Venäläiset piirakat

30 kappaletta
½ l maitoa
½ palaa hiivaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
100 g margariinia
noin 10 dl vehnäjauhoja
Liota lämpöiseen maitoon hiiva, ja lisää siihen sokeri ja suola. Lisää vatkaten puolet vehnäjauhoista. Lisää loput vehnäjauhot ja sekoita kädellä alustaen tasaiseksi. Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
Kohota taikina lämpöisessä paikassa.
Kumoa taikina jauhotetulle tai öljytylle työpöydälle (näin on helpompi käsitellä löysää taikinaa). Alusta taikina ja anna taas kohota hetki.
Tee taikinasta tanko ja jaa se 30 osaan. Pyöritä pulliksi, laita ne jauhotetulle (öljytylle!) pöydälle ja kohota.
Painele pullat lettusiksi, jaa täyte niiden päälle ja sulje piirakat nostamalla osa taikinasta täytteen päälle. Paina hyvin kiinni sormenpäillä ja käännä sitten saumakohta piirakan alle. Kohota vielä kerran.
Voitele kananmunan ja vesitilkan seoksella.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Täytteet
Kananmuna-riisitäyte
3 munaa
1 dl riisiä
1 tl suolaa
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
hienonnettua persiljaa tai tilliä
Keitä munia 10 minuuttia, jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset. Tarkista maku.
Jauhelihatäyte
350 g jauhelihaa
1 dl riisiä
1 sipuli
1 tl suolaa
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
mustapippuria, tilliä
Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Sekoita jäähtynyt riisi, jauheliha ja muut täytteen ainekset keskenään.
Lohitäyte
1 prk säilykelohta
1 dl riisiä
1 muna
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
tilliä, suolaa
Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Ketä kanamuna (10 minuuttia). Sekoita jäähtynyt riisi, keitetty, hienonnettu kananmuna, kermaviili ja mausteet.
Hapankaalitäyte
noin 250 g hapankaalia
2 rkl öljyä
1-2 sipulia
1-2 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
suolaa, pippuria
Purista kaalista ylimääräinen neste ja hienonna se. Keitä munia 10 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuumenna padassa öljy, lisää kaali ja sipuli, sekoita hetki ja hauduta miedolla lämmöllä pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää hienonnetut kananmunat ja makeaksi. Jäähdytä.
Resepti: Helsingin Suomalais-venäläisen koulun kotitalousopettaja Kirsi Viljaala
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.