Juuressipsit
5 isoa maa-artisokkaa
5 paksua mustajuurta
5 punajuurta
5 palsternakkaa
3 litraa rapsiöljyä
suolaa
Pese juurekset ja höylää niistä ohuita (½ – 1 mm paksuja) viipaleita perunankuorimaveitsellä tai mandoliini-höylällä. Kuumenna öljy 140-asteiseksi. Laita juuresviipaleet öljyyn kukin laji erikseen. Friteeraa viipaleita niin kauan että tirinä lakkaa, noin 10 minuuttia. Nosta viipaleet ylös ja laita ne talouspaperin päälle. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Juuressipsien kaveriksi Strömsön Paul tekee tietysti maailman parhaimmat dipit.
Reseptit: rucolakreemi ja avokadodippi
aiheet
linkit
Vinkki!
Kun friteeraat paljon sokeria sisältäviä vihanneksia tai juureksia, muista pitää lämpötila alhaisena, muuten sipsit maistuvat helposti palaneilta. 140 astetta on juuri sopiva lämpötila.
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.