Astu raikkaiden cocktailien maailmaan

Astu raikkaiden cocktailien maailmaan. Kuva: Yle Puhe

- Cocktail vai drinkki, se on makuasia. Kun kahta juomaa sekoittaa, vaikkapa karpalo- ja appelsiinimehua, on se coctail tai drinkki, näin valistaa baarimestari Jarkko Issukka.

Kannattaa edes yhdeksi viikonlopuksi unohtaa ne tutut ja turvalliset kesäjuomat kuten kossuvissy, keppana ja sidukka ja nauttia vaikkapa piristävä cocktail. Palkittukin baarimestari Jarkko Issukka ohjaa Aino-cocktailin maailmaan, missä tuoksuvat ja maistuvat basilika, lime ja inkivääri.

- Tämän kesän ykkösjuoma on gini. Eikä mikään perusgintonic, vaan maailmalla valloittavat nyt aromaattiset, kukilla ja ruusuilla maustetut ginit ja tonicit. Lisäksi baarimaailmassa on nyt trendikästä tehdä itse ja käyttää aitoja raaka-aineita. Esimerkiksi siirapit tehdään nyt itse, valistaa baarimestari Issukka.

Baarimestari Jarkko Issukan Aino

Yhden tuoreen limen mehu
Reilu ruokalusikallinen hunajaa
4 cl greipillä maustettua vodkaa
4 tulitikun paksuista suikaletta inkivääriä
10-15 basilikan lehteä
Ravistus ja lasketaan teesiivilän läpi kauniiseen lasiin

Kuuntele Anu Packalénin juttu cocktaileista Yle Puheen aamussa.

kommentit

Miksi ihmeessä viinan juomisen pitää olla niin vaikeaa ettei sitä saa alas kurkusta ilman hiilihappoisia sokerilitkuja?

>Dudesicle Pe, 2013-07-26 17:57

Miksi ihmeessä viinaa pitää juoda - eikö saa nautiskella vain drinksuja vetämättä kossupullollista ja sitten sammua, kansalliseen tapaan. Voitaisko oikeasti jo tulla sieltä metsästä ja pontikkapannulta ihmisten ilmoille - ja olla ihmisiksi ?

>Inkeri Pe, 2013-07-26 20:40

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä