Paistettu juustokakku mascarponesta - piparkakkupohjalla!

Resepti: Jouluinen paistettu juustokakku luumumarmeladin kera. Kuva: Procam tuot

Voita & Sokeria -sarjassa paistetaan jouluisen piparinen mascarponejuustokakku. Seuraksi sopii esimerkiksi luumumarmeladi.

Pohja:

200 g piparkakkuja murskana (noin 30 kpl)
50 g voisulaa
1 tl sokeria

Täyte:

2 prk mascarponejuustoa
1 dl sokeria
4 kananmunaa
1 tl mantelilikööriä
1 tl jauhettua kanelia
1 tl vaniljasokeria
4 rkl perunajauhoa

Seuraksi luumumarmeladia.

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele pyöreän leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään mascarpone, perunajauhot, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää kananmuna-sokerivaahto varovasti juustoseoksen joukkoon ja lisää lopuksi mantelilikööri.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoile luumumarmeladin kera.

Ohje: Sasha Löytty

kommentit

Hieman tylsähköjä nämä ohjeet ja reseptit. Tässäkin kakussa sanottiin, että on kypsä, se on kyllä raaka. Ihmeellinen tekojärjestys, jossa juusto jäi kökkäreiseksi taikinaan ja siinnä samassa mausteet klimpeiksi. Myös muna-sokerivaahto olisi tarvinnut vielä reilusti vatkausta koska se ei ollut oikeaa muna-sokerivaahtoa nähnyt.. Kivaa kokata rennosti, mutta katsojille jää moni kummasteluita.

>Ninnu La, 2013-01-12 15:29

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä