ruokamuistoja

 • Lukijoiden lähettämiä ruokamuistoja

  Kuva: Pekka Kauranen, YLE

   

  Arvoimme kaikkien osallistujen kesken kolme Kotikokit -esiliinaa ja keittiöpyyhkeitä. Esiliinat saavat:
  Marita Suopanki, Rovaniemi
  Anu Vihma, Vantaa
  Timo Suvisilta, Lahti

  Lue muistoja ja lisää tekstin loppuun omat muistosi

  Ruokamuistoja lapsuudesta
  Ruokamuistoja matkoilta
  Ruokamuistoja - taivasalla
  Ruokamuistoja - koulun parhaat
  Ruokamuistoja - inhokit
  Ruokamuistoja - isovanhempien kanssa koettu
  Ruokamuistoja - yllätykset ja yhdistelmät
  Ruokamuistoja - rakkaiden ystävien kera
   

  Lue myös viiden ruutukasvon ruokamuistot.

   

  Kommentoi 0


 • Ruokamuistoja - rakkaiden ystävien kera


  Nimimerkki: Johanna
  Nepalilainen poikaystäväni kokkasi minulle ensimmäisen kerran muutaman kuukauden seurustelumme jälkeen. Hän ei ollut ikinä edes kattilaa nähnyt, joten odotin millaista jälkeä tulisikaan, kun hänen ruokansakin on erilaista. Odotin innolla ruokaa. Eteeni tupsahti vastenmielisen näköistä ruokaa, mitä ikinä olin nähnyt. En kuitenkaan tohdinnut kertoa sitä poikaystävälleni, vaan ryhdyin syömään. Ja kappas vain, ruoka osoittautui olemaan todella herkullista. Se oli tehty pavuista, perunasta, tomaattikastikkeesta ja monista erilaisista mausteista.

  Nimimerkki: Rakastunut käristäjä
  Nykyinen mieheni on erinomainen ruoanlaittaja ja harrastaa metsästystä. Emme asuneet vielä yhdessä, kun hän toi kotoaan padan, jäisen kimpaleen hirvenlihaa (2 kg) ja muita tykötarpeita kuten perunamuusia ja puolukkahilloa. En ollut aikaisemmin syönyt riistakäristystä suurtalousversiota kylläkin, jossa naudan ja saksanhirven sekoitus kulkee riistan nimellä). Mies teki annokset. Otin lisää pelkkää lihaa, uudestaan ja uudestaan.. kunnes pata oli tyhjä. Olin aivan ähky, mutta vieläkin olisi tehnyt mieli lisää. Ehkä tie naisen sydämeen kulkee sittenkin vatsan kautta: pata jäi meille, mieskin muutti pari kuukautta myöhemmin perässä. Vieläkin mieheni valmistamalla käristyksellä on minulle
  oma merkityksensä; ammattikokkina en saa siitä saman makuista!

  Nimimerkki: hiekkanoita
  Voileipäkakku. Sitä saa vain silloin, kun jossain on hienot juhlat. Ja sitä kehtaa aina ottaa liian vähän.Taidanpa ostaa huomenna oman voileipäkakun ja syödä sen hyvällä porukalla!

   
  Nimimerkki: qwer
  Kävimme hyvien ystävien kesken syömässä kanatortilloja :)

  Nimimerkki: Aioife
  Kun vasta seurustelimme mieheni kanssa, hän valmisti minulle illallisen. Uuniperunoita ja hirvenpaistia. Hän oli itse kasvattanut perunat kesällä ja kaatanut hirven, joten ruoka oli oikeastaan tehty minua varten ihan alusta alkaen. Ruoka oli niin mahtavaa, että mies tekee nykyisinkin meillä sunnuntaipäivälliset!

  Nimimerkki: mima
  Koulukaverin äiti teki aivan uskomattoman hyvää Borsch-keittoa. Kun olin menossa heille kylään, kysyin aina etukäteen tekeekö heidän äitinsä keittoa taas... Niin hyvää borschia en ole sen koommin saanut.


  Nimimerkki: abcd
  Minulle on jäänyt mieleeni ihan kotimainen hirvikäristys. Se maistuu Suomelle ja tulee aina hyvät fiilikset kun sitä syö. Kun hirvi on suomalaista, ja perunat kotimaisia, niin saa takuulla nauttia uskomattoman miellyttävän makuisen aterian!
   

  Nimimerkki: Koskaan ei pidä sanoa "ei koskaan"
  Valkosipulietanat. Olin vakaasti päättänyt, etten koskaan syö etanoita. No, sitten taas kerran menimme seuralaiseni kanssa ravintolaan syömään. Seuralaiseni otti alkuruoaksi valkosipulietanat ja itse otin tavalliseen tapaani herkkusienikeiton. Alkuruoat tuotiin pöytään ja seuralaiseni rohkaisi minua maistamaan hänen alkuruoastaan yhden etanan ja yllätyksekseni se oli tosi, tosi hyvää, joten ennakoluuloni limaisista etanoista kariutuivat täysin. Tämän ravintolakerran jälkeen olen aina ottanut alkupalaksi valkosipulietanat tai valkosipuliaurajuustoetanat.

  Nimimerkki: marjo66
  Yksittäinen herkku oli jälkiruoka, kun kävimme juhlistamassa 1/2-vuotiskihlapäivää: vaniljajäätelöö jonka päällä oli kuuma kirsikkakiisseli. Parempaa makunautintoa ei ole tullut vastaan, joskus olen itsekin vastaavaa tehnyt ja nautinto on ihana. (jujuna on kirsikkalikööri).


  Nimimerkki: MinSchki
  kotona miehen kanssa tehty hyvä ruoka, johon kuului naudan pihvit, aurajuustolla täytetyt ja pekoniin käärityt herkkusienet ja ranskanperunat.
  Ja ruokajuomana hyvä punaviini.


  Nimimerkki: Maileena
  Punajuurilaatikko, todella hyvää! Sain tätä Teuron kylätalolla syntymäpäivillä. n. 7 vuotta sitten - saisinpa reseptin.


  Nimimerkki: risella
  Syntymäpäivälahjakseni kotona tarjottu risotto, (risella-risottoriisiä, kasvislientä, kermaa, vähän porkkanaa, kanaa ja herkkusieniä. Söin 5
  lautasellista.

  Nimimerkki: evemaria
  Ystäväni valmistama naudanpaisti, kermakastike ja valkosipuliperunat olivat illanistujaisten kohokohta.

   

  Muut ruokamuistot

  Kommentoi 0


kirjoittajasta

Ruokamuistoja

Ruokamuistoja on Olotilan lukijoiden sekä Ylen ruutukasvojen muistoja ihanimmista, kamalimmista tai muuten vain mieleenpainuneista ruokakokemuksista. Ruokamuistoja on kerätty vuosina 2008-2009.

arkisto

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä