Vanilja-cupcaket Jauhot suussa -blogin Jonnan vinkeillä

Cupcake. Kuva: Jonna Vormala/Jauhot suussa -blogi

Vanilja-cupcaket (n. 12 kpl)


Pohja:

  • 3,5 dl jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl vanilja-aromia
  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa


Tee näin:

1. Vatkaa voi, sokeri ja vanilja-aromi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan sekoittaen.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen maidon kanssa.

4. Jaa taikina paperivuokiin ja paista 180°C n. 20-25 min.

5. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

 

Kuorrutus:

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 60 g pehmeää voita
  • 5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua


Tee näin:

1. Vatkaa ensin hetki tuorejuustoa, lisää sitten voi ja sen jälkeen sokerit erissä. Lopuksi vielä sitruunamehu.

2. Koristele cupcaket ja laita kylmään jähmettymään.

 Vanilja-cupcaket Jauhot suussa -blogin Jonnan vinkeillä

Vinkit:

  • Kannattaa käyttää muffinssipeltiä, jonka koloihin paperivuoat laitetaan ennen taikinan lisäämistä. Ilman muffinssipeltiä löysähkö taikina painaa paperivuokien reunoja ja kakkuset eivät pysy halutussa muodossa.
  • Taikinaan voi hyvin lisätä pieniä suklaapaloja, raastettua situunankuorta tai vaikka tuoreita mansikoita pienittynä.
  • Kuorrutusta tehdessä muista ottaa voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Mutta erityisesti lämpimänä vuodenaikana katso ettei voista tule liian pehmeää, muuten kuorrutteesta tulee turhan löysää.
  • Käytä sähkövatkainta kuorrutusta tehdessäsi.
  • Halutessasi voit värjätä kuorrutuksen elintarvikevärejä käyttämällä tai korvaamalla osan sitruunamehusta marjoista paseeratulla mehulla/soseella.
  • Kuorrutuksen voit joko pursottaa tai levittää lusikalla kakkusten päälle.
  • Ennen kuin laitat kuorrutetut cupcaket jähmettymään, voit ripotella päälle vielä strösseleitä tai tuoreita marjoja koristeeksi. Jähmettyneeseen kuorrutteeseen ne eivät enää tartu.
  • Kuorruttamattomina caupcaket voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta kuorrutetut tulee säilyttää kylmässä. Ota ne kuitenkin hieman ennen tarjolua vähän lämpiämään.

 

Kuvat: Jonna Vormala ja Viivi Lehtonen

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä