Resepti: Havaijinleike bataattimuhennoksen ja béarnaisekastikkeen kera

Resepti: Havaijinleike bataattimuhennoksen ja béarnaisekastikkeen kera

Havaijinleike béarnaisekastikkeella ja bataattimuhennoksella

1 tuore ananas
paistamiseen voita ja ruokaöljyä

120 g porsaan ulkofileetä (nuiji ohueksi lehtipihvin tapaan)
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

Hiero mausteet leikkeen pintaan ja leivitä:

1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja

Pyörittele leike ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Käytä paistamiseen ruokalusikallinen voita ja ruokalusikallinen rypsiöljyä. Paista ananas samalla mutta tarkkaile, ettei se pääse palamaan.

Liha saa paistua rauhassa kolme minuuttia per puoli.

Béarnaisekastike:

3 keltuaista
vajaa ½ dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl mustapippurirouhetta
nippu pilkottua tuoretta rakuunaa
150 g kirkastettua voita

Pistä vesi ja keltuaiset vesihauteeseen lämpiämään, hämmennä koko ajan.

Laita samalla toiseen kattilaan 150 grammaa voita sulamaan. Kun voi on sulanut käytä siitä vain kirkas osa siitä - ei pohjalle kertynyttä sakkaa.

Lämmitä seosta koko ajan hämmentäen mutta älä päästä kiehumaan. Lisää ruokalusikallinen valkoviinietikkaa ja mausteet, myös pilkottu rakuuna. Hämmentele vielä pari minuuttia, lisää kirkastettu voi ja ota pois liedeltä.

Tarkista maku.


Bataattimuhennos:

1 bataatti

Keitinveteen:
1 rkl kasvisfondia
1 rkl suolaa

100 g voita
1 rkl suolaa
½ tl sokeria

Kuori bataatti ja pilko kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen ja keitä noin 18 minuuttia.

Kaada vesi pois ja käytä käsisurvinta muhennoksen tekemiseen. Lisää voi alkuvaiheessa, jotta se auttaa muhennoksen syntymisessä - ja sulaa hienosti sekaan. Lisää lopuksi suola ja sokeri.

HUOM! Älä kaada bataateista kaikkea vettä pois, jotta muhennoksen teko olisi helpompaa: kattilan pohjalle saa jäädä tilkka nestettä. Se antaa myös makua muhennokseen.

Ohje: Sasha Löytty

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä