Festareilla jorataan hedelmien ja pikkusuolaisten voimalla
Jee, festareille! Mukaan pakataan ainakin hattu, aurinkorasva, korvatulpat ja sadetakki. Entäs ruokapuoli? Toiset luottavat festarimättöön ja toiset varautuvat omilla eväillä. Mitkä ovat sinun festarievääsi?
Elina Sandström, Angelika Karhu ja Tiia-Linda Karhu turvautuvat festivaaleilla yleensä banaaniin, omenoihin ja pikkusuolaisiin.
– Pitää päästä mahdollisimman helpolla. Sipseilläkin pärjää ihan hyvin. Ostaa sitten sieltä ruokaa, jos tulee nälkä, Tiia-Linda miettii.
– Festareille kuuluu mättösafka. Porukka on siellä kuitenkin niin jurvelissa, että harva syömistä varmaan edes miettii, Elina jatkaa.
– Meillä oli kerran kavereiden kanssa kunnon piknik-ruoat mukana kylmälaukussa, mutta syötiin ne jo matkalla junassa, Angelika nauraa.Veera Rikkisellä ja Saara Hämäläisellä ei ole vielä montaa festarikokemusta takana. Ruisrock on molempien suunnitelmissa, ja kuivatut hedelmät löytyvät silloin repuista.
– Ottaisin mukaan hedelmiä ja myslipatukoita. En kyllä luota pelkästään festariruokaan, koska se on kallista ja hyvää kasvisruokaa ei helpolla löydy, Saara tuumaa.
– En ole kyllä miettinyt eväitä. Varmaan jotain suolaista, ettei pyörry, Veera lisää.Sanni Andersen on tänä kesänä suuntaamassa Ruisrockiin. Festarikonkari on kiertänyt suurimmat festarit läpi ja luottaa myös hedelmien voimaan. Laukusta löytyy lisäksi suolaamattomia pähkinöitä. Kuulostaa terveelliseltä.
– Festarien ongelma on juuri mättöruoka. Kasvisruokaa, varsinkin vegaanista on vaikea löytää.
Viime vuosina festivaaleille on ilmaantunut myös suomalaisten huippukokkien tarjoamia vaihtoehtoja.
– Toisaalta mättösafka kuuluu festareille, joten gourmeeta ei siellä tarvita ja se on kallista, Sanni pohtii.– Kaverilla oli kerran porkkanapussi ja juustohöylä, jolla kuori kaikille porkkanat, Antti Haavisto muistelee.
Antti luottaa joka kerta omiin eväisiin, koska festariruoka on niin kallista. Festarieväät ovatkin Antilla hyvin hallussa.
– Ruisleipää, tuoreita ananasviipaleita, keksejä ja suolakurkkuja joko sellaisenaan tai leivän välissä, jotta suolatasapaino pysyy kondiksessa.
– Suklaa on ehdoton no-no festareilla, koska se sulaa kuitenkin.
Gourmet-ruoka festareilla on nyt lähiruokaa, luomua ja samppanjaa
Juuressipsejä ja minimangokakkuja - Lainahöyhenissä-blogin festarieväät
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.