Kanawokkia fiilistelyyn

Kanawokkia fiilistelyyn. Kuva: pixaio.blogspot.com, stock.xchng

Kanawokki (4:lle)

2 kanafilepihviä
1 kiinankaali
n. 100 g cashew-pähkinöitä
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 suippopaprikaa
1 porkkana
2 isoa sipulia
2 dl kookoskermaa
1 rkl hoisinkastiketta
1 rkl oysterikastiketta
1-2 rkl vaaleaa maizenaa

2 kiekkoa munanuudeleita

Kanan marinointiin

1 rkl tarinditahnaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta

Leikkaa kanafilepihvit suuhun sopiviksi paloiksi ja lisää marinadin sekaan.

Pilko tällä välin valmiiksi kiinankaali, chili, paprikat, sipulit ja valkosipulit.

Laita wokkipannu kuumenemaan ja lisää sinne ruokalusikallinen voita sekä suokalusikallinen rypsiöljyä ja kanasuikaleet. Pannu saa koko ajan olla melko kuuma, koska wokkaaminen perustuu korkeisiin lämpötiloihin. Jos näyttää, että kanojen pinta palaa pienennä levyä 1-2 astetta. Samalla kun lisäät kanat ruskistumaan voit lisätä mukaan myös kanamarinadin.

Ruskista kanoja noin 4-5 minuuttia. Seuraavaksi edetään kypsymisjärjestyksessä. Lisää sipulit ja chili. Hämmentele minuutti ja lisää paprikat. Anna paprikoiden ja sipulien freesaantua hetki. Lisää pähkinät ja kiinankaali sekä porkkanasuikaleet. Lisää kookoskerma ja muut nesteet.
Lisää viimeiseksi 2 minuuttia keitetyt munanuudelit.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Suurusta wokki maizenalla, jottei lopputulos ole liian vetinen.

Vinkki: Voit käyttää munanuudeleiden sijaan riisinuudeleita, jolloin saat wokista gluteenitonta.

Ohje: Sasha Löytty

kommentit

Juu

Ensin sanottin jätettävän hyvästit liemikuutioille jne.
Vai tuoreita makuja!

Vaan kuinkas sitten kävikään.

1 rkl hoisinkastiketta
1 rkl oysterikastiketta
1 rkl tarinditahnaa
1 rkl kalakastiketta

Pitää käyttää mausteita ei pullosta kaadettavia tai kaavittavia mössöjä.
Lopputulos on niiden käyttämisestä yleensä se samainen mössö.

>Cristoffero Scudo La, 2012-10-13 08:59

lisää kommentti

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä