Pienet hillomunkit

Munkit Strömsön ohjeella. Kuva: Strömsö

Strömsön Paul tekee pieniä pyöreitä munkkeja ja täyttää ne itse tehdyillä hilloilla. Mutta miten nämä munkit tarjoillaan - siinäpä vasta yllätys.

Paul nimittäin kattaa jokaiselle syöjälle omaan pikku kuppiin kermaa, johon munkkia voi kastaa. Maistuisiko sinulle?


Omena- tai mustikkamunkit kermalla

noin 35 - 40 kpl

25 g hiivaa
75 g voita
1 kananmuna
30 g hienoasokeria
285 g vehnäjauhoja
100 g maitoa
3 dl kermaa

pinnalle sokeria, kanelia ja kardemummaa

Lämmitä maito 37 asteeseen ja sulata siinä voi. Hienonna hiiva joukkoon, sekoita muut ainekset sekaan. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi noin kymmenen minuuttia. Pyörittele taikinasta pikkupullia, anna nousta 20 - 30 minuuttia.

Uppopaista 180 asteisessa öljyssä, pyörittele sokeri-kaneli-kardemummaseoksessa ja täytä omena- tai mustikkahillolla. Hillojen ohjeet alla.

Paulin vinkki: Lorauta jokaiselle syöjälle omaan kuppiin kermaa, johon munkkia voi kastaa.


Omenahillo

4 omenaa
yhden sitruunan mehu
1 dl sokeria
1/2 dl omenatuoremehua

Pilko omenat. Sekoita kaikki ainekset muovikulhossa ja peitä kulho tiiviisti muovikelmulla. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta tehosekoittimessa. Laita jäähtynyt hillo pursotinpussiin ja pursota munkkien sisään.  


Mustikkahillo

300 g mustikoita
150 g hillosokeria

Kiehauta sokeri ja mustikat, anna hautua hetkinen. Jäähdytä ja täytä pursotinpussi, pursota munkkien sisään.Pienet hillomunkit. Kuva: Strömsö

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä