Venäläiset piirakat

30 kappaletta

½ l maitoa
½ palaa hiivaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
100 g margariinia
noin 10 dl vehnäjauhoja

Liota lämpöiseen maitoon hiiva, ja lisää siihen sokeri ja suola. Lisää vatkaten puolet vehnäjauhoista. Lisää loput vehnäjauhot ja sekoita kädellä alustaen tasaiseksi. Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.

Kohota taikina lämpöisessä paikassa.

Kumoa taikina jauhotetulle tai öljytylle työpöydälle (näin on helpompi käsitellä löysää taikinaa). Alusta taikina ja anna taas kohota hetki.

Tee taikinasta tanko ja jaa se 30 osaan. Pyöritä pulliksi, laita ne jauhotetulle (öljytylle!) pöydälle ja kohota.

Painele pullat lettusiksi, jaa täyte niiden päälle ja sulje piirakat nostamalla osa taikinasta täytteen päälle. Paina hyvin kiinni sormenpäillä ja käännä sitten saumakohta piirakan alle. Kohota vielä kerran.

Voitele kananmunan ja vesitilkan seoksella.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Täytteet


Kananmuna-riisitäyte

3 munaa
1 dl riisiä
1 tl suolaa
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
hienonnettua persiljaa tai tilliä

Keitä munia 10 minuuttia, jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset. Tarkista maku.


Jauhelihatäyte

350 g jauhelihaa
1 dl riisiä
1 sipuli
1 tl suolaa
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
mustapippuria, tilliä

Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Sekoita jäähtynyt riisi, jauheliha ja muut täytteen ainekset keskenään.


Lohitäyte

1 prk säilykelohta
1 dl riisiä
1 muna
½ dl smetanaa tai kermaviiliä
tilliä, suolaa

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Ketä kanamuna (10 minuuttia). Sekoita jäähtynyt riisi, keitetty, hienonnettu kananmuna, kermaviili ja mausteet.


Hapankaalitäyte

noin 250 g hapankaalia
2 rkl öljyä
1-2 sipulia
1-2 kananmunaa
1-2 rkl sokeria
suolaa, pippuria

Purista kaalista ylimääräinen neste ja hienonna se. Keitä munia 10 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuumenna padassa öljy, lisää kaali ja sipuli, sekoita hetki ja hauduta miedolla lämmöllä pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää hienonnetut kananmunat ja makeaksi. Jäähdytä.

Venäläiset piirakat

Resepti: Helsingin Suomalais-venäläisen koulun kotitalousopettaja Kirsi Viljaala

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä