Voita ja Sokeria -resepti: Häränhäntälasagne

Voita ja Sokeria -resepti: Häränhäntälasagne. Kuva: Procam/YleHäränhäntälasagne

noin 2 kg paloiteltua häränhäntää
1 l kanalientä
vettä
1 sellerinoksa
1 porkkana
1 palsternakka
2 sipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä

Kuori ja pilko kaikki juurekset isoiksi palasiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja ruskista häränhännät nopeasti. Laita ruskistetut häränhännät uunipataan juuresten kanssa. Lisää kanaliemi ja sen verran vettä että häränhännät peittyvät kokonaan.

Peitä uunipata kannella tai tiukalla foliolla, laita uuniin 130 asteeseen ja anna hautua 6 - 8 tuntia. Mieluiten lihat saavat hautua yön yli.

Kun häränhännät ovat valmiita, nosta ne pois liemestä. Lihan tulisi olla pehmeää ja irrota helposti pois luusta. Erottele liha erikseen luista.

Siivilöi loppu liemi tiheän siivilän läpi. Keitä lientä kasaan eli redusoi sitä kattilassa kunnes koostumus alkaa paksuuntua kastikemaiseksi.

Sellerisiivut

1 mukulaselleri

Kuori selleri. Leikkaa selleristä ohuita, aivan pyöreitä siivuja. Keitä siivuja kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Jäähdytä jäävedessä.

Selleripyree

Leikkaa loput osat selleristä pieniksi paloiksi ja keitä vedessä kunnes ne ovat kypsiä. Aja tehosekoittimessa kerman kanssa tasaiseksi pyreeksi.

Paistettu pinaatti

1 ps tuoretta pinaattia
voita
sitruunan mehua
suolaa

Paista pinaattia pannulla voissa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Lasagnen kokoaminen

Lämmitä revittyä häränhäntää redusoidussa kastikkeessa.

Aloita lasagnen kokoaminen laittamalla lämmintä selleripyreetä lautaselle. Lado pinoon sen jälkeen pinaattia, häränhäntää ja sellerisiivu. Toista kerrokset uudelleen. Viimeistele annos lisäämällä hiukan kastiketta ympärille.

Resepti: Hanna Leinonen

Häränhäntälasagnea valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaina 31. elokuuta yhdeksän jälkeen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä