Etusivu
Jope
Iida
Nani
Leevi
Emmi
Viki
Naksu
Emma
Rocky
Manda
Juontaja
Koira-asiantuntija
Palaute
 
Osa 8. Emma

Emma on parivuotias Karjalan karhukoira Raisiosta. Emma on nokkela ja vilkas koira, joka oppii helposti uusia asioita. Välitön ja sopeutuvainen Emma rakastaa metsässä juoksemista ja pitkiä lenkkejä.

Tällä hetkellä Emma asuu Helin ja tämän kahden lapsen kanssa rivitalossa. Emma tuli perheeseen, kun se oli pentu: sillä ei ollut kotia ja näytti uhkaavasti siltä, että se joudutaan lopettamaan. Heli perheineen päätti ottaa koiran kotiinsa siksi aikaa, että sille löytyy uusi koti. Emma on käynyt koeasumassa eräässä perheessä, mutta palasi kotiin, koska yhteiselo ei sujunutkaan. Helin perheellä ei ole tällä hetkellä aikaa koiralle, joten aloimme etsiä Emmalle kotia, jossa olisi tilaa temmeltää ja toteuttaa karhukoiran luontoaan.

Ensimmäisenä Emma lähti Renkoon Mirjan luokse. Mirja asuu vanhaa kyläkauppaa, jossa on suuri piha ja peltoa ympärillä; tilaa siis löytyy. Mirjalla on aina ollut koiria, ja edellisen menehdyttyä on koiralle paikka avoinna. Kissan paikkaa täyttää Tirri-kissa. Emma olikin todella kiinnostunut Tirristä ja haukkumista, nuuhkimista ja jahtaamista riitti niin, että lopulta kissa sai lähteä ulos rauhoittumaan, kun Emma jäi Mirjan kanssa tutustumaan taloon. Mirjalla ja Emmalla synkkasi hyvin. He tekivät pitkiä kävelylenkkejä ja viihtyivät toistensa seurassa. Mirja arveli, että heistä tulisi varmasti hyvät ystävät, jos Emma tulisi heille asumaan.

Toiseen ehdokasperheeseen kuuluivat Roope ja Nora, sekä heidän koiransa Jeri. Sisätössä sijaitsevalta maatilalta löytyi myös hevonen, poneja, kissoja sekä kani. Emma suhtautui epäilevästi hevoseen ja kiinnostuneena poneihin. Sisällä kissat päättivät pian mennä piiloon, sillä Emma olisi halunnut leikkiä ja jahdata kissoja. Onneksi Jeri oli kuitenkin innokas leikkikaveri ja koirilla riittikin menoa ja meininkiä - läpi yön. Nora oli aamulla aika väsynyt ja toivoi, että koirat rauhoittuisivat ajan kanssa. Emman mielenkiinnon kohteeksi päätyi myös pihalla asuva kani, jonka häkkiä Emma jaksoi vartioida ja haukkua loputtoman pitkään. Nora pelkäsi, että kani tulisi Emman taholta syödyksi, kun se talven tullen siirrettäisiin sisälle asumaan. Jeri-koira, joka kaipasi itselleen leikkikaveria, ottaisi Emman varmasti ilolla asuintoveriksi.

Tommyn testissä Roope ja Mirja saivat Emman tottelemaan ihan mukavasti. Mirja sai kuitenkin paremman kontaktin koiraan ja Emma totteli Mirjaa paremmin.

Heli oli hyvillään, kun Emmalle oli löytynyt kaksi hyvää perhettä. Hän tuumi, että koiran tarve oli selkeästi toisessa perheessä suurempi ja niinpä Emma sai lähteä Mirjan hyvään huomaan asumaan. Perheen oli haikeata luopua Emmasta, mutta nyt he voivat olla varmoja, että Emma saa liikkua riittävästi ja omistajalla riittää sille aikaa ja rakkautta.

Elo sujuu Rengossa mukavasti ja Mirja kertoo, että hiljalleen Emma ja Tirrikin alkavat tottua toisiinsa!


  Emma
         Emma

         Rotu: Karjalan karhukoira
         Ikä: 2 vuotta


Heli ja Emma                                     


Mirja                                                 


Nora ja Roope                                   

 
TV2  |  Anna palautta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat