken kaiken!

erilaista Osloon nyt

erilaista Osloon nyt lähetetään.Milloin on ollut näin kansanmusiikki vaikutteinen kuin kuunkuiskaajien laulu?
Viulu-ukon kappale oli irlantilaisvaikutteinen ja se menestyi kivasti.Anneli Saariston kipale espanjalaisvaikutteinen ja sekin menestyi hienosti.
kuunkuiskaajat voivat hyvin pärjätä. Pääasia että nuristaan!

Eikös se ollut että

Eikös se ollut että erilaista kannattaa kokeilla sillä voi voittokin lohjeta. Lordiahan paheksuttiin ensin mut meni ja otti voiton. Noi yksinkertaset lurittelijat on jo nähty.

Pronssijoukkueen

Pronssijoukkueen ystävälliset loppusanat:

Eläkeläiset ended up to be one of the three participants on the super finals at the Finnish ESC contest and ended up to be the third. Thank you for all supporters, support groups and voters. Instead of five handsome men Finnish voters decided to send two charming ladies to Oslo. With accordion on stage and a song with nice humppa rhythm. All ten thumbs up for Kuunkuiskaajat from the band and a lot more from the crew.

Heidän suosikkiehdokkaansa voitti. Kovasti he ja lähipiirinsä pitivät myös Heli Kajosta sekä Maria "Hump" Lundista. Ilta-Sanomien iloiset videoraportit ukkojen, Helin ja Kuunkuiskaajien yhteisistä fiiliksistä kannattaa vilkaista. Uskoisin, että kaikille voi tulla kummasti parempi mieli.

Pronssijoukkueen

Pronssijoukkueen ystävälliset loppusanat:

Eläkeläiset ended up to be one of the three participants on the super finals at the Finnish ESC contest and ended up to be the third. Thank you for all supporters, support groups and voters. Instead of five handsome men Finnish voters decided to send two charming ladies to Oslo. With accordion on stage and a song with nice humppa rhythm. All ten thumbs up for Kuunkuiskaajat from the band and a lot more from the crew.

Heidän suosikkiehdokkaansa voitti. Kovasti he ja lähipiirinsä pitivät myös Heli Kajosta sekä Maria "Hump" Lundista. Ilta-Sanomien iloiset videoraportit ukkojen, Helin ja Kuunkuiskaajien yhteisistä fiiliksistä kannattaa vilkaista. Uskoisin, että kaikille voi tulla kummasti parempi mieli.

kuunkuiskaajat paras

kuunkuiskaajat paras vaihtoehto Heli Kajon jälkeen. onnea osloon.

Täh,mitä... Tosi nolo

Täh,mitä...
Tosi nolo juttu sulle.

Ja jos ei vieläkään

Ja jos ei vieläkään selvinnyt,niin ota yhteyttä eläkeläisiin. He kyllä selittävät tämän jutun sulle vaikka kynällä ja paperilla,jookos?

Sanoisin,että Amadeuksen

Sanoisin,että Amadeuksen äänestäjät eivät halunneet ääniään Eläkeläisille vaan äänestivät Kuunkuiskaajia superfinaalissa. Joten kaikki Amadeuksen äänestäjät eivät halunneet nähdä eläkeläisiä Oslossa vaan menivät Kuunkuiskaajien taakse.Selvittikö yhtään?
Siis on Suomen tulevaisuus hyvissä käsissä jos tämä äänten antaminen viisuissa oli näin vaikea ymmärtää!!

Sanoisin,että Amadeuksen

Sanoisin,että Amadeuksen äänestäjät eivät halunneet ääniään Eläkeläisille vaan äänestivät Kuunkuiskaajia superfinaalissa. Joten kaikki Amadeuksen äänestäjät eivät halunneet nähdä eläkeläisiä Oslossa vaan menivät Kuunkuiskaajien taakse.Selvittikö yhtään?
Siis on Suomen tulevaisuus hyvissä käsissä jos tämä äänten antaminen viisuissa oli näin vaikea ymmärtää!!

Voi pyhä yksinkertaisuus!

Voi pyhä yksinkertaisuus! En paremmin sano!
Mene ja kysy joltain aikuiselta.Ehkä hän osaa sulle selittää! Kyllä olis terveellä järjellä kysyntää!

Täh? Mitä

Täh? Mitä takinkääntäjiä äänestäjät on? Taidat olla Ylen porukkaa kun noin tarkkaan tiedät äänestyksen kulun!

Anonyymi 13:41 Are you for

Anonyymi 13:41
Are you for real???
Oletko tosissasi? Etkö ymmärrä ääntenlaskua?
Ei ihme jos eläkeläisiä tulee äänestettyä....sorry!

Jaa jaa, eli Eläkeläiset

Jaa jaa, eli Eläkeläiset oikeasti voitti Viisufinaalin, mutta turha rahastuskierros sitten vei väärän viisun Osloon.

Saksalaiset vanhana

Saksalaiset vanhana euroviisu konkarina olisi vuosia sitten itse keksinyt lähettää humpan kisoihin,jos olisi uskonut sen pärjäävän. Kyllä heillä on korkeammat tavoitteet,hyvä ystävä!

Voi voi, toivossa on hyvä

Voi voi, toivossa on hyvä elää,sano...jne.
Luuletko että Saksa vanhana euroviisu maana ei olisi vuosia sitten itse laittanut humppaa kisoihin,jos olisi uskonut sen mahiksiin? Saksalla on korkeammat tavoitteet,hyvä ystävä.Mutta,hyvä vitsi hahhah haa...

Yle ei töpännyt vaan sinä

Yle ei töpännyt vaan sinä töppäsit.
finaalissa monet äänet hajaantuivat monen eri esittäjän kesken. Superfinaalissa esim.Amadeuksen äänestäjät siirtyivät Kuunkuiskaajien taakse ja vaikkapa Helin äänestäjät Ninan taakse,ymmärrätkö? Eläkeläisten kannatajien äänet eivät yksinkertaisesti riittäneet,koska muitten pois pudnneiden äänestäjien äänet menivät Kuunkuiskaajille ja Ninlle.ei tämä niin vaikeaa ole. Kyllä se sinä nyt vähän töpeksit tässä...

Eläkeläiset ens vuonna

Eläkeläiset ens vuonna Saksan edustajina!! Jopas sitten junttikansa on käärmeissään kun tuli oltua näin vanhoollisia!

Ai jai, Yle töppäs, nyt on

Ai jai, Yle töppäs, nyt on finaalin äänet laskettu voittajan ja toiseksi tulleen kohdalla yhteen superfinaalin äänien kans. Jos kansa olis tosissaan halunnu jommankumman noista Osloon niin johan ne olis finaaliosuudessa enemmän äänestäneet niitä!

Marco teki oikein xD Hyvä

Marco teki oikein xD Hyvä että mollasi Eläkeläisiä, koska ei niitä kehdannut lähettää Osloon x-/

Marco sanoi sen,mitä suurin

Marco sanoi sen,mitä suurin osa yleisöstä ajatteli.
Näkeehän sen tuloksesta!

Mitä järkeä oli

Mitä järkeä oli päästää Bjurström laukomaan omia mielititetää muka kaiken tietävänä totuutena. Yhden esiintyvän mollaaminen ei ollut korrektia. Hävetkää.

joudun paljon reissaamaan

joudun paljon reissaamaan Euroopassa ja en ole kertaakaan törmännyt eläkeläisiin siellä julisteen,mainoksen,cd:n,tv:n,
radion,lehden välityksellä! Missähän he ovat sitten piileskelleet? Him,Rasmus,Nightwish,Apocalyptica jne. kyllä kovastikin näkyvillä ilman etsimistäkin. Lykkyä toki eläkeläisille.

eläkeläiset olis saanut

eläkeläiset olis saanut aika monesta maasta roppakaupalla pisteitä.. monikaan kun ei tunnu tietävän niiden suosiota euroopassa..
eläkeläiset on huumoribändi mut silläpä sitä on monesti euroviisuissa pärjätty. muistan kuinka suomen kansaa "hävetti olla suomalainen" kun lordi voitti karsinnat. kun lordi voittikin koko roskan niin kuului vaan hillitöntä suhinaa kun takit kääntyili ihmisten päällä ja pääministerikin heilutteli hevimerkkiä.
kaikkea onnea vaan voittajalle mutta omalta kohdalta lakkasi kiinnostamasta.

Se mikä täällä

Se mikä täällä haiskahtaa on KATEUS!!!!
Hyvä Kuunkuiskaajat! Kyllä teitä kelpaakin huonompien kadehtia!

Jep,turpiin tuli

Jep,turpiin tuli Ninalta,niin että läiskähti.Kuunkuiskaajat pesivät eläkeläiset miten päin vaan...kummaa kitinää yhteyksistä sun muusta.kuinhan paljon pisteitä siinä tapauksessa yhteyksien takia menettivät Kuunkuiskaajat ja Nina? Anyway...turpiin tuli, so shut up!

jep jep, vähän haiskahtaa,

jep jep, vähän haiskahtaa, sopivasti kuunkuiskaaja pääsi finaaliin ylen vilillä kortilla ? ja voitti kisan kukahan äänesti , ettei vaan olis ollu jungnerrin ääni ratkaseva , ja kumasti puhelin yhteyksissä jotain vikaa, ( monilla sivuilla juttuja kuinka yhteidet oli taas jumissa, eikä päässyt läpi ).

Eläkeläiset saivat

Eläkeläiset saivat superfinaalissa 23 120 ääntä.

Helvetin hyvä että

Helvetin hyvä että Kuunkuiskaajat voitti. Nyt voi rauhassa käydä kuuntelemassa Eläkeläisiä keikoilla. Voi olla varma ettei siellä törmää näihin naminami Marcoihin. Tämä se rauhoittaa ihmisen mieltä, ja varma pronssi kuitenkin kotiin...

Montakos ääntä kisassa

Montakos ääntä kisassa annettiin yhteensä? Onko noi äänet vain Superfinaalin äänet, vai kokonaisäänet?

Jos äänestyksen hinta oli 0,99€ niin, jo pelkästään noista äänistä, YLE tienas päälle 1 millin ;) Tiedä sitten paljonko muita ääniä oli, luulis aika paljon päälle.

Todellakin voittajakappale

Todellakin voittajakappale muistuttaa jotain venäläistä kansanlaulua. En osaa uskoa tämän mahdollisuuksiin, sillä liian köyhät eväät on laitettu tähän kolmeminuuttiseen. Tähän ehtii kyllästyä todella äkkiä. Mutta tällä sitten mennään Osloon ja kansa on päättänyt.

No,älä sure jos sun ääni

No,älä sure jos sun ääni ei mennyt läpi eläkeläisille.
Ei se olis heilauttanut loppu tulosta mihinkää.
Kuunkuiskaajat voittivat niin ylivoimaisesti Eläkeläiset ja olihan siinä Ninakin välissä,ettei Eläkeläisille olisi voittoa tullut sun äänistä huolimatta.

Kylläpä oli Osmoa ikävä

Kylläpä oli Osmoa ikävä finaalissa!!!

Illan parasta antia olivat Kajo ja Kleemola, kiitokset teille!

Ei muuta kuin lykkyä voittajille Osloon.