Etusivu
Jope
Iida
Nani
Leevi
Emmi
Viki
Naksu
Emma
Rocky
Manda
Juontaja
Koira-asiantuntija
Palaute
 
Osa 2. Iida

Iida on Englanninspringerspanieli, joka osaa jos jonkinlaisia temppuja: hän aukaisee vaikka limsapullon korkit, leikkii kuollutta ja hyppii yli esteiden. Ihmisrakas ja sopeutuvainen Iida on todellinen seura -ja perhekoira.

Lahdessa asuva Annukka asuu Iidan kanssa kerrostaloasunnossa. Alun perin Iida hankittiin viisihenkisen perheen koiraksi, mutta avioeron ja lasten kasvamisen myötä väki on perheessä vähentynyt. Siksi Annukasta tuntuu, ettei Iidalla ole paras mahdollinen koti; olisihan se oikeutettu perheeseen, jossa omistajilla olisi sille kylliksi aikaa. Annukalla on kaksi työtä ja niiden jälkeen Iidalle jäävä aika on vähäistä. Hyvin haikeana, mutta koiransa parasta ajatellen Annukka on päättänyt antaa Iidan sellaiseen kotiin, jossa se ansaitsemansa määrän huomiota ja rakkautta.

Ensimmäinen perhe koostui kerrostalossa asuvista Päivistä ja hänen tyttärestään Rosasta. Teini-ikäinen Rosa harrastaa ratsastusta ja on perehtynyt koiriin todella suurella innolla: koirakirjoja löytyi perheestä useita ja Rosa on hoitanut monia tuttavien koiria. Iidan saapuminen kylään sai sekä Päivin että Rosan lähes kiljumaan innosta: ihana koira! Rosa ja Iida suuntasivat koirakentälle ja agility suijui heiltä hienosti. Taitava kouluttaja sekä koulutettava! Rosa ja Päivin ovat halunneet koiraa pitkään ja jännittyineinä he jäivät odottamaan Annukan päätöstä.

Toisessa ehdokasperheessä vastassa oli myös teini-ikäinen, ratsastusta harrastava nuori nainen, Darja, joka on niin ikään halunnut koiraa pitkään. Rauhallisella pientaloalueella asuva Darja ja hänen perheensä, ihastuivat Iidaan heti ja Iidakin viihtyi läheisissä ulkoilumaastoissa mainosti. Darjan mukana Iida pääsi Darjan mukana ratsastustallille ja mukavaa oli kaikilla: Iida ei kovastikaan kummastellut hevosia ja nautti kovasti niityllä kirmaamisesta Darjan ja hevosen kanssa. Odottavina ja innokkaina myös Darja perheineen jäi odottamaan Annukan päätöstä.

Tommyn testissä tytöt pärjäsivät tasavahvasti, ja saivat Iidan kulkemaan annettujen ohjeiden mukaan.

Koska molemmissa perheissä oli samankaltaiset tytöt, oli Annukalla vaikea päätös edessään. Hän puntaroi vaihtoehtoja pitkään: toisaalla koiriin perehtynyt Rosa, toisaalla mahtavien ulkoilumaastojen vieressä asuva Darja. Varmaa olisi, että hevosten luo Iida pääsisi tulevaisuudessa.

Viimein Annukka päätti, että Iidan tuleva koti löytyisi Päivin ja Rosan luota. Ja riemulla ei ollutkaan rajoja, kun Iida muutti uuteen perheeseensä.


  Iida
         Iida

         Rotu: Englanninspringerspanieli
         Ikä: 7 vuotta


Iida ja Annukka                                  


Päivi ja Rosa                                      


Darja ja perhe                                   

 
TV2  |  Anna palautta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat