Ankanrintaa, paahdettua maissia ja popcornia

Ankanrintaa, paahdettua maissia ja popcornia. Kuva: Yle

Voita & Sokeria- keittiössä Hanna valmistaa tällä kertaa ankanrintaa. Oman lisänsä annokseen tuovat maissi ja popcorn sekä pekoni.

Ankanrintaa, paahdettua maissia ja popcornia

Ankanrinta

1 kpl ankanrintaa

Tee ankanrinnan rasvapuoleen viiltoja. Laita ankanrinta rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Nosta lämpöä ja anna rasvan hiljalleen sulaa pannuun, kaada välillä ylimääräistä rasvaa pois pannulta. Kun pinta on rapeutunut ja suurin osa rasvasta sulanut, käännä ankanrinta ja paista noin 1 minuutti toiselta puolelta. Nosta pois pannulta ja kypsennä loppuun uunissa 130 asteessa kunnes sisälämpö on 52-asteinen. Uunin jälkeen anna levätä rauhassa pöydällä folion alla noin 10 minuuttia. Sen jälkeen leikkaa annospaloiksi.

Maissipyre

2 kpl esikypsennettyä maissia
vettä
kermaa
voita
suolaa, pippuria

Leikkaa maissitähkät irti keskiosasta. Kuullota maissintähkiä pannulla oljyssä ja voissa. Lisää vettä ja hieman kermaa niin että maissit juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes maissi on kypsää. Aja blenderissä pyreeksi ja mausta.

Paahdettu maissi

2 kpl esikypsennettyä maissia
voita
timjaminoksa
2 valkosipulinkynttä
suolaa

Leikkaa maissintähkät irti keskiosasta. Levitä uunivuokaan timjamin ja murskattujen valkosipulinkynsien kanssa. Lisää muutama nokare voita ja suolaa. Anna paahtua 180-200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Karamellisoitu endiivi

2 kpl endiiviä
sokeria
50 g voita
400 g appelsiinimehua
100 g soijaa
suolaa

Lämmitä öljy pannulla. Halkaise endiivi pituussuunnassa halki, ripottele leikkuupintaan sokeria. Aseta leikkuupinta alaspäin pannulle ja anna karamellisoitua. Lisää voi, appelsiinimehu ja soija. Aseta kansi päälle ja anna hautua n. 5 - 6 min. Valele endiiveitä kypsymisen aikana liemellä.

Paahdettu pekoni

1 pkt pekonia

Laita pekonisiivut uuniritilän päälle vierekkäin. Laita uuniritilä uunipellin päälle, jonka päällä on leivinpaperi. Paahda uunissa 200 asteessa noin 10 - 15 minuuttia kunnes pekoni on rapeaa.
Laita rapeat pekoniviipaleet siivilään jotta ylimääräinen rasva valuu pois.Säästä leivinpaperille ja siivilästä valunut pekoninrasva. Kun pekoni on jäähtynyt, rouhi pieneksi muruksi veitsellä.

Pekonipopcorn

pekoninrasvaa
popcornin jyviä
suolaa

Kuumenna öljyä ja pekoninrasvaa kattilassa. Lisää popcorninjyvät ja laita kattilan kansi kiinni. Heiluttele pienin väliajoin niin kauan kun kuulet popcornien kypsyvän ja poksahtelevan. Kun popcornit ovat valmiita, siirrä kattila hellalta pois ja mausta suolalla.

Resepti: Hanna Leinonen

Ruokaa valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaisin yhdeksän jälkeen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä