Eve Mantun ompeluseura

Kuva: Ada Pykäläniemi

Eve Mantu kutsuu kaikki käsityön ystävät radio-ompeluseuran kokoukseen. Käsitöiden tekeminen tekee nimittäin ihmiselle hyvää. Erityisesti helpon työn neulominen hidastaa pulssia ja alentaa verenpainetta.

Ompelukerhossa ovat mukana vaatetussuunnittelija ja risaineri Aija Rouhiainen, ympäristöjärjestö Dodo ry:n tiedotusvastaava Katja Hintikainen sekä käsityönopettaja Pirita Seitamaa-Hakkarainen. Mitä naiset saivat tunnissa aikaan iloisen mielen lisäksi? Alla tunnelmapaloja studion sekamelskasta.

Kuvassa oikealta: Eve ompelee kääntökassia. Päällä äidin vanha siivousessu, joka on ehtaa Marjatta Metsovaaraa. Aija näprää kaulakorua vanhoista henkseleistä. Katja leikkaa kankaasta kukkasia smaragdinvihreään neulehameeseen. Pirita zoomailee iloisia tilkkujaan.

Kuva: Ada Pykäläniemi

Kuva: Ada Pykäläniemi

Aija tuunaa entisestä yöpaidasta kesämekkoa. Ruorikuosi on aina pop.

Kuva: Ada Pykäläniemi

Kuva: Ada Pykäläniemi

Katjan kukkakankaan lehdessä on neulehameen smaragdinvihreää.

Kuva: Ada Pykäläniemi

Kuva: Ada Pykäläniemi

Pirita demonstroi sukanvarren ihanuutta. Kun neuloo helppoa ja yksitoikkoista resoria, ajatukset saavat lentää missä haluavat. Neulojan pulssi hidastuu ja verenpaine laskee. Parhaimmillaan neulominen käy meditaatiosta.

Kuva: Ada Pykäläniemi

Kuva: Ada Pykäläniemi

Kuva: Ada Pykäläniemi

Kuva: Ada PykäläniemiKuva: Ada PykäläniemiKuva: Ada PykäläniemiKuva: Ada PykäläniemiOmpeluseurat. Kuva: Ada PykäläniemiTästä glitteriruorista tulee detsku Aijan ruorimekkoon.

Kuva: Ada PykäläniemiKuva: Ada PykäläniemiAija esitteli aikaisempia töitään. Tyttärelle tehty takki on täydellinen pienoismalli papan ikivanhasta verkkatakista.Kuva: Ada Pykäläniemi

Valmis! Nyt baanalle diivailemaan.Kuva: Ada PykäläniemiKäsityötieteen professorikin on ollut aloittelija. Työnäyte alakoulusta: käsityöpussi.Kuva: Ada Pykäläniemi

kommentit

Uusi iloinen ja monipuolinen Naisten ompeluseura Päivin ompelu ja käsityöclubi on alkamassa kesällä! Ompeleminen ja käsityöt on tosi kiva ja suosittu harrastus Naistenkeskuudessa,se sopii kaikenikäisille ja uudesta ompeluseurastani olenkin kaavaillut mahdollisimman monipuolisen,iloisen ja nykyaikaisen missä ommellaan ,virkataan,neulotaan,kudotaan yms ja yhdessä juodaan välillä kupit kuumaa iloisten Naistenjuttujen merkeissä :)Matonkutominen oilisi myös osana ompeluseurani ohjelmistoa ja aidot kangaspuut myös hankintalistalla mukana ja näin alussa ompeluseurani voisi kokoontua ihan mulle kotiin missä voitais yhdessä pitää kivat harjakaiset ja lähteä sitten kehittämään sitä eteenpäin :) Hameenompeleminen kiehtoisi oppia oikein kunnolla :-) itse näin Tyttöpoikana olen todellakin ihan kokopäiväinen hameenkäyttäjä, pidän hameista ja käytän yleinsä aina erilaisia hameita näin Naistenseurassa ja olenkin kaavaillut ompeluseurani avajaisiin oikein vähän pidemmän Naisten hameenompelukurssin jos vain kurssin vetäjä löytyisi ja riittävästi ompelioita mukaan,eikä kurssi kustanna ompelioille kuin oman hamekankaan ja tietysti vetäjälle palkkion työstä. Ompeluseurani sp os on paivinompeluja.kasityoclubi@pp,inet,fi ja sinne voi tulla kaikenikäiset ja taitoiset ompeliat mukaan ja mistäpäin suomea vaan joten laitelkaahan kaikki ompelemisesta ja käsitöistä innostuneet Naiset ja Tytöt viestejä ja hyviä ideoita niin päästään ompelemaan yhdessä oikein kunnolla... Tervetuloa ompelemaan ja käsitöitä harrastelemaan Päivin ompelu ja käsityöclubille paivinompeluja.kasityoclubi(at)pp.inet.fi

>Päivi Ma, 2013-07-01 12:47

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä