Parsa ja hollandaise on klassikkopari
Kaupassa voi vähän tunnustella parsanippua: jämäkkä ja kauniinvärinen nippu, jossa parsannuput ovat ehjät, on tuore. Jos parsatanko tuntuu lötköltä, ei se keitettäessä parane.
Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria ennen keittämistä vaan riittää, kun juuresta otetaan palanen pois. Valkoinen parsa kuoritaan kauttaaltaan kuorimaveitsellä, myös juuresta otetaan reilu pala pois. Parsan voi kuoria lappeellaan leikkulaudan päällä, jotta tanko ei napsahda poikki eikä nuppu katkea.
Alkupalaksi riittää noin puoli nippua parsaa ruokailijaa kohti, mutta parsa voi olla myös pääruoka. Sen seuraksi sopii klassinen hollandaise-kastike tai voisula; myös hyvä oliiviöljy ryydittää parsaa. Ilman kastikkeita parsaa voi syödä esimerkiksi kääräisemällä sen ilmakuivattuun kinkkuun.
Parsa on vihannes, joka kasvaa maassa. Vihreä parsa on maan pinnalle kasvanut osa kasvia, valkoinen parsa on kasvanut maan alla. Vihreä parsa on hieman makeampaa ja pehmeämmän makuista kuin valkoinen.
Ravintoloitsija Susanna Kurvinen Kouvolasta antaa lisää parsavinkkejä. Toimittajana Yle Puheen Anu Packalén. Kuuntele juttu:
Ps. Yle puheen jutut voit ladata mp3-muodossa, tilata podcastina ja kuunnella Areenasta tai Yle Puheen nettisivuilta.
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.