Raikas kanasalaatti ja tulistuva tomaatti-mozzarellapiirakka

Kanasalaatti ja tomaatti-mozzarellapiirakka. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo.

Jos lauantai-illan herkku on vielä keksimättä, ota talteen tämä helppo ja muunneltava ohje.

Herkuttele ystävien kanssa tai oman perheen kesken. Näiden reseptien avulla kokkikin pääsee helpolla!

Tomaatti-mozzarellapiirakka: 

1 pkt lehtitaikinaa
chiliöljyä
4 - 5 tomaattia
(1/2 pakettia meetvurstia)

300 g mozzarellajuustoa
basilikaa, persiljaa, korianteria tai muita yrttejä
jauhettua chiliä oman maun mukaan
suolaa, mustapippuria

Kauli lehtitaikina uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle chiliöljyä. Myös tavallinen tai valkosipulilla maustettu oliiviöljy käy. Pilko tomaatit pieniksi ja levitä taikinalle. Jos haluat piirakasta lihaisan, lisää myös pilkottu meetvursti tomaattien sekaan. Leikkaa saksilla yrtit tomaattien päälle. Leikkaa mozzarellajuusto ohuiksi siivuiksi ja levitä tomaattien päälle. Mausta jauhetulla chilillä, suolalla ja pippurilla. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia niin että taikina on kypsää ja juusto on saanut väriä.

Kanasalaatti ja tomaatti-mozzarellapiirakka. Kuva: Yle Olotila, Anni Alatalo.

Kanasalaatti:

2-3 kpl paistettua broilerin rintafileetä
4 rkl pestoa
salaattia (Lollo rosso)
1 rasia minitomaatteja
1/2 kurkkua
1 paprika
1/2 punasipulia
1/2 prk oliiveita
250 g pennepastaa
yrttejä (esim. persilja ja basilika)

oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, Pasta Basiliko -maustetta
parmesanlastuja 

Keitä pastat, valuta kylmän veden alla ja sekoita ruokalusikallinen oliiviöljyä pastan sekaan. Mausta pasta suolalla ja Pasta Basiliko -mausteella.

Perkaa paistetut broilerin rintafileet ja pilko suupaloiksi. Sekoita paloiteltuun broileriin pesto ja anna maustua salaattikulhon pohjalla. 

Pilko salaatti, tomaatit, paprika, kurkku ja punasipuli.

Sekoita pilkotut broilerit, pennepasta, oliivit ja paloitellut vihannekset keskenään. Silppua haluamasi yrtit salaattiin. Jos salaatti tuntuu kuivalta, lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Mausta salaatti mustapippurilla. Ripottele päälle parmesanlastuja.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä