Hasselpähkinäleivos smetanakastikkeella

Hasselpähkinäleivos smetanakastikkeella ja mansikoilla. Kuva: Yle, Tero Kyllönen

Tämä gluteeniton leivos maistuu varmasti muillekin kuin keliaakikoille. Suklaaleivos paistetaan muffinssivuoassa ja nautiskellaan smetanakastikkeen kera.

Leivos:

140 g hasselpähkinäjauhetta
120 g tummaa leivontasuklaata
100 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
3 valkuaista

Kastike:

1 prk smetanaa
2 rkl fariinisokeria
mansikoita

Vaahdota voi ja sokeri lisää vaahtoon varovasti keltuaiset koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen hasselpähkinäjauhe. Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen.

Vatkaa suklaan sulaessa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ensin sulanut suklaa taikinaan ja sen jälkeen nostele sekaan valkuaisvaahto.

Suklaaleivos hasselpähkinäjauheesta. Kuva: Yle Aamu-tv

Aseta seokset muffinssivuokaan (mielellään silikoninen) tai paperisiin leivosvuokiin ja paista

175 asteessa 15 minuuttia.

Valmista kastike tällä välin ja varaa hieman tomusokeria koristeluun. Kastike valmistetaan vatkaamalla smetana ja fariinisokeri yhteen.

Sasha koristelee leivoksen mansikoilla ja mintunlehdillä - käytä koristelussa mielikuvitusta sesongin mukaan.

Katso ohje videolta:

Ohje: Sasha Löytty

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä