Voita ja Sokeria -resepti: Kaalinuudeliwokki

Voita & Sokeria -resepti: Ilkka Merivaaran kaalilnuudeliwokki. Kuva: Yle

Voita & Sokeria -sarjassa tapaamme tänä syksynä mielenkiintoisia vierailevia kotikokkeja ja saamme hyvinkin erilaisia kokkausvinkkejä tutuilta kasvoilta.

Ensimmäisessä jaksossa tapaamme näyttelijä Ilkka Merivaaran, joka näyttää millaista wokkia hänen kotikeittiössään suositaan.

Kaalinuudeliwokki

Raaka-aineet:

1/2 kaali
1 porkkana
500 g broilerin rintafilettä
1/2 l kanalientä

5 thaimaalaista nuudelilevyä
valkosipulia
inkivääriä
chiliä (tuore tai kuivattu)
kokonaisia korianterin siemeniä (murskataan morttelissa)
kalakastiketta esim. Nam Plaata
soijaa
1/2 sitruunan mehu

Paistamiseen:

rypsiöljyä
pari tippaa paahdettua seesamiöljyä paistorasvan sekaan mausteeksi

Suikaloi kaali, porkkana ja tuore chili. Hienonna inkivääri ja valkosipuli veitsellä. Käytä chiliä käsitellessä hansikkaita ja maista chilin voimakkuus etukäteen. Tällä tavalla vältyt liian polttavilta tuntemuksilta limakalvoillasi. Suikaloi kanan rintafilee. Kuullota chili ja lisää liha. Kypsennä suikaleita noin viisi minuuttia. Joukkoon lisätään hienonnettu – raastettu tai suikaloitu – inkivääri ja hienonnettu valkosipuli.

Lisää suikaloidut porkkanat ja kaali, lisää soijaa ja Nam Plaata eli kalakastiketta. Lisää noin teelusikallinen jauhettua korianteria. Lisää kanaliemi ja puolikkaan sitruunan mehu. Kun kaali on pehmentynyt hiukan, keitä nuudelit melkein kypsäksi erillisessä kattilassa. Nuudelit jatkavat kypsymistään, kun ne valutettuna lisätään lihan ja vihannesten joukkoon.

Juomasuositus: Eteläafrikkalainen Viognier

 

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä