Voita ja Sokeria -resepti: Karitsacarpaccio

Voita ja Sokeria -resepti: Karitsacarpaccio. Kuva: Yleisradio.

Hanna Leinonen valmistaa tällä kertaa vähän lihaisampaa alkuruokaa. Valmistelut kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä ja antaa lihan marinoitua yön yli. Annokseen saadaan metsäisiä makuja sienistä.

Karitsacarpaccio & sieniä
1 kpl karitsan ulkofilee
1 oksa timjamia
1 oksa rosmariinia
2 valkosipulin kynttä
öljyä 

Putsaa karitsoista mahdolliset kalvot pois. Hiero yrtit, valkosipuli ja hieman öljyä fileen pintaan. Anna marinoitua yön yli.
Putsaa fileet marinadista. Paista karitsan pinnat kiinni nopeasti pannulla.
Tarkoitus ei ole kypsentää karitsaa, vaan saada väriä lihan pintaan.
Kääri filee kelmuun ja rullaa tiukaksi pötköksi. Laita pakkaseen jähmettymään. Näin  siivuttamisesta tulee helpompaa. 

Sienipyre
1 rasia herkkusieniä
1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
kermaa
voita
soijaa
suolaa
pippuria 

Pilko shalottisipuli ja paloittele sienet. Kuullota sipulia sekä sieniä kattilassa.
Lisää kermaa ja loraus soijaa sienten joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kunnes sienet pehmenevät. Aja sienet blenderissä pyreeksi ja mausta. Laita valmis pyre pursotinpussiin.

Balsamicomarinoituja kanttarelleja
1 rasia kanttarelleja
valkoista balsamicoa
öljyä
suolaa
pippuria
voita 

Paista kanttarelleja pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita sienet kulhoon ja kaada valkoista balsamicoa sekä rypsiöljyä päälle. Anna marinoitua hetki.
Lisäksi: Raastettua parmesaania, paahdettuja pinjansiemeniä, vuonankaalia.

Resepti: Hanna Leinonen

Karitsacarpaccio valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaina 28.9. klo yhdeksän jälkeen.

kommentit

Kurja resepti. Miksi ihana karitsa pitäisi tappaa muutaman lihasuikaleen vuoksi? Sensijaan hyvä hyvä noille sieniresepteille! sienissä on yhtä paljon proteiinia kuin lihassa.

Viekää lapset sienimetsään ja opettakaa perussienet: punikkitatti, herkkutatti, kanttarelli, suppilovahvero.

>lammas Ma, 2013-09-30 09:00

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä