Mansikka-minttusuklaaraakakakku

Mansikka-minttusuklaaraakakakku. Kuva: Tytti Lairolahti, Pure. at Latte Gourmand

Pure. at Latte Gourmand -raakaruokakahvilan reseptillä valmistuu nautinnollinen herkku. Raakakakku on laktoositon, gluteeniton ja halutessasi vegaaninen. 

Tytin mansikka-minttusuklaaraakakakku

Pohja:
3 dl kivettömiä taateleita
3 dl pähkinöitä: valintasi mukaan, esimerkiksi cashew-tai saksanpähkinöitä
3 dl mantelijauhoa
1 dl kookosöljyä
ripaus himalajan kristallisuolaa

Minttusuklaatäyte:
4 dl cashew-kermaa (n. 3 dl cashewpähkinöitä ja vettä)
2 dl kookospalmusokeria, erittäin hienoksi jauhettuna
1 dl raakakaakaovoita
6 rkl raakakaakaojauhetta
Reilunkaupan piparminttuöljyä 1-3 tl oman maun mukaan

Mansikkatäyte:
4 dl mansikoita, kotimaisia tuoreita tai pakastettuna
3 dl cashewpähkinöitä
½ sitruunan mehu
1 dl raakakaakaovoita
3 rkl hunajaa tai vegaanisena 3-4 rkl kookospalmusokeria

Laita taatelit ja 1/2 dl kookosöljyä kulhoon ja survo sauvasekoittimella. Hienonna pähkinät (veitsellä, monitoimikonella tai blenderissä). Sekoita keskenään taatelit, hienonnetut pähkinät, mantelijauho ja suola. Lisää vielä loput öljystä ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, levitä tasaisesti ja painele kädellä taikina vuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin hyytymään.

Cashew-kerma: laita noin kolme desiä cashewpähkinöitä blenderiin ja vettä niin, että pähkinät juuri peittyvät. Lisää ruokalusikallinen kookospalmusokeria ja hyppysellinen suolaa. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää valmiiseen cashew-kermaan raakakaakaojauhe, sulatettu raakakaakaovoi, kookospalmusokeri ja minttuöljyä. Säätele mintun voimakkuus oman makusi mukaan. Sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen hyytymään. Seos on hyytynyt tarpeeksi, kun massa ei enää liiku vuoassa ja kestää kantaa mansikkatäytteen päällään.

Sekoita monitoimikoneessa mansikat, pähkinät, sitruunan mehu ja hunaja tai sokeri. Lisää sulatettu kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja haluamasi makeus. Suklaatäyte on melko makea, joten mansikkatäytteestä kannattaa jättää raikas. Kaada mansikkatäyte minttusuklaatäytteen päälle vuokaan ja laita hyytymään tuorekelmulla peitettynä mieluusti yön yli jääkaappiin.

Kakku on valmis, kun täytteet ovat hyytyneet hyvin ja kerrokset näkyvät kiinteinä ja selkeinä. Jos kakku tuntuu liian pehmeältä, hyydytä sitä pakastimessa vielä hetki.
Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja mintulla.

Resepti: Tytti Lairolahti / Pure. @ Latte Gourmand

Raakaruokakahvilassa nautiskellaan herkuista terveellisesti


kommentit

Minkä kokoinen vuoka olisi hyvä? :)

>Sari Pe, 2013-12-20 11:17

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä