Etusivu
Jope
Iida
Nani
Leevi
Emmi
Viki
Naksu
Emma
Rocky
Manda
Juontaja
Koira-asiantuntija
Palaute
 
Osa 3. Nani

Nani on rauhallinen koira, joka saattaa vaikuttaa varsinaiselta nallekarhulta loikoillessaan kotipihansa puun alla. Mutta todellisuudessa Nani vartioi valppaana ympäristöään ja ilmoittaa kovaan ääneen vierailijoista. Tämä laumanvartijakoira ei tarvitse pitää itsestään turhaa meteliä: hänet huomataan muutenkin varmasti!

Tarvasjoella asuvalle Tanjalle tulee säännöllisin väliajoin koiravieraita, jotka viipyvät sen aikaa, että Tanja saa löydettyä heille uudet kodit. Tällä hetkellä vieraana oli Nani, laumanvartijakoira, jolle kodin löytäminen on erityisen haasteellista Nanin vaativan luonteen takia. Nani ei ole mikään "sohvakoira", vaan laumaansa tarkasti vartioiva etelävenäjän paimenkoiran ja Pyreneitten koiran sekoitus. Nani tarvitsee omistajan, jolla on kokemusta koirista, sillä aloittelijan koiraksi ei näin suuri ja vahvatahtoinen koira sovi.

Nanin ensimmäinen matka ei ollut pitkä, sillä Marja asui hänkin Tarvasjoella. Marjan kanssa omakotitalossa asui dalmatiankoira vanha herra Rocky. Koirien kohtaaminen sujui rauhallisesti ja leppoisasti Nani tutustui Marjan kotiin sekä suureen pihapiiriin. Marja kävelytti Nania pitkin kylänraitteja ja totesi Nanin olevan niin hieno yksilö, että ikävä tulisi varmasti, jos sitä ei saisi enää tavata vierailun jälkeen. Herkkupaloja jaettaessa talossa syntyi uhkaava tilanne, kun Nani hyökkäsi arvaamatta Rockyn kimppuun. Siinä pelästyivät kaikki, mutta onneksi tilanne rauhoittui yhtä nopeasti kuin oli syntynytkin. Välikohtauksesta huolimatta Marja jäi odottavaisin mielin odottamaan Tanjan päätöstä valmiina tarjoamaan Nanille uuden kodin.

Seuraavaksi Nani matkusti Ruskoon, jossa häntä odotti Nina, hänen miehensä sekä heidän terrierinsä Nanna. Nanna ja Nani suhtautuivat toisiinsa alussa hyvin epäluuloisesti ja Nanna haukkui minkä jaksoi ja Nina tuumailikin vielä illalla, mahtaako yhteiselosta tulla mitään. Huoli oli kuitenkin turha, sillä jo aamulla koirat olivat hyviä ystäviä ja telmivät sulassa sovussa pihamaalla: välillä vesialtaassa ja välillä nurmikentällä.

Tommy Wiren huomasi omassa osuudessaan, että Nina sai Nanin paremmin toimimaan kuin Marja, mutta ei kummallekaan ehdokkaalle mitään ongelmia Nanin hallinnassa tullut.

Tanja katsoi videoita jännittynein mielin ja löysi molemmista perheistä paljon hyvää. Tanja mietti Rockyn turvallisuutta ja sitä, että toisessa perheessä on kaksi ihmistä. Näiden tuumailujen jälkeen Nani lähti asumaan Ruskoon, jossa kuuleman mukaan sujuu erittäin hyvin ja Nani on sopeutunut laumaan nopeasti ja helposti.


  Nani
         Nani

         Rotu: Monirotuinen
         Ikä: 1,5 vuotta


Tarja ja Nani                                       


Marja ja Rocky                                   


Nani, Nina, Nanna ja Rami                   

 
TV2  |  Anna palautta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat