Makean kaneliset popcornit

Resepti: Makeat, kaneliset popcornit. Kuva: Ulla Vuorela

Joulupopcorn maistuu kanelilta! Näiden tosi makeiden popcornien jälkeen alkoi tehdä mieli kinuskipoppareita. Jos keittäisi pienen määrän kermaista kinuskia ja kokeilisi – mutta vasta joulun jälkeen...

Nämä kaneliset popparit sopivat siis erityisen hyvin joulunodotukseen.

Kanelinen popcorn

1 pss valmiita mikropopcorneja (tai noin 2 l popcorneja)
3/4 dl tummaa siirappia
1/4 dl hunajaa
1 rkl kanelia (kumariinitonta kanelia löytyy ainakin ekokaupoista)

Kiehauta kattilassa siirappi ja hunaja, sekoita kaneli joukkoon. Sekoita hieman jäähtynyt seos ja popcornit kattilassa tai valuta seos popcornien päälle vaikka voipaperin päällä.

Jos seos tuntuu jämähtävän kattilaan, lämmitä sitä hiukan lisää. Levitä popcornit esimerkiksi uunipellille kovettumaan.

Keitetty siirappiseos on tulikuumaa, joten aikuisen on parasta hoitaa kuumennus- ja sekoitusvaiheet. Jäähtynyt popcornlevy sopii hyvin lasten pilkottavaksi ja murenneltavaksi - suuhun tai annoskulhoon (ja tietysti lattialle).
Resepti: Makeat, kaneliset popcornit. Kuva: Ulla Vuorela

kommentit

Kokeilin näitä ja maistuivat kyllä hyvältä, mutta eivät kovettuneet vaan jäivät pehmeän tahmeiksi. Mitä olisi pitänyt tehdä eri tavalla, keittää siirappi-hunajaseosta kauemmin ehkä?

>Loislurso Pe, 2012-12-21 13:44

Hei, kovettua on ehkä harhaanjohtava sana, jähmettyä voisi olla parempi. Kovin rapeita popparit eivät käsittelyn jälkeen ole, ja varsinkin lämpimässä tahmeutuvat. t Ulla

>ullav Su, 2012-12-30 10:10

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä